Hoe activeer ik Luminar 4?

Een vraag die regelmatig terugkomt. Als nieuwe of terugkerend Luminar 4 gebruiker wil je natuurlijk zo snel mogelijk kunnen beginnen met het bewerken van fotos! Weet je niet zo goed hoe je Luminar 4 moet activeren of installeren of ervaar je complicaties met het vinden van de actievatiecode? In deze blog hopen we jou het antwoord te kunnen geven op je vraag. Heb je nog geen Luminar 4, maar overweeg je Luminar 4 te kopen? Ontvang direct €10,- korting met code: DEROOIJ. De kortingscode werkt alleen via deze link.

Inhoud van dit artikel:
1. Luminar 4 downloaden en installeren
2. Waar kan ik mijn activatiecode vinden?
3. Luminar 4 op een tweede computer installeren
4. Luminar 4 koppelen aan een nieuw mailadres

Schermafbeelding 2020 06 26 om 13.11.17

Luminar 4 downloaden en installeren

Gefeliciteerd met je aankoop! Als het goed is heb je een email ontvangen van Skylum, de ontwikkelaars van Luminar 4. Doe altijd een dubbele check door ook de ongewenste mailbox te bekijken. Mocht je de bevestigingsmail nog niet ontvangen hebben is het een grote kans dat deze in de spam zit. In deze mail zit tevens ook de activatiecode die je nodig zult hebben tijdens het installeren van Luminar 4. Verder wordt in de mail ook direct de download link gegeven, waarna je Luminar 4 gelijk kunt installeren.

luminar 4 bevestigingsmail
Een voorbeeld van de bevestigingsmail met activatiecode

Waar kan ik mijn activatiecode vinden?

Natuurlijk kun je jouw unieke activatiecode ook vinden in de bevestigingsmail. Echter komt het regelmatig voor dat deze mail zoekraakt of bij sommigen zelfs helemaal nooit is ontvangen. Gelukkig is de email niet de enige wijze om de activatiecode te achterhalen. Hoe dit nog meer kan? Simpelweg via je persoonlijke account op Skylum.com. Log in met dezelfde mail als wanneer je Luminar 4 had aangeschaft. Luminar 4 zal namelijk gekoppeld zijn met dit mailadres. Later is het nog mogelijk om je licentie over te zetten naar een andere mail. Hoe je dit precies kunt doen komt verder in deze blog naar voren.

Het vinden van je activatiecode is erg makkelijk. De stappen zijn als volgt:
1. Bezoek Skylum.com
2. Ga naar ‘My Account’ en log in
3. Ga naar ‘My Software’

Naast het inzien van je de activatiecode kun je ook het installatiebestand vinden van Luminar 4. Handig wanneer je Luminar ook op een tweede computer wil installeren. Verder wordt ook aangegeven op hoeveel computers je Luminar momenteel geactiveerd heb en op hoeveel computers je de installatie nog uit kunt voeren.

luminar 4 activatie code vinden

Luminar 4 op een tweede computer installeren

Als Luminar 4 gebruiker is het mogelijk om je licentie op tot twee computers te gebruiken. Dat betekent dat je unieke activatiecode geldig is op twee computers. Early-birds die Luminar 4 in als allereerste hebben gedownload hebben een licentie voor maximaal 5 computers mogen ontvangen. Via je account kun je de status van je licentie inzien. Wanneer je Luminar 4 op een oude computer hebt geactiveerd, maar deze niet meer hebt kun je via je Skylum account deze computer verwijderen. Je zult dus nooit met een ‘weggegooide’ plek zitten.

Luminar 4 koppelen aan een nieuw mailadres

Heb je Luminar 4 aangeschaft met een mailadres die je nu niet meer gebruikt? Geen probleem. Via je Skylum account kun je je licentie overzetten op een ander emailadres. Vergeet niet je mail ook te activeren! Ook hiervoor geldt dat de activatiemail in de spam inbox terecht kan komen.

2 responses on "Hoe activeer ik Luminar 4?"

  1. Een vraag over Luminar 4, is er ook de mogelijkheid om foto’s samen te voegen.

  2. Goedenavond even een vraag als ik luminar 4 op een andere computer zet zie ik dan wel mijn foto’s die op de eerste computer staat of niet ik hoor het graag al vast bedankt

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE