Miniatuurbadges gebruiken in Lightroom CC

In deze nieuwe Lightroom tutorial leg ik iets uit over een functie die in de bibliotheek van Lightroom zit. Het helpt je te herkennen welke foto’s je al bewerkt hebt en waar trefwoorden aan gekoppeld zitten.

Als je de bibliotheek in Lightroom hebt geopend en je hebt het raster geselecteerd, dan kan het zijn dat je enkele kleine icoontjes in de foto ziet staan. Dit zijn de miniatuurbadges. Zie je deze icoontjes niet, klik dan op de rechtermuis knop. Kies vervolgens de optie ‘weergave opties’ en zorg ervoor dat het vinkje ‘miniatuurbadges’ staat aangevinkt. Afhankelijk van wat je met je foto’s hebt gedaan zie je de icoontjes nu verschijnen, want elk van die badges heeft zijn eigen betekenis. Ik ga je stuk voor stuk aangeven wat de betekenis is van elke badge. Als je de muis op een icoon houdt, dan zie je al een kleine omschrijving zien verschijnen. Als je weet wat deze icoontjes betekenen, dan helpt het je enorm in het organiseren en terugvinden van je foto’s in jouw bibliotheek van Lightroom.

Welke betekenis elk van deze badges heeft leg ik je uit in onderstaande video. Kijk je mee?

 

Online Cursus Adobe Lightroom Classic CC Gratis Mini Cursus Adobe Lightroom Classic CC

2 responses on "Miniatuurbadges gebruiken in Lightroom CC"

  1. Beste Mark,
    Bedankt voor je uitleg van de badges.
    Helaas ben ik de badges kwijt op de filmrol (had ik eerst nl wel) zo kon ik snel zien welke foto’s ik had bewerkt. Hoe krijg ik deze weer terug. Ik heb de badges wel in de miniatuurweergave maar niet meer op de filmrol onderaan.
    Met vriendelijke groet,
    Krijna

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE