Fotograferen in Valencia (Foto & Verhaal)

Enige tijd geleden ben ik in Valencia (Spanje) geweest voor een korte stedentrip. Van tevoren had ik al van vrienden gehoord dat Valencia echt een leuke stad is en de moeite waard om te bezoeken. Naast het (bijna) altijd heerlijke weer bruist de stad van de energie en is er op ieder moment van de dag wel iets te doen of te beleven. Daarnaast hoorde ik ook dat Valencia de moeite waar was vanwege de interessante architectuur in de stad. Statige gebouwen in het oude stadscentrum, kleine pittoreske straatjes en moderne architectuur wisselen elkaar af. Aangezien ik veel (stads)architectuur fotografeer, leek me dit een uitgelezen kans om tijdens deze stedentrip een aantal mooie foto’s te kunnen maken van de architectuur die deze Spaanse stad te bieden heeft.

Een nadeel van een korte stedentrip is, dat je altijd beperkt bent in het meenemen van bagage. Het liefst neem ik mijn vaste fototas mee (waar alles in past), maar tijdens een stedentrip ben ik gebonden aan een kleiner formaat fototas. Dit houdt dus ook in dat ik een keus moet maken uit mijn objectieven. Op een stedentrip neem ik daarom altijd standaard drie objectieven mee waar ik goed mee uit de voeten kan. Allereerst is dit mijn FE 24-240mm f/3.5-6.3 zoomobjectief. Dit is een fijn objectief voor mijn Sony A7 II camera waar ik echt alle kanten mee op kan. Of het nu groothoek of zoom is, ik heb beiden bij de hand. Het enige nadeel van deze allround-zoomlens is dat deze niet heel erg lichtsterk is. Vandaar dat ik altijd ook een FE 50mm f/1.8 objectief meeneem. Ideaal voor stadsfotografie en zelfs bij schemering kan ik hiermee nog goed uit de hand fotograferen. Als laatste, maar zeker niet de minste, heb ik ook altijd mijn Samyang 14mm f/2.8 objectief mee. Een primelens (met autofocus) in supergroothoekformaat. Onmisbaar voor het fotograferen van architectuur. In Nederland is dit ook een objectief waarmee ik heel veel fotografeer. Tot slot is een klein reisstatief ook altijd erg handig wanneer het te donker wordt en je niet meer uit de hand kunt fotograferen. Zeker met lange sluitertijden is een statief altijd noodzakelijk, zodat er geen bewegingsonscherpte in de foto zit.

14mm – f/11 – 30 sec. – ISO 50

Voordat ik op reis ging had ik al op internet gezocht naar interessante fotolocaties. Hiervoor gebruik ik eigenlijk altijd Google Maps. Met Google Maps kan ik mij alvast een beetje oriënteren en kan ik kijken vanaf welke plek ik een foto zou kunnen maken. Dit stukje voorbereiding helpt me altijd heel erg en neemt ook steeds vaker een belangrijkere plek in bij het uiteindelijk uitkiezen van een goede fotolocatie en ook bij het maken van de uiteindelijke foto. Op deze manier kom ik op de plek zelf minder snel voor verrassingen te staan.

Ik wist dus voordat ik het vliegtuig instapte al dat ik foto’s wilde gaan maken bij Ciudad de las Arts y las Ciencias. Een schitterende plek net buiten het oude centrum van Valencia, waar de meest indrukwekkende en architectonische gebouwen te vinden zijn. Al deze gebouwen (onder andere een museum en een oceanium) zijn bij elkaar geplaatst en vullen elkaar op architectonisch vlak goed aan. Gelukkig kun je rondom deze gebouwen prima rondlopen en is de omgeving ook vrij toegankelijk.


Ik heb er voor gekozen om in de avond hier foto’s te gaan maken. Ik fotografeer namelijk het liefst in de avond, zodat ik met lange sluitertijden van minimaal 30 seconden kan werken. Ik hoef natuurlijk niet meer uit te leggen dat een statief noodzakelijk is. Door mijn 14mm objectief te gebruiken kon ik gemakkelijk de hele gebouwen op de foto krijgen, zonder van een heel grote afstand te hoeven fotograferen. Beide foto’s heb ik gemaakt met een hoog diafragmagetal. Ik heb hier bewust voor gekozen om zo het aanwezige licht (voor zover mogelijk) als stervormige lichtpunten weer te laten geven.


Iedere foto die ik gemaakt heb, en dus ook deze foto’s, haal ik altijd door Adobe Lightroom, omdat ik foto’s altijd als RAW-bestand maak. Het grote voordeel is dat je in de nabewerking wat meer vrijheid hebt om kleine aanpassingen te doen qua helderheid, contrast en de hooglichten in de foto.

Mooiste foto's van Valencia
14mm – f/11 – 30 sec. – ISO 50

Al met al is Valencia dus een ideale stad als je van architectuurfotografie houdt. Naast deze hypermoderne gebouwen staat het oude stadscentrum vol met imposante gebouwen die ook zeer zeker de moeite waard zijn om te bekijken…en te fotograferen!

Delen met je fotografie maatjes via:
19 maart 2019

0 responses on "Fotograferen in Valencia (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE