iPhone camera app met meer functies – Adobe Lightroom CC camera

In deze video ga ik het hebben over de Lightroom CC app die je gebruikt op je smartphone om foto’s mee te bewerken. Misschien dat je wel aan smartphone fotografie doet en die foto’s af en toe bewerkt in de Lightroom CC app. In deze video krijg je een handige tip die het werken in de app een stukje makkelijker maakt. Kijk mee en hopelijk leer je weer iets nieuws.

Bekijk ook onze andere artikelen over smartphone fotografie.

Één van de nadelen van de standaard camera-app van de iPhone is dat er heel weinig mogelijkheden zijn. Juist jij als fotograaf vindt het leuk om meer controle te hebben over een foto. De app zoals je die in het filmpje ziet heeft relatief weinig mogelijkheden. Je kan een vertraging instellen, je kan effecten toevoegen en daar houdt het eigenlijk wel op. Dat is erg jammer, zeker als je in het verleden Samsung gebruikt hebt. Daar heb je heel veel mogelijkheden wat betreft instellingen. Wil je meer instellingen hebben op de iPhone, dan raad ik je eens aan om naar de Lightroom app te kijken.

In onderstaande video neem ik je mee naar het scherm van mijn smartphone. Daar zal ik wat uitleg over geven. We gaan met de camera een foto maken via de Lightroom app. Het eerste wat ik doe is het bestand veranderen. Je hebt namelijk de keus om te kiezen uit JPEG of DNG. In dit geval kies ik voor een DNG bestand, omdat er in deze bestanden meer informatie zit. Dit maakt het dus makkelijker om te bewerken. Heb je een wat oudere iPhone, dan kan het mogelijk zijn dat je deze mogelijkheid niet hebt. Nog een functie: links onderin zie je PRO staan. Als je daarop klikt zie je Automatisch, Professioneel en High Dynamic Range. Als je deze stand op Professioneel houdt heb je de meeste mogelijkheden. High Dynamic Range kies je als de lichtomstandigheden moeilijk zijn. Deze opties, maar nog veel meer opties behandel ik in onderstaande video. Lees je mee?

Reacties (1)

Hallo Mark, leer veel van jou filmpjes waarvoor hartelijk dank, alles wordt zeer duidelijk uitgelegd ik heb er telkens plezier in en leer uiteraard bij ,dank je wel

Mia

Laat een reactie achter