HDR Look Preset van Matt Kloskowski

Matt Kloskowski is een expert op het gebied van Adobe Lightroom en is aangesloten bij Kelby Training. Aangezien het aanpassen van de belichting in Adobe Lightroom 4 gewijzigd is brengt dit nieuwe mogelijkheden met zich mee om nieuwe presets (voorinstellingen) te maken. Matt is hiermee aan de slag gegaan en heeft een preset gemaakt met een HDR uitstraling. Als je niet van HDR houdt dan raad ik je niet aan om met deze preset aan de slag te gaan, maar zelf ben ik erg te spreken over deze HDR look preset voor Adobe Lightroom 4. Matt Kloskowski heeft 3 verschillende HDR look presets gemaakt (light, medium en strong). Hiermee kun je dus zelf bepalen hoe duidelijk je de HDR uitstraling naar voren wilt laten komen in je foto.

Met de onderstaande foto’s kun je goed zien wat de verschillen zijn. De bovenste foto is zonder preset en de drie ander foto’s zijn bewerkt met de HDR look presets.

Lightroom HDR Preset

Naar mijn mening een zeer geslaagde preset die ik regelmatig zal gaan gebruiken. Natuurlijk is dit geen echte HDR foto, want daarvoor heb je verschillende foto’s met verschillende belichtingen nodig, maar met deze preset kun je het effect wel nabootsen.

Deze preset is gratis te downloaden vanaf de website Adobe Photoshop Lightroom Killer Tips.
Na het downloaden moet je deze preset importeren in Adobe Lightroom voordat je ermee aan de slag kunt.

Laat ook even weten wat je van deze preset vindt. Het is altijd leuk om andere meningen te horen. Laat een reactie achter op dit bericht en deel het via social media.

Reacties (6)

Link geeft een error te zien , Mark 😩

De link op hun website werkt inderdaad niet meer. Ik heb het bij ze aangegeven, maar kan niet garanderen dat ze het direct oppakken.

Hoi Mark,
Dit is een subliem alternatief.
Ik heb nogal wat foto’s waar dat toepasbaar is.
Aan HDR fotografie ben ik nog niet toegekomen.

Ik ben benieuwd naar de resultaten. Je kunt ze gerust een keer mailen als je wilt.

Goed initiatief! Ik kan me een redelijk aantal situaties indenken waarin deze preset heel welkom is.

Hallo Leo,

Bedankt voor je reactie. Als je zelf nog een leuke/goede preset kent dan kun je die hier ook posten 🙂

Laat een reactie achter