Het verschil tussen dekking (opacity) en vul (fill) in Adobe Photoshop

Wanneer je gebruik maakt van lagen in Photoshop is het mogelijk om de dekking en de vullaag aan te passen per laag. Daarbij is het verschil tussen de twee opties vaak wat minder bekend. Met die reden hebben we deze video tutorial gemaakt om het verschil duidelijk te maken tussen de twee opties. Heb jij Adobe photoshop? Open dan jouw programma en bewerk met ons mee!

Het verschil

Het verschil tussen dekking en vul bij Adobe Photoshop lagen

Dekking of de vul optie?

Wanneer je pas echt het verschil tussen de twee opties wilt ontdekken is het belangrijk om meerdere bewerkingslagen toe te passen aan de bewerking. Rechts is de laag van het ‘logo’ te zien. Daar gaan we de bewerking toepassen. De tekst krijgt een zwarte rand en slagschaduw. Wat opvalt is dat de laag meerdere sublagen krijgt. Voor iedere bewerking een aparte laag. Deze sublaag is gekoppeld aan de laag van het logo.

Wanneer we nu dekking en de vul optie aanpassen wordt het verschil al duidelijk. De vul optie heeft invloed op enkel de pixels van de ‘logo’ laag en niet op de bewerkingen. Terwijl de dekking optie alles meepakt wat aan de laag gekoppeld is.

Bedenk in het vervolg dus goed welke optie je gaat gebruiken aangezien ze beiden een andere effect hebben.

Meer uit adobe photoshop halen

Liever nóg meer uit Adobe Photoshop halen? Heb jij onze Online Cursus Adobe Photoshop  al gezien? Met deze online cursus volg je op je eigen tempo, waar en wanneer dan ook de meest waardevolle informatie over het werken met Photoshop. En het geweldige is dat deze online cursus compleet in het Nederlands is! Neem snel een kijkje en ontdek wat deze online cursus voor jou kan betekenen!

Laat een reactie achter