Lightroom en Luminar 2018 – Hooglichten en schaduwen herstellen

In deze video ga ik een vergelijking maken tussen Lightroom en Luminar 2018. Dat doe ik niet over het volledige programma, maar ik kijk puur naar hoeveel details je uit de hooglichten en schaduwen van een RAW bestand kunt halen. Ik laat een aantal voorbeelden zien zodat je daar een goede vergelijking bij krijgt. Wat vind jij van deze verschillen? Zou jij bijvoorbeeld overstappen naar Luminar 2018?

Meer artikelen lezen over Lightroom? Bekijk dan na het bekijken van onderstaande video op deze pagina.

Reacties (3)

Goed gedaan mark, voor sharpener add filters toegen filter opklappen boven in zoek sharpener en zie daar Je kan verscherpen.
Groetjes Hans

Hallo mark,
Ik gebruik nu ook veel Luminair 2018 met de upgrade. Het werkt erg goed, had foto`s opgestuurd naar Zoom.nl en kreeg antwoord geweldige foto`s. Leuk dus heb je video`s bekeken, het verbaast me dat je sharpener niet vond, je klikt de filters open boven in het beeld op sharpener en je hebt het filter om te versherpen. verder doe je het zoals we gewend zijn rustig en goed.
Groetjes Hans Licht Had me op zaterdag aangemeld voor alles maar kreeg geen bevestiging voor mijn mail adres. Dat is:
hanslicht445@gmail.com

Hi Hans,

Zoals ik in het begin van deze video aangaf wilde ik puur een vergelijking maken op het terughalen van hooglichten en schaduwen. Om die reden heb ik het verscherpen niet gebruikt. Uiteraard is het aan te raden dit wel te gebruiken als je een foto van A tot Z bewerkt.

Laat een reactie achter