Hoe fotografeer je een waterval (the making of #1)

In deze nieuwe serie leggen we de focus op het verhaal achter de foto. We kijken naar hoe deze tot stand is gekomen, maar ook welke instellingen erbij om de hoek kwamen kijken. Deze eerste Making Of staat in het teken van het fotograferen van een waterval. Bij deze prachtige onderwerpen komen voldoende uitdagingen om de hoek kijken. Ontdek in dit artikel hoe fotograaf Mark de Rooij de foto gemaakt heeft.

waterval de Skogafoss fotograferen

Voor deze Making Of gaan we kijken naar een foto van waterval Skogafoss. Bekijk de video om erachter te komen hoe deze foto tot stand is gekomen.

ijsland waterval fotograferen tips

The making of

meer leren over adobe lightroom

Liever nóg meer uit Lightroom halen? Heb jij onze Online Cursus Adobe Lightroom al gezien? Met deze cursus volg je op je eigen tempo, waar en wanneer dan ook de meest waardevolle informatie over het werken met Lightroom. En het geweldige is dat deze online cursus compleet in het Nederlands is!

Reacties (8)

Hoi Mark,
Dank voor de uitleg, ik heb zelf recent ND filters gekocht ivm het fotograferen van watervallen… in IJsland.
Tijdens voorgaande vakanties nl problemen omdat de foto overbelicht raakte…
Zal hier zeker aan terug denken als ik in Ijsland ben

Een hele goede uitleg Mark bedankt… Hele knappe foto… 👍🏻👍🏻

Interessant die aandachtspunten en lijnen naar het verdwijnpunt. Goed om in de toekomst rekening mee te houden. En toch maar het statief meenemen .

Beetje doorgeslagen, misschien gewoon 1/30 of 1/60
blijft er beweging.

vr gr jan

Altijd adobe, bestaan er geen andere mogelijkheden? Het heeft voor mij dus geen enkele zin om dit te volgen.
Adobe software heb ik niet en ik ga het evenmin kopen. In het verleden had ik LR, maar sinds het Abo systeem ben ik afgehaakt. ik heb nu DXO in combi met affinity, fantastisch en ik ben er gelukkig mee. Alles zelf opbergen op HD, tenminste geen cloud gedoe. Heb indertijd LR bewerkte foto’s vergeleken met DXO in mijn idee amper verschil. Jammer dat je adobe software niet zonder abo kunt kopen. Wist je dat de noise bewerking van DXO beter is dan die van LR? en de bewerking van licht donker is simpeler en stukken beter (al weet ik eerlijk gezegd niet hoe LR nu is).
groetjes kim

Hallo Kim,

In deze video bespreek ik een foto vanuit Lightroom, maar het gaat eigenlijk niet over fotobewerking, maar hoe de foto gemaakt is. Ik snap je opmerking dus niet helemaal.

En ja DxO heeft een goede ruisverwijderaar. Zelf gebruik ik die van Lightroom ook niet meer, maar van On1 die ook erg goed werkt.

Hallo Mark, heel eerlijk gezegd vind ik de waterval-foto niet mooi. Een waterval is in beweging. Deze foto (op zich mooi) laat een soort melkachtige waterval zien. Een persoonlijke smaak, ja inderdaad. Ik hoop niet dat ik jou en je lezers nu tegen het hoofd stoot. Je artikelen zijn altijd zeer interessant.
Groet, Henk

Hallo Henk,

Over smaak valt niet te twisten natuurlijk 😉
Dat is natuurlijk ook het leuke en interessante van fotografie, iedereen kan het op zijn of haar manier uitvoeren. Uiteindelijk gaat het erom wat jij mooi vindt.

Laat een reactie achter