Lightroom Tutorial – Foto’s heel snel beoordelen in de Bibliotheek

In deze video geven we je een handige Lightroom tip die ervoor gaat zorgen dat je sneller en efficiënter kunt werken. Bekijk ook goed het einde van de video. Hier krijg je de mogelijkheid om je gratis aan te melden voor de mini cursus Lightroom.

Sneller met selecteren

We beginnen met een reeks foto’s in Lightroom waarin we de mooiste foto willen uitkiezen. Je ziet foto’s met dezelfde of een vergelijkbare compositie. Dat is een teken dat je nog aan het zoeken was naar de juiste compositie tijdens het fotograferen. Dat betekent niet dat je al deze foto’s op je computer moet laten staan. Sterker nog: je wil deze foto’s het liefst verwijderen zodat je alleen het mooiste resultaat overhoudt. Dit kan je doen door het toevoegen van een vlag of aan de hand van het sterrensysteem. Als je de foto mooi vindt geef je de foto een vlag of een ster.

We gaan je een voorbeeld geven hoe je het kunt beoordelen met sterren, maar vooral hoe je dat op een snellere manier doet. Want wat je kunt doen is natuurlijk sterren aan je foto’s koppelen, bijvoorbeeld 3 sterren. Maar wat ook mogelijk is is dat je de cijfers 1, 2, 3, 4 of 5 op je toetsenbord gebruikt. Dat gaat al sneller. Als je nu naar een volgende foto wil kan je natuurlijk op de volgende foto klikken. Maar in plaats van dat je iedere keer je muis moet gebruiken, gebruik je alleen het toetsenbord: de pijltjestoetsen in dit geval. Als je dit eenmaal in je systeem hebt zitten kan je nog sneller werken.

Ga nu eens naar > Foto > Automatisch Vooruit in Lightroom. Deze knop zorgt ervoor dat Lightroom, na het geven van sterren of vlag aan je foto’s, meteen automatisch naar de volgende foto gaat. Dit in combinatie met de toetsen 1, 2, 3, 4 en 5 zorgt ervoor dat je selectieproces een heel stuk sneller en makkelijker gaat. Is dit je nu nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan de video!

Online Cursus Adobe Lightroom Classic CC Gratis Mini Cursus Adobe Lightroom Classic CC

Delen met je fotografie maatjes via:

0 responses on "Lightroom Tutorial - Foto's heel snel beoordelen in de Bibliotheek"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE