Kleurlabels voor mappen gebruiken in Adobe Lightroom Classic CC

In de zomer van 2018 heeft Adobe een update uitgebracht voor Adobe Lightroom Classic CC waarin een nieuwe functie zit. Als jij je Lightroom dus een update geeft kan jij ook gebruikmaken van deze nieuwe functie. De nieuwe functie namelijk dat je kleurlabels voor mappen kunt gebruiken. Voorheen kon dit al voor foto’s, maar nu dus ook voor je mappen. Hoe je dat kan gebruiken wordt in dit filmpje uitgelegd.

Camera

Kleurlabels in Adobe Lightroom Classic CC

Eerst kon je een foto in Adobe Lightroom een kleurlabel geven, namelijk in 5 kleuren. Je kan de foto dan als het ware markeren. Deze optie is nu ook in Adobe Lightroom Classic CC te gebruiken voor je mappen. Onder onze Lightroom cursisten hebben wij verschillende systemen gezien hoe kleurlabels gebruikt worden. Je kan bijvoorbeeld HDR fotoreeksen markeren met een specifieke kleur en dat kun je ook doen met panorama fotoreeksen. Op die manier kun je herkennen welke foto’s bij elkaar horen en zie je in de Lightroom bibliotheek direct welke foto’s HDR of panorama zijn. Je kan ook kleuren toekennen als je een foto nog wilt bewerken en je wijzigt de kleur als de foto eenmaal bewerkt is. Op dezelfde manier kun je dus ook kleurlabels aan mappen koppelen. Nog een andere manier om met Lightroom kleurlabels om te gaan is door al je mappen met vakantiefoto’s een kleur te geven en alle mappen met familie bijeenkomsten een andere kleur. In het deelvenster Mappen van de bibliotheek zijn specifieke fotoshoots dan veel sneller terug te vinden.

Kleurlabels een naam geven

In de menubalk kan je bij Metagegevens naar Kleurlabelset gaan en daar op Bewerken klikken. Je kan iedere kleur een naam geven zodat duidelijk is waarvoor de kleur staat.

0 responses on "Kleurlabels voor mappen gebruiken in Adobe Lightroom Classic CC"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE