Nachtfotografie Cursus

Workshop Nachtfotografie Rotterdam

4.65 uit 5 gebaseerd op 48 waarderingen
(48 klantbeoordelingen)

 57,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , ,

Productbeschrijving

Deze workshop wordt ook regelmatig gegeven in Amersfoort, Amsterdam en Den Haag.
Ontdek de geheimen van nachtfotografie tijdens een workshop nachtfotografie in Rotterdam. Veel mensen hebben problemen om in het donker mooie en scherpe foto’s te maken. Tijdens een intensieve workshop in het centrum van Rotterdam worden de technieken toegelicht die je kunt gebruiken om schitterende nachtfoto’s te maken. Ten opzichte van de workshops van 2012, 2013, 2014 en voorjaar 2015 bevat deze workshop nieuwe onderdelen én nieuwe fotolocaties. De nadruk van deze workshop ligt vooral op het zelf maken van foto’s onder begeleiding. Door zelf aan de slag te gaan onthoud je alles beter dan wanneer alleen de theorie besproken wordt en je komt ook nog eens thuis met mooie foto’s! We gaan op pad met een groep van maximaal 10 personen zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt.

 

Inhoud workshop nachtfotografie

Tijdens deze workshop worden verschillende onderwerpen besproken die met nachtfotografie te maken hebben. Direct na aanmelding en betaling ontvang je een eBook met ruim 30 pagina’s aan informatie over nachtfotografie. De theorie en tips die je ontvangt zijn tijdens de workshop toe te passen en eventuele onduidelijkheden kunnen direct verder uitgelegd worden. Tijdens de workshop ga je echt aan de slag om mooie foto’s te maken. Een aantal onderwerpen waarmee je aan de slag gaat tijdens deze workshop zijn:
– Het effect van lange sluitertijden (lichtstrepen van auto’s)
– Stervorming van lichtbronnen fotograferen
– Het voorkomen van lensflare
– Nachtfotografie technieken voor het optimale resultaat
– Skyline / gebouwen op een mooie manier fotograferen

Na de workshop heb je de mogelijkheid om je 3 beste foto’s te mailen ter beoordeling. Aan de hand van deze foto’s kan ik je nog extra tips geven om je nachtfoto’s naar een nog hoger niveau te brengen.

Daarnaast krijg je ook toegang tot een aantal online video’s over het bewerken van nachtfoto’s in Lightroom/Camera RAW en Photomatix voor HDR opnamen.

 

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop moet je in het bezit zijn van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier. Daarnaast heb je ook een stevig statief nodig. Heb je geen statief en wil je wel deelnemen? Neem ook dan contact met mij op, want ik heb een beperkt aantal statieven te huur voor 15 euro. Een draadontspanner/afstandsbediening is geen vereiste voor deze workshop, maar als je er één hebt, is het zeker aan te raden deze mee te nemen.

 

Locatie

De workshop nachtfotografie wordt gehouden in het centrum van Rotterdam. Je gaat onder andere avondfoto’s maken van de skyline van Rotterdam, de Willemsbrug, de Markthal en de Oude Haven met het Witte Huis. Op loopafstand van de startlocatie is het mogelijk om gratis te parkeren.

 

Data workshop nachtfotografie

– Donderdag 23 maart 2017: 19:30 t/m 22:30 uur (volgeboekt)

Binnenkort plannen we weer een nieuwe workshop datum in. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe datum is ingepland.

 

Prijs

De kosten van deze workshop nachtfotografie zijn 57 euro per persoon. Dit is inclusief een eBook over nachtfotografie t.w.v. €9,95 en een beoordeling van je 3 beste foto’s die je achteraf kunt mailen. Ook krijg je toegang tot online video’s over het bewerken van nachtfoto’s. Het is mogelijk om gratis te parkeren op 3 minuten lopen vanaf de startlocatie.

 

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden en wil je deelnemen aan de workshop nachtfotografie? Selecteer dan bovenaan deze pagina de datum waarop je wilt deelnemen en voeg de cursus toe aan de winkelwagen. Je kunt betalen met iDeal, Mistercash, PayPal, VISA, Mastercard of via een bankoverschrijving. Na ontvangst van de betaling is de aanmelding afgerond en ontvang je een bevestiging via de email.

Extra informatie

Locatie

Rotterdam (startlocatie Haringvliet, gratis parkeren in de buurt)

Docent

Mark de Rooij

Maximum aantal deelnemers

10

Inclusief

eBook over Nachtfotogafie (t.w.v. € 9,95)

48 beoordelingen voor Workshop Nachtfotografie Rotterdam

 1. 5 van 5

  :

  Een leerzame workshop! Mark geeft veel direct toepasbare tips over camera-instellingen en motieven. Hij vertelt ook het ‘waarom’ van specifieke instellingen. Komt bij iedereen langs, geeft positieve feedback en beantwoordt al je vragen.

  Als dan ook nog het weer meewerkt, heb je een super avond!

 2. 4 van 5

  :

  Lekker ontspannen sfeer, voldoende aandacht voor iedereen. Hoewel ik al bezig was met nachtfotografie heb ik toch weer wat dingen er bij geleerd. Als je helemaal nooit iets met nachtfotografie hebt gedaan moet je deze zeker doen.

 3. 4 van 5

  :

  Een leuke leerzame workshop, met persoonlijke uitleg en hulp met mijn camera! Begrijp mijn camera al een beetje meer. Sta nu steeds te trappelen om erop uit te gaan!

 4. 5 van 5

  :

  Goede uitleg, voldoende aandacht. Leuk om per locatie een tip te krijgen waarmee je aan de slag kunt.

 5. 5 van 5

  :

  Door de vooraf gegeven informatie was het al een goed begin van de workshop. Tijdens de avond steeds een duidelijke uitleg van de theorie en wat de bedoeling was en goede begeleiding tijdens het fotograferen. Ik heb nu al weer zin om zelf verder te gaan met avondfotografie!

 6. 4 van 5

  :

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 7. 5 van 5

  :

  Ik vond workshop erg prettig, als je ergens mee zat werd er goed op ingehaakt door Mark.

 8. 5 van 5

  :

  Prima workshop in het centrum van de stad met meer dan voldoende mogelijkheden om te fotograferen.

 9. 5 van 5

  :

  Geweldige workshop met schitterende foto locaties.

 10. 5 van 5

  :

  Ik had nog geen ervaring met avondfotografie en was op het internet op zoek naar een workshop hierover. Zo ben ik uitgekomen op de website van Mark. Deze sprak me zeer aan en heb me toen aangemeld. Helaas was door het slechte weer de workshop drie keer verzet. Maar dit werd heel goed door Mark en op tijd aangegeven. Op woensdag 10 februari kon deze gelukkig wel doorgaan. De avond was goed geregeld door Mark met veel informatie en mooie locaties om te fotograferen. Heb veel opgestoken van deze workshop er was voldoende aandacht voor elke cursist en je kon met al je vragen bij Mark terecht. Ben blij dat ik voor deze workshop heb gekozen. Ga zo door Mark en je zal me in de toekomst nog wel zien voor een andere workshop. Mario

 11. 5 van 5

  :

  Het was een zeer goede stap om nog meer te geniete van fotografie

 12. 5 van 5

  :

  Ik heb leuke foto’s kunnen maken en n.a.v. deze workshop heb ik geleerd wat ik meer kan halen uit mijn camera.

 13. 4 van 5

  :

  leuke avond! Goede groepsgrootte. Voldoende technische en praktische info. Fotogenieke plekken bezocht. Nu zelf op pad! Ik zal nog wel eens aanschuiven.

 14. 4 van 5

  :

  Was zeker de moeite waard en ik heb er van geleerd.

 15. 4 van 5

  :

  Ik wilde de workshop als aanvulling op mijn opleiding School voor Fotografie in Breda eens ervaren. Ik had dat wellicht kunnen aangeven. Digitale ingang, begeleiding “erdoor” en info is goed. Mail ook uitstekend met Ebook.

 16. 5 van 5

  :

  Heel leerzaam, goeie sfeer, genoeg aandacht en op mooie plekken geweest. Ook het eBook van tevoren en de informatie achteraf zijn top!

 17. 5 van 5

  :

  Leerzame workshop met veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen. Boeiende fotolocaties met voldoende uitdaging. Prettige open sfeer waardoor het niet alleen leerzaam maar ook erg leuk was.

 18. 5 van 5

  :

  Was leerzaam

 19. 4 van 5

  :

  Ik ben weer wijzer geworden hoe ik de instellingen moet gebruiken.

 20. 4 van 5

  :

  Leuke ervaring met en introductie in nachtfotografie. Met name de informatie vooraf was erg goed en leerzaam. De avond zelf leuke plekjes bezocht in Rotterdam en al mooie foto’s gemaakt. Tijdens de avond zelf voornamelijk veel zelf gedaan en uitgeprobeerd. Niet veel ondersteuning (nodig) gehad.

 21. 5 van 5

  :

  Hartelijke, deskundig en ontspannen begeleiding.
  Smaakt naar meer en inmiddels nader contact gemaakt.

 22. 5 van 5

  :

  Deze workshop was voor mij een leuke uitdaging om diverse locaties in Rotterdam op een andere manier te gaan zien. Door de persoonlijke aandacht en instructies van Mark heb ik een beter inzicht gekregen over avondfotografie. Ook de tips over compositie was bijzonder waardevol.

 23. 5 van 5

  :

  We hadden goed weer en daardoor konden we op verschillende locaties mooie foto’s maken. Er was voldoende tijd om te fotograferen. Kort om ik ben blij dat ik het heb gedaan. Mark bedankt.

 24. 5 van 5

  :

  Was een zeer geslaagde workshop. Mark was duidelijk aanwezig voor als je hulp nodig had en gaf goede tips. Ik kan dit iedereen aanbevelen. Mark ga zo door.

 25. 5 van 5

  :

  Leuk en leerzaam om te volgen.

  Zeker voor herhaling vatbaar want voor een beginnend amateurfotograaf is het niet mogelijk alles ook te onthouden en toe te passen.

 26. 5 van 5

  :

  Ik vond het een leuke avond, mooie plekken om te fotograferen. Je geeft op een prettige manier aanwijzingen, en denkt mee. Ik vond de groep iets te groot, want ik had nog wel wat meer aanwijzingen gewild. Voor mijn gevoel had ik er dan meer uit kunnen halen.

  Fijn die video over nabewerking! Leuk compleet pakketje zo, met fotobeoordelingen en toegang tot de cursisten Facebook groep.

 27. 4 van 5

  :

  De workshop was goed gecommuniceerd en voorbereid. De groepsgrote was, naar mijn mening, aan de grote kant. Hierdoor kreeg niet iedereen voldoende aandacht. De sfeer was goed. Mark gaf duidelijke en bruikbare tips.

 28. 4 van 5

  :

  Leuke en leerzame workshop met een goede begeleiding.
  Er is voor iedereen persoonlijke aandacht.

  Mooie locaties in Rotterdam.
  Ik heb er veel van opgestoken, doordat je direct tips en adviezen krijgt en deze kun je dan gelijk toepassen.

 29. 4 van 5

  :

  Leuk om met een groep ’s avonds te gaan fotograferen. Mooie locaties. Goed dat er over de gekozen locaties aspecten genoemd werden waar je rekening mee moest houden en kenmerken van de locaties die je in beeld kon brengen.

 30. 5 van 5

  :

  Heel handig om je vooraf in te kunnen lezen dmv E-book. Op locatie werd alles duidelijk uitgelegd.

  Na de workshop een link gekregen voor een video over het bewerken van nachtfoto’s. Met deze instructies zal ik beslist meer uit mijn foto’s kunnen halen; onbewerkt vallen ze me namelijk een beetje tegen maar ik heb nu goede hoop.

 31. 4 van 5

  :

  Leuk om gedaan te hebben.
  Ondanks ik vaker avondfotografie heb gedaan toch weer iets geleerd.

 32. 4 van 5

  :

  Vond het gezellig en leerzaam…..

 33. 4 van 5

  :

  Een leuke ongedwongen sfeer, mooie lokaties om te fotograferen en relaxte prettige begeleiding. Top!!

 34. 4 van 5

  :

  Prettig en leerzaam, goede persoonlijke begeleiding

 35. 5 van 5

  :

  Een hele leuke workshop via een aantal bekende maar ook voor mij enkele onbekende hotspots van Rotterdam. Lekker zelf aan de slag met ook voldoende aandacht van Mark.

 36. 5 van 5

  :

  Heel erg leuk en leerzaam. Mooie locaties bezocht in Rotterdam voor de avond/nachtopnames. In een paar uur zeer nuttige tips gehad om mijn foto’s te verbeteren..

 37. 4 van 5

  :

  Leuk, leerzaam en een gezellige kleine groep cursisten.

 38. 5 van 5

  :

  Ik vond t een hele leuke, leerzame cursus. Echt heel veel geleerd!

 39. 4 van 5

  :

  Zeer plezierig, duidelijke uitleg voor iedereen, Persoonlijke aandacht was goed maar ik had niet zo veel hulp nodig. Wel een aantal goede tips gekregen om beter/makkelijker nachtfoto’s te maken.

 40. 5 van 5

  :

  Leuke workshop die ik echt wel nodig had. Je leert nog beter je camera kennen, zeker als je echt alles manueel doet.
  Duidelijke uitleg, tijd genoeg om je foto’s te maken.

 41. 5 van 5

  :

  Ik heb een zeer leuke avond gehad tijdens de workshop avondfotografie te Rotterdam. Mooi weer, leuke groep met een uitstekende begeleider in de persoon van Mark de Rooij.

 42. 5 van 5

  :

  Het was voor mij een nieuwe ervaring, maar vond het zeer leerzaam en vooral ook gezellig. Leuke groep duidelijke uitleg, kortom een mooie workshop.

 43. 5 van 5

  :

  Deze cursus avond/nacht fotografie gevolgd. Voor de cursus ontvang je een e-book om je alvast voor te breiden. De groep is vrij klein zodat een ieder voldoende aandacht krijgt. Mark legt het helder uit, en alle vragen die je hebt kan je stellen. Locaties zijn geweldig. Je komt in ieder geval met mooie foto’s terug. Ik kan in ieder geval deze cursus aanbevelen.

 44. 5 van 5

  :

  Een inspirerende workshop! Het E-book dat je voorafgaand aan de workshop krijgt is heel duidelijk en geeft je de basiskennis. Onderweg kan je Mark je vragen stellen, hij verdeeld zijn aandacht over de deelnemers. Ik zou een volgende keer mijn vragen van tevoren helder hebben, dat had ik dit keer niet. Ook geen ramp want ik heb ze achteraf per mail gesteld en kreeg snel een antwoord. De videofilmpjes over het bewerken van de foto’s was een verrassing achteraf. Mark, mijn complimenten! Ook met de videocursus Photoshop Elements ben ik zeer blij, leer er veel van.

 45. 5 van 5

  :

  Fotograferen in de avond is een vak apart en Mark weet er alles van. Met behulp van handige tips die makkelijk toe te passen zijn worden je foto’s met grote stappen beter.

 46. 5 van 5

  :

  Mark is jong en enorm enthousiast over zijn passie fotografie. Dit enthousiasme weet hij goed over te brengen waardoor ik ook weer helemaal gemotiveerd ben om regelmatig te gaan fotograferen. Het was een gezellige workshop nachtfotografie in een kleine groep. Hierdoor kon iedereen ook zijn persoonlijke vragen stellen. Alles was duidelijk uitgelegd en ik heb mooie foto’s gemaakt.

 47. 5 van 5

  :

  Het was prettig om van te voren al een eBook te ontvangen zodat je goed kon voorbereiden. Hierdoor is het ook mogelijk om tijdens de workshop de hele tijd te fotograferen. En wat is Rotterdam mooi in de avond! Mark gaf goede begeleiding tijdens de workshop en iedereen kreeg genoeg persoonlijke aandacht.

 48. 5 van 5

  :

  Ik heb gisteren meegedaan aan de workshop nachtfotografie. Ik vond het echt super en leerzaam. Zeker in combinatie met het eBook vooraf en daarna nog het Lightroom filmpje. Ik heb er heel veel aan gehad en ben blij met de foto’s die ik gisteren heb gemaakt. In de toekomst kom ik zeker nog een keer meedoen met een workshop. Je hebt er nog meer staan die mij aanspreken en ik vond dat je het goed en duidelijk uitlegt allemaal.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 De Rooij Fotografie. All rights reserved.