Fotograferen bij Radio Kootwijk (Foto & Verhaal)

Als wandelaar kom ik al jaren op de Veluwe. Met name het Koowijkerzand is een prachtig stuifzandgebied, het grootste van West-Europa. Je vindt er wonderlijk gevormde zandduinen en naaldbomen.

Vlakbij vind je het majestueuze ‘Radio Kootwijk’, een voormalig zendstation waarmee de PTT in 1929 een radiotelefoondienst met Nederlands Indie opzette, later ook met andere continenten. In de oorlog werd het door de Duitsers gebruikt om te communiceren met onderzeeboten. In 1998 ging het zendstation definitief uit de lucht, waarna het in 2009 onder beheer van Staatsbosbeheer kwam. Het gebouw is helaas niet vrij toegankelijk, wel worden er excursies georganiseerd.

Het monumentale ‘Radio Kootwijk’ is een enorme betonnen kolos. Je kunt het mooi of lelijk vinden, maar indrukwekkend is het zonder enige twijfel. Ik vind het prachtig! De foto heb ik afgelopen zomer gemaakt op een bewolkte, winderige dag. Ik had speciaal deze dag uitgekozen vanwege de perfecte windrichting (tegenwind). Mijn doel was namelijk om een nog dramatischer effect met het gebouw te verkrijgen door een lange sluitertijd, waardoor door de wolken mooi verwaaien en vanachter het gebouw vandaan lijken te komen.

Ik heb de foto gemaakt met een tilt-shift lens om de vertikale lijnen ook echt vertikaal te houden, zonder correctie achteraf. Om de de lange sluitertijd te realiseren heb ik een 10 stops grijsfilter (big stopper) gebruikt. En uiteraard was een stevig statief essentieel. Relatief weinig nabewerking was er in Photoshop nodig, eigenlijk alleen zwart-wit omzetting en contrast aanpassingen met Nik Silver Efex Pro 2.

Foto van Radio Kootwijk

17mm | f/8.0 | 220 sec. | ISO 100
Canon 5D Mark II + Canon TS-E 17mm met een Lee Big Stopper (10 stops) en Gitzo statief
Mini Cursus Fotografie - Meld je gratis aan

Gratis mini cursus fotografie

Voor alle bezoekers van onze website hebben wij een speciale mini cursus (gratis) klaargezet. Ruim 15.000 bezoekers hebben deze mini cursus al gevolgd en daar hebben wij veel positieve reacties op ontvangen.

Je kan gratis aanmelden en je ontvangt in de komende dagen het volgende:

  • eBook met 7 uitgebreide fotografie tips
  • 2 Whitepapers over avondfotografie
  • 2 Online videolessen over fotografie
  • 37 Extra fotografie tips
  • 1 Webinar over fotobewerking

 

Delen met je fotografie maatjes via:

1 responses on "Fotograferen bij Radio Kootwijk (Foto & Verhaal)"

  1. Heb je nog meer foto’s gemaakt van radio Kootwijk ?? Mijn schoonvader heeft daar gewerkt en zou het prachtig vinden om zulke mooie foto’s te zien.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE