Fotograferen bij de Kwade Hoek (Foto & Verhaal)

De Kwade Hoek is een natuurgebied waar ik vaak fotografeer. Het is een dynamisch natuurgebied dat constant verandert, omdat het getij hier de baas is. De naam “de Kwaaien Hoek” is vroeger ontstaan doordat er verraderlijke stromingen waren waardoor veel schepen zijn vastgelopen. Deze foto heb ik op een zonnige avond gemaakt in maart 2017. Ik wilde graag de dynamiek van een krachtige stroom van water vast leggen en daarbij kwam het geluk dat er in de achtergrond een vissersbootje voer op de Noordzee.

Het was al best donker op het strand, maar dat hield me niet tegen om nog even te blijven voor deze foto. Ik heb niet altijd mijn statief mee, omdat deze best zwaar is om overal mee naar toe te nemen. Daarnaast gebruik ik hem ook niet altijd. Achteraf had ik het statief deze avond wel mee moeten nemen, dus moest iets zien te vinden waarop ik mijn camera stabiel neer kon zetten. Gelukkig heb ik altijd wel een mini statief mee, dus ik schroefde snel mijn camera op het statief en ging kijken welke compositie ik het best kon gebruiken. Bij deze foto heb ik erop gelet dat het zand precies begint in de hoek links onderin, want deze lijn geleid het oog als het ware door het beeld heen.

 

Fotograferen bij de Kwade Hoek

 

De foto is gemaakt met een Sigma 10-20 f/3.5 groothoek objectief op een brandpunt van 13mm. Ik heb gekozen voor een langere sluitertijd van 1,3 seconden. Hierdoor wordt het water vloeiend weergegeven. Daarnaast heb ik diafragma f 16 gekozen om een zo’n groot mogelijk scherptediepte te creëren. Verder wilde ik minimale beeldruis, dus heb ik gekozen voor een ISOwaarde van 100. Bij deze foto heb ik overigens geen filters gebruikt. Die wil ik later nog wel toevoegen aan mijn uitrusting.

Delen met je fotografie maatjes via:
18 december 2018

0 responses on "Fotograferen bij de Kwade Hoek (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE