HDR foto’s samenvoegen Lightroom Classic CC vs. Photoshop HDR Pro

In deze video ga ik je weer iets laten zien vanuit Adobe Lightroom, maar ook vanuit Adobe Photoshop. Het gaat over HDR fotografie, het samenvoegen van meerdere belichtingen tot een HDR beeld.

Er zitten meerdere functies in de programma’s. In Lightroom heet het simpelweg ‘HDR samenvoegen’, in Photoshop kan het via ‘HDR pro’. Ik ga het verschil laten zien wat ik al in meer foto’s van mij ontdekt hebt. Grote kans dat je namelijk denkt dat Lightroom en Photoshop allebei van Adobe zijn en er om die reden geen verschil in het eindresultaat zit. Dat is een logische gedachte, maar ik ga laten zien dat het wel degelijk uitmaakt. Dit is niet bij maar één foto waar ik dat in heb opgemerkt, maar zelfs bij meerdere foto’s. Het zijn kleine verschillen die uiteindelijk het verschil kunnen maken. kijk je mee?

Eerder lieten we al een video zien over hoe je schimmen verwijderd wanneer je foto’s samenvoegt tot een HDR in Lightroom Classic Pro. Die video kan je hier terug zien.

Er valt behoorlijk wat te leren over het maken van HDR-foto’s. Daarom hebben we een speciale HDR-fotografie pagina gemaakt waarin we dit brede, maar interessante onderwerp extra duidelijk uitleggen. Op deze pagina staan onder anderen tips, tutorials en stappenplannen voor het maken van een prachtige HDR-foto. 

0 responses on "HDR foto's samenvoegen Lightroom Classic CC vs. Photoshop HDR Pro"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE