Cursus Architectuurfotografie (6 lessen)

Waardering 4.40 op 5 gebaseerd op 10 klantbeoordelingen
(10 klantbeoordelingen)

 247,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Deze cursus architectuurfotografie bestaat uit 6 lessen waarin je onder begeleiding van onze fotografie docente Ada Holleman diepgaande kennis en inzichten krijgt over het fotograferen van architectuur. Er zijn 3 praktijklessen op zeer bijzondere locaties in Rotterdam, waaronder de Van Nelle Fabriek waar je normaal gesproken niet zomaar in kan. We krijgen hier begeleiding van een gids. Ook zijn er 3 lessen die in het teken staan van het bespreken van foto’s, zodat je ziet hoe andere cursisten kijken en fotograferen. Daarnaast krijg je ook feedback op de gemaakte foto’s.

 

Data en programma cursus architectuurfotografie

Aan iedere praktijkles koppelen we een specifiek thema die past bij architectuurfotografie en de locatie waar we ons bevinden. Hierdoor zal iedere les anders ingestoken worden en krijg je gedurende de cursus veel variatie in je foto’s.

– Zaterdag 26 januari 2019 – 14:00 t/m 16:30 uur
We starten bij het Fotomuseum op Kop van Zuid. De Kop van Zuid is een gebied in Rotterdam met hoge en moderne gebouwen die bijzonder fotogeniek zijn.

– Dinsdag 12 februari 2019 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 26 januari op de Kop van Zuid. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

– Zaterdag 23 februari 2019 – 10:30 t/m 12:30 uur
Dit belooft een bijzondere dag te worden. We krijgen toegang tot de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Sinds juni 2014 staat deze oude fabriek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je gaat hier onder begeleiding fotograferen en krijgt de mogelijkheid om unieke foto’s te maken.

– Dinsdag 12 maart 2019 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 12 maart in de Van Nelle Fabriek. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

– Zaterdag 23 maart 2019 – 14:00 t/m 16:30
Van de Rotterdamse Schouwburg tot aan het Centraal Station is veel mooie architectuur te vinden. We beginnen met een kop koffie in het café van de Schouwburg en gaan daarna op pad om de architectuur op een creatieve manier te fotograferen. Het maken van een fotoserie staat hier centraal.

– Dinsdag 9 april 2019 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 23 maart rondom de Schouwburg en het Centraal Station. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

 

Nieuwe datum(s)

Je kunt nu de nieuwe cursus reserveren, komen deze data niet uit en wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe cursus ingepland is.

 

Over de docente

Ada Holleman is architectuurfotografe en ziet niet alleen de meest interessante composities, ze kan dit ook goed aan cursisten uitleggen zodat jij het ook leert zien. Het bekijken en maken van een goede compositie wordt door vele fotografen als lastig ervaren en Ada Holleman is onze docente die dit uitstekend beheert.

 

Vereisten om deel te nemen

Voor deze cursus moet je weten wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde is. Daarnaast moet je zelfstandig vanuit de diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze of manuele stand kunnen fotograferen. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Je kan deelnemen met iedere lens. Een statief is niet nodig.

 

Prijs van de cursus architectuurfotografie

De prijs van de 6 lessen die behoren tot de cursus architectuurfotografie is 247 euro incl. BTW. De prijs is inclusief toegang tot de Van Nelle Fabriek, koffie en thee tijdens alle lessen en een certificaat van deelname.

 

Aanmelden voor de cursus

Wil jij ook graag meer leren over architectuurfotografie? Meld je bovenaan direct aan. Selecteer de periode waarop je de cursus wilt volgen en voeg deze toe aan de winkelwagen. Het is mogelijk om direct af te rekenen via iDEAL, MisterCash, Belfius Direct Net, VISA, Mastercard, PayPal of een bankoverschrijving.

Na ontvangst van de betaling ontvang je direct een e-mail ter bevestiging.
NU AANMELDEN
VOOR DEZE CURSUS

Extra informatie

Docente

Ada Holleman

Locatie

Praktijkles 1: Kop van Zuid (Fotomuseum)
Praktijkles 2: Van Nelle Fabriek
Praktijkles 3: Centrum Rotterdam (Schouwburg)

Fotobesprekingen: Noordsingel 250 (3e verdieping)

Maximum aantal deelnemers

10

Inclusief

– Toegang tot Circus Rotjeknor
– Toegang tot de Van Nelle Fabriek
– Koffie / the tijdens alle lessen
– Certificaat van deelname

10 beoordelingen voor Cursus Architectuurfotografie (6 lessen)

 1. Waardering 5 uit 5

  Nienke de Boer

  Ada Holleman laat je op een andere creatieve manier kijken naar de architectuur om je heen. En ze laat dit ook echt zien door zelf voorbeelden te geven. Ik vond haar inspirerend!

  Verder: om de 2 weken een cursusdag vond ik heel prettig. Zo ben je er verspreid 12 weken mee bezig en dat geeft je ook ruimte om zelf tussendoor te experimenteren.

 2. Waardering 4 uit 5

  Miguel Van Steenkiste

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 3. Waardering 4 uit 5

  Jaco kreber

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 4. Waardering 5 uit 5

  Caroline van den Borst

  Goede cursus, prima uitleg, veel geleerd

 5. Waardering 5 uit 5

  Tanja Besteman

  Ada heeft mij een stuk verder gebracht met composities met name de belijning en de hoeken, beter kijken, letten op fraai licht. Daarnaast is ze vriendelijk en stimulerend. In de toekomst wil ik bij een workshop die voor mij interessant is, graag nog eens les van haar krijgen. Ik zou bijvoorbeeld met haar Den Haag willen verkennen…… Van alle lessen die ik tot nu heb mogen krijgen, wint zij het!

 6. Waardering 4 uit 5

  Jan Jaarsma

  Prima cursus om anders naar architectuur te kijken en te fotograferen.

 7. Waardering 4 uit 5

  Alex von der Ohe

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 8. Waardering 5 uit 5

  Sara Stout

  Op een andere manier leren kijken en toch je eigen foto’s blijven maken. Heel fijn om over je werk te praten en andermans werk te zien.

 9. Waardering 4 uit 5

  Jaap Diepenhorst

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 10. Waardering 4 uit 5

  Hans van Dijk

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 3500 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2018 DE ROOIJ FOTOGRAFIE