Cursus Architectuurfotografie
Cursus Architectuurfotografie RotterdamCursus Architectuurfotografie - AbstractCursus Architectuurfotografie - MaastorenCursus Architectuurfotografie - Ada HollemanCursus Architectuurfotografie Kop van Zuid

Cursus Architectuurfotografie (6 lessen)

 247,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Productbeschrijving

Deze cursus architectuurfotografie bestaat uit 6 lessen waarin je onder begeleiding van onze fotografie docente Ada Holleman diepgaande kennis en inzichten krijgt over het fotograferen van architectuur. Er zijn 3 praktijklessen op zeer bijzondere locaties in Rotterdam, waaronder de Van Nelle Fabriek waar je normaal gesproken niet zomaar in kan. We krijgen hier begeleiding van een gids. Ook zijn er 3 lessen die in het teken staan van het bespreken van foto’s, zodat je ziet hoe andere cursisten kijken en fotograferen. Daarnaast krijg je ook feedback op de gemaakte foto’s.

 

Data en programma cursus architectuurfotografie

Aan iedere praktijkles koppelen we een specifiek thema die past bij architectuurfotografie en de locatie waar we ons bevinden. Hierdoor zal iedere les anders ingestoken worden en krijg je gedurende de cursus veel variatie in je foto’s.

– Zaterdag 21 januari 2017 – 14:00 t/m 16:30 uur
We starten met een drankje in het café van het Fotomuseum op de Kop van Zuid. De Kop van Zuid is een gebied in Rotterdam met hoge en moderne gebouwen die bijzonder fotogeniek zijn. Nadat we op de Kop van Zuid gefotografeerd hebben, steken we over naar Katendrecht waar een oude loods te vinden is. We krijgen exclusieve toegang tot de loods waar Circus Rotjeknor gevestigd is zodat we mooie foto’s van de binnenkant kunnen maken.

– Dinsdag 7 februari 2017 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 21 januari op de Kop van Zuid. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

– Zaterdag 18 februari 2017 – 10:30 t/m 12:30 uur
Dit belooft een bijzondere dag te worden. We krijgen toegang tot de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Sinds juni 2014 staat deze oude fabriek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je gaat hier onder begeleiding fotograferen en krijgt de mogelijkheid om unieke foto’s te maken.

– Dinsdag 7 maart 2017 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 18 februari in de Van Nelle Fabriek. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

– Zaterdag 18 maart 2017 – 14:00 t/m 16:30
Van de Rotterdamse Schouwburg tot aan het Centraal Station is veel mooie architectuur te vinden. We beginnen met een kop koffie in het café van de Schouwburg en gaan daarna op pad om de architectuur op een creatieve manier te fotograferen. Het maken van een fotoserie staat hier centraal.

– Dinsdag 4 april 2017 – 19:30 t/m 21:30 uur
In onze cursusruimte op de Noordsingel bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de praktijkles van 17 maart rondom de Schouwburg en het Centraal Station. Van te voren maak je alvast een selectie van je beste foto’s.

** volgeboekt **

Nieuwe datum(s)

Voor eind 2017 plannen we weer een nieuwe cursus in. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe cursus ingepland is.

 

Over de docente

Ada Holleman is architectuurfotografe en ziet niet alleen de meest interessante composities, ze kan dit ook goed aan cursisten uitleggen zodat jij het ook leert zien. Het bekijken en maken van een goede compositie wordt door vele fotografen als lastig ervaren en Ada Holleman is onze docente die dit uitstekend beheert.

 

Vereisten om deel te nemen

Voor deze cursus moet je weten wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde is. Daarnaast moet je zelfstandig vanuit de diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze of manuele stand kunnen fotograferen. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Je kan deelnemen met iedere lens. Een statief is niet nodig.

 

Prijs van de cursus architectuurfotografie

De prijs van de 6 lessen die behoren tot de cursus architectuurfotografie is 247 euro incl. BTW. De prijs is inclusief toegang tot de Van Nelle Fabriek, koffie en thee tijdens alle lessen en een certificaat van deelname.

 

Aanmelden voor de cursus

Wil jij ook graag meer leren over architectuurfotografie? Meld je bovenaan direct aan. Selecteer de periode waarop je de cursus wilt volgen en voeg deze toe aan de winkelwagen. Het is mogelijk om direct af te rekenen via iDEAL, MisterCash, Belfius Direct Net, VISA, Mastercard, PayPal of een bankoverschrijving.

Na ontvangst van de betaling ontvang je direct een e-mail ter bevestiging.

Extra informatie

Docente

Ada Holleman

Locatie

Praktijkles 1: Kop van Zuid (Fotomuseum)
Praktijkles 2: Van Nelle Fabriek
Praktijkles 3: Centrum Rotterdam (Schouwburg)

Fotobesprekingen: Noordsingel 250 (3e verdieping)

Maximum aantal deelnemers

10

Inclusief

– Toegang tot Circus Rotjeknor
– Toegang tot de Van Nelle Fabriek
– Koffie / the tijdens alle lessen
– Certificaat van deelname

© 2017 De Rooij Fotografie. All rights reserved.