Nachtfotografie Cursus Amsterdam

Workshop Nachtfotografie Amsterdam

4.42 uit 5 gebaseerd op 12 waarderingen
(12 klantbeoordelingen)

 57,00 incl. BTW

Workshop Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , ,

Productbeschrijving

Nachtfotografie en Amsterdam gaan ontzettend goed samen! Nachtfotografie is echter wel een soort fotografie waar veel fotografen moeite mee hebben. Het scherpstellen wil niet altijd lukken en het verkrijgen van een goede belichting is ook niet altijd eenvoudig. Tijdens de workshop nachtfotografie in Amsterdam ga je dit onder de knie krijgen en ga je nog veel meer leren! De workshop nachtfotografie heeft een praktische insteek, want je gaat 3 uur lang onder begeleiding van een ervaren fotograaf fotograferen op mooie locaties in Amsterdam. We gaan op pad met een groep van maximaal 10 personen zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt.

 

Inhoud workshop nachtfotografie

Tijdens deze workshop worden er verschillende onderwerpen besproken die met nachtfotografie te maken hebben. Direct na aanmelding en betaling ontvang je een eBook met ruim 30 pagina’s aan informatie over nachtfotografie. De theorie / tips die je ontvangt zijn tijdens de workshop toe te passen en eventuele onduidelijkheden kunnen direct verder uitgelegd worden. Tijdens de workshop ga je echt aan de slag om mooie foto’s te maken. Een aantal onderwerpen waarmee je aan de slag gaat tijdens deze workshop zijn:
– Het effect van lange sluitertijden
– Skyline / gebouwen op een mooie manier fotograferen
– Het voorkomen van lensflare
– Nachtfotografie technieken voor de optimale belichting
– Stervorming van lichtbronnen op je foto krijgen

Na de workshop krijg je een email die je toegang geeft tot een paar videolessen over het bewerken van nachtfoto’s in Lightroom / Camera RAW en hoe je HDR foto’s kunt samenvoegen in de software Photomatix. Vervolgens kun je nog 3 foto’s inzenden voor feedback. Op deze manier leer je nog meer en kun je de aanvullende tips meenemen voor de volgende keer dat je nachtfoto’s gaat maken.

 

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compact camera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier. Daarnaast heb je ook een stevig statief nodig. Een draadontspanner/afstandsbediening is geen vereiste voor deze workshop, maar als je deze hebt is het zeker aan te raden deze mee te nemen.

 

Locatie

De workshop nachtfotografie wordt gestart voor het Eye Museum in Amsterdam, daarna gaan jullie foto’s maken van het IJdock, de Brouwersgracht, de Damrak en de Nieuwebrugsteeg

 

Data workshop nachtfotografie

– Maandag 12 december 2016 van 19:30 t/m 22:30 uur (volgeboekt)
– Dinsdag 24 januari 2017 van 19:30 t/m 22:30 uur (volgeboekt)
– Dinsdag 14 maart 2017 van 19:30 t/m 22:30 uur (volgeboekt)

Binnenkort plannen we weer een nieuwe workshop datum in. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe datum is ingepland.

 

Prijs

De kosten van deze workshop nachtfotografie zijn 57 euro per persoon. Dit is inclusief een eBook over nachtfotografie t.w.v. €9,95 en een beoordeling van je 3 beste foto’s die je achteraf kunt mailen. Ook krijg je toegang tot online video’s over het bewerken van nachtfoto’s.

 

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden en wil je deelnemen aan een workshop nachtfotografie? Selecteer bovenaan deze pagina de datum waarop je wilt deelnemen en voeg de cursus toe aan de winkelwagen. Je kunt betalen met iDeal, Mistercash, PayPal, VISA, Mastercard of via een bankoverschrijving. Na ontvangst van de betaling is de aanmelding afgerond en ontvang je een bevestiging via de email.

Extra informatie

Locatie

Amsterdam (startlocatie: voor het Eye Museum )

Docent

Sjaak Henselmans

Maximum aantal deelnemers

10

Inclusief

eBook over Nachtfotogafie (t.w.v. € 9,95)

12 beoordelingen voor Workshop Nachtfotografie Amsterdam

 1. 5 van 5

  :

  Veel geleerd!

 2. 4 van 5

  :

  De workshop heeft zeer zeker voldaan aan datgene wat ik verwacht had en heeft bij mij weer een stukje leegte opgevuld bij het maken van foto’s.

 3. 5 van 5

  :

  Leuke workshop, geeft net even wat andere inzichten op gebied van nachtfotografie. De informatie over welke instellingen het best te gebruiken gaf wat kleine nieuwe inzichten (had hier reeds wat ervaring mee), maar daarnaast een aantal goede tips gekregen op gebied van compositie. De workshop moedigt aan tot fotograferen. De bezochte locaties zijn plekken die gewoon makkelijk voor iedereen toegankelijk zijn, echter ga je er normaal misschien niet zo snel staan fotograferen. Door dit in groepsvorm te doen wordt de drempel wat lager. Verder leuke gevarieerde groep en leuke uitleg van Sjaak, die op elke locatie iedereen stuk voor stuk afliep om te kijken hoe het ging en of er nog vragen waren.

 4. 4 van 5

  :

  Ik vond het een zeer leerzame workshop. De foto’s die ik aan het eind van de workshop heb gemaakt zijn duidelijk beter dan die in het begin van de avond. Geeft wel aan dat ik snel bijleerde.

 5. 5 van 5

  :

  Leerzaam en een prettige sfeer

 6. 3 van 5

  :

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 7. 5 van 5

  :

  Mijn 1e workshop onder leiding van een professional. Als hobby fotograaf was het voor mij een verrijking. Noodzakelijk is vooraf goed de tips/suggesties te gebruiken zoals omschreven in “De Rooij Fotografie – Ontdek de geheimen van nachtfotografie”. Dat gedaan hebbende worden de aanvullingen van de begeleider een stuk eenvoudiger om uit te voeren.Onontbeerlijk is een stevig statief en afstandsbediening. Daaraan voldoen levert een heerlijke foto-avond op.

 8. 5 van 5

  :

  Leuk om met een groep op pad te gaan en deze gezamenlijke interesse met elkaar te delen. Sjaak Henselmans is een zeer sympathieke man en geeft genoeg persoonlijke aandacht. Een aanrader!

 9. 3 van 5

  :

  Workshop was leuk, maar er werd verwacht dat ik alles al wist qua instelling van de camera etc. Jammer, want daarvoor ga ik juist naar een cursus, om dat te leren.

  Reactie van De Rooij Fotografie:
  Een vereiste voor deze workshop is om al enige basiskennis te hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld niet uitgelegd hoe je diafragma, sluitertijd en ISO waarde moet instellen. Hooguit dat er een aantal instellingen genoemd worden die je als vuistregel kan gebruiken. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat het niveau verschil tussen de cursisten niet te groot is.

 10. 5 van 5

  :

  Leerzame workshop. Ik heb wel gemerkt dat ik meer technische kennis van mijn camera nodig had (instellingen). Sommige instellingen lukte niet, terwijl die functie wel op de camera aanwezig moet zijn. b.v. spiegel-opklapfunctie.

 11. 4 van 5

  :

  Leuke workshop. De groep, door omstandigheden, vrij klein.
  Persoonlijk vind ik dat toch wel prettig.

  Ik woon zelf in Amsterdam en heb een groot gedeelte van de route nog niet veel gezien op foto’s.
  Cursus is wel echt voor beginners.

 12. 5 van 5

  :

  Ik vond het heel leerzaam en leuk. Het ebook was heel handig om te hebben vantevoren. Sjaak was geduldig en heel duidelijk met uitleggen. Ik ga zeker nog een keer met een workshop mee.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 De Rooij Fotografie. All rights reserved.