FOTOREIS AZOREN

Periode: Momenteel niet ingepland

Verblijf: 3* hotel in Ponta Delgada

Aantal deelnemers per docent: 6 tot 7

NU €1995,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…
 

Aanbetaling: € 800,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

Deze reis wordt uitgevoerd door Fotografie-reizen.nl. Fotografie-reizen.nl is lid van de VvKR en het reisgarantiefonds GGTO. Na aanmelding krijg je via Fotografie-reizen.nl de factuur, de boekingsgegevens en alle overige informatie.

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

NATUUR/LANDSCHAPSFOTOGRAFIE OP ELK NIVEAU
Lijkt het je leuk om met gelijkgestemden op pad te gaan, waarbij ruimschoots de tijd wordt genomen om foto’s te nemen in een werkelijk schitterende natuurschoon, dan is deze fotoreis echt iets voor jou. Iedereen wordt door de professionele fotograaf op zijn eigen niveau begeleid. De meegereisde fotograaf kijkt regelmatig mee op jouw cameraschermpje en geeft continu aanwijzingen, zodat je steeds beter leert fotograferen. Ben je beginner dan leer je alles over diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en compositie. Ben je gevorderd dan komen verder gevorderde technieken aan bod en kun je bijvoorbeeld aan het experimenteren met filters.

AZOREN
De fotoreis gaat naar het eiland Sao Miguel op de Azoren. Dit grootste eiland van de archipel biedt zeer veel unieke fotolocaties. We zien bijvoorbeeld Sete Cidades met haar groene en blauwe tweelingmeren, het vulkanische gebied rond Furnas met kokende modderpoeltjes en geisers, geweldige uitzichtpunten hoog in de bergen en de schitterende kuststroken met mooie kliffen. In mei is alles op de Azoren in bloei, wat een schitterende kleurenpracht oplevert. Daarnaast is het een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. We zullen tijdens deze fotoreis ook regelmatig korte fotostops maken als zich een mooi fotomoment voordoet. Dat is het voordeel van het reizen in een kleine groep. Tevens maken we gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht.

VERBLIJF
We verblijven in een 3* hotel in Ponta Delgada op basis van logies en ontbijt. Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer. Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

ERVAREN DOCENT MET KENNIS VAN DE AZOREN
De docent van deze fotoreis is zeer ervaren. Ze geeft al jaren fotocursussen en verzorgt fotoreizen en weet uitstekend hoe ze begeleiding op individueel niveau moet geven.

BENODIGDE APPARATUUR
– Neem voor deze reis alle foto-apparatuur mee, die je hebt. De reis is namelijk zeer veelzijdig. We fotograferen landschappen (groothoeklens), maar ook architectonisch mooie gebouwen, walvissen en dolfijnen (telelens) en we maken close-ups van bloemen en planten die in mei rijkelijk bloeien (macrolens).
– Een statief is aan te raden voor de avondfotografie en voor het werken met ‘long exposure’ (lange sluitertijden).
– Neem voldoende geheugenkaartjes mee!
– Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
Filters zijn altijd leuk om mee te experimenteren.

De fotografe beschikt over diverse filters en verloopringen. Heb je zelf geen filters, maar lijkt het je wel leuk om ermee te leren werken, dan kan je deze ter plekke lenen.

0
DOCENT
0
DAGEN
0
TOP FOTOLOCATIES
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN VAN
  • KOLONIALE GEBOUWEN
  • MOOIE LANDSCHAPPEN
  • GROEPEN WALVISSEN
  • KOKENDE GEISERS
  • DE MOOISTE BLOEMEN

PROGRAMMA FOTOREIS AZOREN

DAG 1
We vliegen op Ponta Delgada, de hoofdstad van Sao Miguel. Ponta Delgada is een schitterende stad met een haven, koloniale gebouwen en kerken en meerdere enorme tuinen die als groene oases in en rond de stad liggen.

DAG 2
Onze foto tour begint aan de noord- en oostkant van het eiland. We komen langs mooie dorpjes en grillige kustlijnen. We stoppen op punten met een adembenemend uitzicht over de bergen. Geweldige vergezichten om te fotograferen. Een mooie compositie is daarbij heel belangrijk. Een foto valt of staat met de juiste uitsnede. Je krijgt hier uitleg over. We zien kliffen en een waterval. Hoe je een waterval mooi op de foto vast kunt leggen, leren we ook vandaag. Bij Caloura zie je mooi gekleurde traditionele vissersboten. Ze werken nog met houten hengels. Dit levert ongetwijfeld mooie foto’s op.

DAG 3
Geisers, kokende modderpoeltjes, stoom uit het diepste van de aarde… je fotografeert het vandaag bij Furnas. Een groen kratermeer zorgt voor een mooi decor in de buurt van de hotsprings. De vallei is vruchtbaar en heel groen.

DAG 4
Sete Cidades wordt ongetwijfeld één van de absolute hoogtepunten van deze fotoreis. Het bestaat uit twee meren die aan elkaar liggen. De een is azuurblauw en de ander groen. Onder de juiste lichtomstandigheden adembenemend mooi.

DAG 5
Eén van de beste plekken op aarde om walvissen te spotten is bij de Azoren. We gaan vandaag de oceaan op, waar we waarschijnlijk tientallen walvissen en dolfijnen tegen komen. Ze zwemmen gewoon rond onze boot. Er komen wel veertig soorten walvissen in de wateren rond de Azoren voor. Deze excursie is overigens optioneel. De rest van de dag besteden we aan het fotograferen van Ponta Delgada. Avondfotografie staat daarnaast op het programma. De schitterend verlichte kerken nodigen uit om deze in het blauwe kwartiertje vast te leggen.

DAG 6
De mooiste kerk van de Azoren Igreja Matriz, het meer Lagoa do Fogo en Pinhal da Paz met haar bloementuinen worden vandaag met onze fotocamera’s vastgelegd. Pinhal da Paz bestaat uit kleurrijke thematuinen met camelia’s, azalea’s, clivia’s en hortensia’s. Ideaal voor macroliefhebbers. Schitterende uitzichtpunten ontbreken ook op dag 6 niet in ons reisschema.

DAG 7
Al wandelend fotograferen we vandaag de westkant van Sao Miguel. De mooie steile rotsen langs de kust en de wijngaarden en fruitbomen nodigen uit tot het maken van heel veel mooie foto’s. Een overhangende rotspunt maakt deze fotodag compleet. Tijdens deze week zullen we ook regelmatig gezamenlijk de gemaakte foto’s bespreken.

DAG 8
Je hebt ongetwijfeld heel veel geleerd tijdens deze fotoreis naar de Azoren. Jouw fotografiekennis is een enorm stuk opgeschroefd. Of je nu als beginner of als gevorderde aan deze reis begon, je zult merken dat jouw foto’s met sprongen vooruit zijn gegaan. Je landt dan ook op Schiphol met een schat aan fotomateriaal. Het zal nog een lastige klus worden om uit al deze honderden, zo niet duizenden foto’s, jouw eigen top 10 samen te stellen.

  • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

VOOR: €1995,-

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Aanbetaling: € 800,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

Heb je interesse? Stuur ons een bericht

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

INCLUSIEF
– Economy Class vlucht naar Ponta Delgada (retour)
– Luchthavenbelasting Schiphol
– Brandstoftoeslag
– Logies en ontbijt
– Indeling op 2/4 persoonskamer
– Vervoer per minibus
– Koffie/thee onderweg
– Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
– Besprekingen van de gemaakte foto’s

 

 

BIJKOMENDE KOSTEN
– Boekingskosten 30,- euro
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking

 

 

EXCLUSIEF
– Reis- en annuleringsverzekering
– Niet genoemde maaltijden en drankjes
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Toeslag 1-persoonkamer (ca. 300 euro, alleen indien voorradig)
– Fooien

 

 

OPTIONEEL
– Walvisexcursie (ca. 65 euro)

  • ONTDEK DE AZOREN ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
  • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
  • EEN WEEK LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Is het bovenstaande programma definitief?

De dagschema’s worden zoveel mogelijk aangehouden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de week toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal het altijd als doel hebben om mooiere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 300 euro. Het is alleen mogelijk indien het hotel nog een extra kamer beschikbaar heeft.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Gezien de vele mooie locaties is deze reis tevens geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Wel moet je er rekening mee houden dat je met een fotoreis mee bent en je dus wat langer op diverse locaties verblijft, omdat fotografen nou eenmaal meer tijd nemen.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Ontbijt is inbegrepen, maar alle overige maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

In principe wordt deze reis georganiseerd voor 7 deelnemers. Indien de animo groter is zullen dat er 10 tot 14 worden, maar dan voegen wij wel een extra docent toe aan de reis. Op deze manier geeft iedere docent aan maximaal 7 deelnemers begeleiding.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Doordat deze fotoreis uitgevoerd wordt door Fotografie-reizen.nl zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van Fotografie-reizen.nl van toepassing.

Fotografie-reizen.nl behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelname, een negatief reisadvies of een andere dringende reden een reis te annuleren. Fotografie-reizen.nl gaat in dat geval in overleg met de deelnemer(s) of zij voor een andere reis van Fotografie-reizen.nl kiezen of het reeds betaalde deel van de reissom terug gestort willen hebben. Eventuele door de deelnemer opgelopen schade en/of extra kosten worden niet vergoed.

Annulering door deelnemer
Indien de deelnemer de reis annuleert, zijn de volgende annuleringskosten aan Fotografie-reizen.nl verschuldigd:
– Bij annulering tot de 56e dag voor vertrek: de aanbetaling.
– Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de dag van vertrek of gedurende de reis: 100% van de reissom.

Wordt de reis voor meerdere deelnemers geannuleerd dan zijn de deelnemers die annuleren annuleringskosten verschuldigd.
Als door deze annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag of andere kosten, dan worden deze kosten met de deelnemer verrekend. Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissommen zal de totale reissom van de oorspronkelijke deelnemer(s) niet te boven gaan.

980 reviews | beoordeling: 9.3/10
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE