Workshop Nachtfotografie Amsterdam

Waardering 4.39 op 5 gebaseerd op 28 klantbeoordelingen
(28 klantbeoordelingen)

 67,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , ,

Beschrijving

Nachtfotografie en Amsterdam gaan ontzettend goed samen! Nachtfotografie is echter wel een soort fotografie waar veel fotografen moeite mee hebben. Het scherpstellen wil niet altijd lukken en het verkrijgen van een goede belichting is ook niet altijd eenvoudig. Tijdens de workshop nachtfotografie in Amsterdam ga je dit onder de knie krijgen en ga je nog veel meer leren! De workshop nachtfotografie heeft een praktische insteek, want je gaat 3 uur lang onder begeleiding van een ervaren fotograaf fotograferen op mooie locaties in Amsterdam. We gaan op pad met een groep van maximaal 10 personen zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt.

 

Inhoud workshop nachtfotografie

Tijdens deze workshop worden er verschillende onderwerpen besproken die met nachtfotografie te maken hebben. Direct na aanmelding en betaling ontvang je een eBook met ruim 30 pagina’s aan informatie over nachtfotografie. De theorie / tips die je ontvangt zijn tijdens de workshop toe te passen en eventuele onduidelijkheden kunnen direct verder uitgelegd worden. Tijdens de workshop ga je echt aan de slag om mooie foto’s te maken. Een aantal onderwerpen waarmee je aan de slag gaat tijdens deze workshop zijn:
– Het effect van lange sluitertijden
– Skyline / gebouwen op een mooie manier fotograferen
– Het voorkomen van lensflare
– Nachtfotografie technieken voor de optimale belichting
– Stervorming van lichtbronnen op je foto krijgen

Na de workshop krijg je een email die je toegang geeft tot een paar videolessen over het bewerken van nachtfoto’s in Lightroom / Camera RAW en hoe je HDR foto’s kunt samenvoegen in de software Photomatix. Vervolgens kun je nog 3 foto’s inzenden voor feedback. Op deze manier leer je nog meer en kun je de aanvullende tips meenemen voor de volgende keer dat je nachtfoto’s gaat maken.

 

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compact camera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen tot 30 seconden. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier. Daarnaast heb je ook een stevig statief nodig. Een draadontspanner/afstandsbediening is geen vereiste voor deze workshop, maar als je deze hebt is het zeker aan te raden deze mee te nemen.

 

Locatie

De workshop nachtfotografie wordt gestart voor het Eye Museum in Amsterdam, daarna gaan jullie foto’s maken van het IJdock, de Brouwersgracht, de Damrak en de Nieuwebrugsteeg

 

Data workshop nachtfotografie

– Woensdag 22 november 2017 van 19:30 t/m 22:30 uur (volgeboekt)
– Donderdag 8 februari 2018 van 19:30 t/m 22:30 (volgeboekt)

In het najaar van 2018 plannen we weer een nieuwe workshop datum in, dit omdat het steeds later donker gaat worden. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe datum is ingepland.

 

Prijs

De kosten van deze workshop nachtfotografie zijn 67 euro per persoon. Dit is inclusief een eBook over nachtfotografie t.w.v. €9,95 en een beoordeling van je 3 beste foto’s die je achteraf kunt mailen. Ook krijg je toegang tot online video’s over het bewerken van nachtfoto’s.

 

Aanmelden

Ben je ook enthousiast geworden en wil je deelnemen aan een workshop nachtfotografie? Selecteer bovenaan deze pagina de datum waarop je wilt deelnemen en voeg de cursus toe aan de winkelwagen. Je kunt betalen met iDeal, Mistercash, PayPal, VISA, Mastercard of via een bankoverschrijving. Na ontvangst van de betaling is de aanmelding afgerond en ontvang je een bevestiging via de email.

NU AANMELDEN
VOOR DEZE WORKSHOP

Extra informatie

Locatie

Amsterdam (startlocatie: voor het Eye Museum )

Docent

Renzo Gerritsen

Maximum aantal deelnemers

10

Inclusief

eBook over Nachtfotogafie (t.w.v. € 9,95)

28 beoordelingen voor Workshop Nachtfotografie Amsterdam

 1. Waardering 4 uit 5

  Hans Haverkamp

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 2. Waardering 5 uit 5

  Paul

  Groepsgrootte precies goed, iedereen heeft voldoende aandacht gekregen.
  De route was erg leuk gekozen en we hebben vanuit diverse eye-sites prima foto’s kunnen maken.

 3. Waardering 5 uit 5

  Marrian Goorts

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 4. Waardering 5 uit 5

  Anneke Denekamp

  Ik heb het een verhelderende cursus gevonden. Weer nieuwe mogelijkheden ontdekt. Nu veel oefenen.
  Een paar foto’s vond ik mooi gelukt. Verder veel pogingen.

 5. Waardering 5 uit 5

  Petra Popkema

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 6. Waardering 4 uit 5

  Anne Bleijendaal

  We hebben in de tijd van de workshop op verschillende locaties voldoende tijd gehad om foto’s te maken. Ook de lichtstrepen van auto’s en trams konden we vastleggen. De groep was in mijn beleving te groot om een ieder persoonlijke aandacht te geven.

 7. Waardering 4 uit 5

  Anne-Marie van der Ploeg

  Ik heb de workshop als goed ervaren. Ik heb er inmiddels een paar gedaan bij verschillende aanbieders en deze sprak mij het beste aan.

 8. Waardering 5 uit 5

  Anne-Marie van der Ploeg

  Goede workshop! Veel geleerd!

 9. Waardering 4 uit 5

  Yvonne Huijsmans

  Dit was voor mij de 2e workshop Nachtfotografie. De 1ste was in Den Haag. Toch nuttig om onder deskundige begeleiding te “oefenen”.

 10. Waardering 5 uit 5

  Eva de Hilster

  Prima, tijd vliegt wel voorbij.

 11. Waardering 4 uit 5

  Herman Hartsink

  Alleen sterrenclassificatie

 12. Waardering 4 uit 5

  Anoniem

  Alleen sterrenclassificatie

 13. Waardering 4 uit 5

  A van Dongen

  Alleen sterrenclassificatie

 14. Waardering 4 uit 5

  Marjolijn

  Ik heb genoten en veel geleerd. Thuisgekomen verwerkte ik de informatie en dacht; hij vertelde over de m stand van het objectief , maar hoe zat het ook alweer. Daar zou ik dan nog over willen mailen.
  Een soort nazorg.

 15. Waardering 4 uit 5

  Wesseler

  Alleen sterrenclassificatie

 16. Waardering 4 uit 5

  Piet Wijdenes

  Het was een geslaagde avond. Sjaak is een zeer kundig fotograaf met goede informatie. En bovendien een heel aardige man.

 17. Waardering 5 uit 5

  Rieke Rodenhuis

  Veel geleerd!

 18. Waardering 4 uit 5

  Rob Valcq

  De workshop heeft zeer zeker voldaan aan datgene wat ik verwacht had en heeft bij mij weer een stukje leegte opgevuld bij het maken van foto’s.

 19. Waardering 5 uit 5

  Michael Roos

  Leuke workshop, geeft net even wat andere inzichten op gebied van nachtfotografie. De informatie over welke instellingen het best te gebruiken gaf wat kleine nieuwe inzichten (had hier reeds wat ervaring mee), maar daarnaast een aantal goede tips gekregen op gebied van compositie. De workshop moedigt aan tot fotograferen. De bezochte locaties zijn plekken die gewoon makkelijk voor iedereen toegankelijk zijn, echter ga je er normaal misschien niet zo snel staan fotograferen. Door dit in groepsvorm te doen wordt de drempel wat lager. Verder leuke gevarieerde groep en leuke uitleg van Sjaak, die op elke locatie iedereen stuk voor stuk afliep om te kijken hoe het ging en of er nog vragen waren.

 20. Waardering 4 uit 5

  Ton Molekamp

  Ik vond het een zeer leerzame workshop. De foto’s die ik aan het eind van de workshop heb gemaakt zijn duidelijk beter dan die in het begin van de avond. Geeft wel aan dat ik snel bijleerde.

 21. Waardering 5 uit 5

  Annemarie de Keizer

  Leerzaam en een prettige sfeer

 22. Waardering 3 uit 5

  Andre Winkelman

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 23. Waardering 5 uit 5

  Henk Hagen

  Mijn 1e workshop onder leiding van een professional. Als hobby fotograaf was het voor mij een verrijking. Noodzakelijk is vooraf goed de tips/suggesties te gebruiken zoals omschreven in “De Rooij Fotografie – Ontdek de geheimen van nachtfotografie”. Dat gedaan hebbende worden de aanvullingen van de begeleider een stuk eenvoudiger om uit te voeren.Onontbeerlijk is een stevig statief en afstandsbediening. Daaraan voldoen levert een heerlijke foto-avond op.

 24. Waardering 5 uit 5

  Bart Hendrix

  Leuk om met een groep op pad te gaan en deze gezamenlijke interesse met elkaar te delen. Sjaak Henselmans is een zeer sympathieke man en geeft genoeg persoonlijke aandacht. Een aanrader!

 25. Waardering 3 uit 5

  Koen

  Workshop was leuk, maar er werd verwacht dat ik alles al wist qua instelling van de camera etc. Jammer, want daarvoor ga ik juist naar een cursus, om dat te leren.

  Reactie van De Rooij Fotografie:
  Een vereiste voor deze workshop is om al enige basiskennis te hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld niet uitgelegd hoe je diafragma, sluitertijd en ISO waarde moet instellen. Hooguit dat er een aantal instellingen genoemd worden die je als vuistregel kan gebruiken. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat het niveau verschil tussen de cursisten niet te groot is.

 26. Waardering 5 uit 5

  Martine Minnaard

  Leerzame workshop. Ik heb wel gemerkt dat ik meer technische kennis van mijn camera nodig had (instellingen). Sommige instellingen lukte niet, terwijl die functie wel op de camera aanwezig moet zijn. b.v. spiegel-opklapfunctie.

 27. Waardering 4 uit 5

  Bianca Manglie

  Leuke workshop. De groep, door omstandigheden, vrij klein.
  Persoonlijk vind ik dat toch wel prettig.

  Ik woon zelf in Amsterdam en heb een groot gedeelte van de route nog niet veel gezien op foto’s.
  Cursus is wel echt voor beginners.

 28. Waardering 5 uit 5

  Simone Hiensch

  Ik vond het heel leerzaam en leuk. Het ebook was heel handig om te hebben vantevoren. Sjaak was geduldig en heel duidelijk met uitleggen. Ik ga zeker nog een keer met een workshop mee.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 2500 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2018 DE ROOIJ FOTOGRAFIE