Fotograferen in Natuurgebied de Zwaakse Weel (Foto & Verhaal)

Ik woon in Zeeland met prachtige (fotogenieke) dorpjes en landschappen. Er zijn twee plekjes waar ik met regelmaat kom om te fotograferen. Vaak in de avonduren, omdat dat het licht zo mooi is. Heerlijk struinen tussen prachtige bloemen en planten opzoek naar een mooi plaatje. Een van die plekjes waar ik dus graag kom is in het natuurgebied De Zwaakse Weel te Kwadendamme. Hier staan diverse inheemse planten waar allerlei soorten vlinders op afkomen. En natuurlijk zijn er niet alleen vlinders te fotograferen. Diverse insecten en vogels zijn daar te vinden.

Omdat fotograferen mijn hobby is en ik daar geen stress van wil hebben, ga ik eigenlijk (bijna) nooit op pad met een bepaald doel. Ik fotografeer wanneer ik iets zie wat mij aanspreekt. En als ik iets heb gevonden neem ik er wel de tijd voor. Ik loop eens rond mijn onderwerp en ga kijken waar het licht vandaan komt. Ik neem altijd mijn statief mee, maar toch gebruik ik deze niet vaak. Het belemmert mij in mijn vrijheid. Door uit de hand te fotograferen kan ik mij in alle posities draaien tot ik het juiste standpunt heb gevonden.

Deze foto heb ik gemaakt met zacht licht van linksachter. Ik hou van een mooie wazige achtergrond dus koos ik voor een groot diafragma. Omdat ik uit de hand fotografeerde let ik dus ook op mijn sluitertijd. Een te langzame sluitertijd zal voor bewegingsonscherpte zorgen en dat wil ik natuurlijk niet. Omdat er die avond geen wind stond kon ik een sluitertijd van 1/125e kiezen. Om ruis tegen te gaan fotografeer ik graag in zo’n laag mogelijke ISO. En dat kon ook omdat er nog genoeg licht aanwezig was. Nadat ik alles had ingesteld begon ik met fotograferen. Ik stelde scherp op het lieveheersbeestje. Doordat ik een kleine scherptediepte had, gebruikte ik de functie scherpstelling vergroten. Op deze manier word het beeld sterk vergroot waardoor ik nog preciezer kan (handmatig) scherpstellen. Hierbij het resultaat:

Macrofotografie in Natuurgebied de Zwaakse Weel in Kwadendamme

f/2.8 | 1/125 | ISO 100 | 90mm
Sony A 77II met een Tamron 90mm f/2.8

0 responses on "Fotograferen in Natuurgebied de Zwaakse Weel (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE