Lightroom melding: De catalogus is groter dan 4 GB?

Na de laatste update (Adobe Lightroom 2015.8) krijg je van Adobe Lightroom CC een melding wanneer de catalogus groter is dan 4 GB (4000 MB). Deze melding geeft aan dat de catalogus ingepakt wordt in een .rar/.zip bestand. Deze zal je moeten uitpakken met een programma zoals Winzip of Winrar.

De melding ziet er als volgt uit:

adobe lightroom melding catalogus te groot 4 gb

Het komt ook voor dat je deze melding krijgt terwijl je catalogus helemaal niet 4 GB groot is, dit is een foutje van Adobe. Bij de eerst volgende update van Adobe Lightroom zal deze bug waarschijnlijk weer verwijderd zijn.

Wat als je catalogus wel groter is dan 4GB?

Als je catalogus wel groter is dan 4 GB zal deze automatisch ingepakt worden als een .rar of .zip bestand, dit wordt ook wel een zipfile  Waar het op neer komt is dat de computer deze bestanden letterlijk inpakt als een pakketje, dit zorgt ervoor dat deze minder opslagruimte inneemt. Meestal kun je deze programma’s wel openen als je al eerder iets van het internet hebt gedownload. Mocht je het programma nog niet hebben waarmee je de zipfile kunt uitpakken dan is het te downloaden op deze website.

Reacties (1)

Dankjewel. Ik krijg deze melding ook al een poosje.
Gelukkig heb ik hem tot nu toe genegeerd, maar het is toch fijn dit te lezen.
Nu hoef ik me verder geen zorgen te maken.

Laat een reactie achter