Fotograferen bij het Grevelingenmeer (Foto & Verhaal)

Geluk moet je soms afdwingen, zo ook met deze foto. Ik had namelijk mijn zinnen gezet op de locatie waar ik deze foto nam en wilde er op een vrijdagavond heen, zo besloot ik eerder die week. De weerberichten waren me in eerste instantie echter niet erg gunstig gestemd want ze gaven voor die bewuste vrijdagavond nogal wat (zware) buien af maar ja… aangezien ik mezelf er van verdenk, nog wel eens wat licht autistische trekjes te hebben, kon ik mezelf er maar moeilijk vanaf praten om te gaan. Zelfs mijn vrouw niet.

Dus ging ik op hoop van zegen richting de bewuste locatie aan het Grevelingenmeer. Voor mij als Zeeuw zelfs nog een eindje rijden. Ik moest er voor over de Zeelandbrug en aan de voet ervan ben ik eventjes gestopt voor wat opnames, aangezien de buien zich er prachtig boven etaleerden. Eenmaal weer onderweg richting het Grevelingenmeer piepte de zon aan de horizon onder de zware wolkenrand door. Fingers crossed vanaf dat moment…

Via mijn ‘sun surveyor’ app had ik namelijk al kunnen zien dat de zonsondergang vanaf desbetreffende locatie perfect zou zijn. Die avond kwam het dan ook allemaal prima tezamen. Een fraaie locatie, een mooie zonsondergang vergezeld van dreigende wolkenluchten en zelfs een regenboog viel me er ten deel.

Zo zie je maar weer dat niet altijd alles is wat het lijkt. Soms moet je gewoon even dat beetje geluk hebben in combinatie met de informatievoorzieningen die we tegenwoordig hebben. Gedurende de avond had ik namelijk ook een aantal keren de buienradar gecheckt en zag dat er, ondanks de vele buienfronten, toch mogelijk wat kleine gaatjes zichtbaar waren. Juist die pakten gunstig voor me uit.

En zo kwam ik na een heerlijke avond fotograferen op een mooie locatie thuis met een fiks aantal mooie RAW-files, klaar om nabewerkt te worden. En dát is dan vaak de napret!

Fotograferen bij het Grevelingenmeer - Zonsondergang

Nikon D610 | Tokina AT-X 17-35mm f/4
0,5 sec | f/10 | ISO 80 | 21mm
 

0 responses on "Fotograferen bij het Grevelingenmeer (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

SOCIAL MEDIA

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE