Lensfilters

Rawster uv beschermfilter

Beschermfilters / UV-filters

Het UV-filter, ook wel een beschermfilter genoemd, is een onmisbaar filter voor ieder duur objectief. Op het lensglas zit een coating die je optimaal wilt beschermen. Natuurlijk ben je voorzichtig met je fotoapparatuur, maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Om krassen op het glas en/of de coating te voorkomen is het gebruik van een UV-filter aanbevolen.

Er zijn heel veel verschillende soorten UV-filters te koop, maar helaas worden er ook veel slechte kwaliteit filters verkocht waardoor de scherpte en het contrast van foto’s afneemt. In onze shop verkopen wij slechts één type UV-filter, met zeer goede glaskwaliteit en coatings.

Achtergrond verwijderen van een foto

Polarisatiefilters

Schijnt de zon? Dan is het polarisatiefilter je beste vriend(in). Met het polarisatiefilter verminder je reflecties en krijgen kleuren meer verzadiging. Je foto’s zien er direct beter uit! Belangrijk hierbij is dat het zonlicht vanaf de zijkant (of schuin van voren) komt, anders heeft het polarisatiefilter geen effect.  Wist je dat het polarisatiefilter ook reflecties wegneemt als je door glas fotografeert? Dus ook voor een museumbezoek of in het reptielenverblijf van een dierentuin is dit filter erg nuttig. Bekijk op deze pagina een uitgebreide uitleg over dit type filter.

10-stops grijsfilter mc

10 Stops grijsfilters

Als je jezelf afvraagt hoe je ook overdag met lange sluitertijden kunt werken, dan is dit filter het antwoord. Dit 10 stops grijsfilter maakt de sluitertijd 10x langer. Zo kun je foto’s maken waarin het water prachtig zacht en rustig oogt of foto’s waarbij de wolken in de lucht in beweging lijken te zijn. Ook dit filter verkopen wij met hoogwaardig glas en meerdere coatings voor de optimale fotokwaliteit. Daarnaast is het frame extra dun, zodat het filter ook op een groothoekobjectief te gebruiken is.

Rawster variabel grijsfilter

Variabele grijsfilters

Wil je de sluitertijd graag langer maken en flexibel zijn in plaats van meerdere filters mee te nemen? Met het variabele grijsfilter kun je de sluitertijd 2 tot 8x verlengen. Dit type grijsfilter is ideaal voor als een 10 stops grijsfilter de sluitertijd té lang maakt. Dus in de schemering kun je beter met een variabel grijsfilter fotograferen om tot de ideale sluitertijd te komen, maar ook in een donker bos met beekjes en watervalletjes.