Foto Op Hout Bij FotoGeprint.nl

Enkele weken geleden hebben wij een foto laten afdrukken op hout bij FotoGeprint.nl. Foto’s kun je tegenwoordig op steeds meer materialen afdrukken. Enkele voorbeelden hiervan zijn aluminium, plexiglas en dibond. In deze blogpost lees je onze mening over de de afdruk op hout die wij ontvingen.

Opties bij het bestellen

Als je een foto op hout wilt laten afdrukken bij FotoGeprint.nl, zijn er diverse mogelijkheden. Als eerste kun je kiezen uit verschillende soorten hout, namelijk: berkenhout, vurenhout en vurenhout met een witte voorbewerking. De goedkoopste optie is het berkenhout wat bestaat uit meerdere lagen hout die op elkaar gelijmd zijn. Bij een afdruk op berkenhout krijg je geen naden en noesten. Je ziet alleen lichte houtnerven die over het hele oppervlak zitten. FotoGeprint.nl geeft wel aan dat het hout na enige tijd kan verkleuren.

Het vurenhout heeft daarentegen weinig verkleuring. Bij een foto op vurenhout bestaat het eindresultaat uit latten hout van ongeveer 10 centimeter breed. Tussen iedere lat is een kleine opening van enkele milimeters. Je kunt zelf bepalen of de latten horizontaal of verticaal moeten staan. Met een afdruk op vurenhout komt de natuurlijke uitstraling beter naar voren. Nerven zijn beter zichtbaar en ook eventuele noesten blijven zichtbaar.

Tenslotte is er vurenhout met een white wash. Het hout is eerst voorbewerkt met een witte laag waarop de foto vervolgens gedrukt wordt. Wit blijft in dit geval wit en dat is niet het geval bij de andere twee opties. Wit wordt niet gedrukt op berkenhout en vurenhout zonder white wash, waardoor je de houtkleur blijft zien. Bij vurenhout met white wash zijn de nerven en noesten iets minder goed zichtbaar dan bij een print direct op vurenhout.

Onze bestelling bij FotoGeprint.nl

Als review exemplaar hebben wij een foto laten afdrukken op vurenhout met een white wash. We kozen voor een vierkante foto die we hebben laten afdrukken op 50×50 centimeter. De latten wilden wij graag verticaal. De richting van de latten is uiteindelijk erg afhankelijk van de foto. Voor de gekozen foto vonden wij de verticale latten mooier.

Het bestelproces op FotoGeprint.nl ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Het kiezen van het materiaal, een ophangsysteem en eventueel een effect zoals zwart-wit of sepia is eenvoudig aan te klikken.

Foto op Hout Printen

Kwaliteit van de afdruk

Wij waren erg verrast over de afdrukkwaliteit. Alles is haarscherp geprint en de kleuren komen goed over. Uiteindelijk zijn de kleuren iets lichter uitgevallen dan wat wij op onze monitor zagen, maar het is niet storend en heeft waarschijnlijk met het materiaal te maken. De nerven van het hout zijn zichtbaar, maar absoluut niet storend. Met name in de egale delen van de foto (het blauwe water) zijn de nerven zichtbaar. Zoals aangegeven staat op de website van FotoGeprint.nl zijn ook de noesten zichtbaar. In onze afdruk zijn er 3 zichtbaar in het water. Als je niet weet dat het op hout gedrukt is denk je misschien dat het een stofje op de sensor is. Onze mening is dat het wel iets toevoegt en echt een natuurlijke uitstraling geeft. Het is geprint op hout en dat mag je best zien!

De afdruk op hout weegt behoorlijk wat. Het ophangen van dit werk aan een gipswandje lijkt ons geen goed idee. Met het meegeleverde ophangsysteem (optioneel voor een paar euro extra) is het voor een stenen/betonnen muur geen enkel probleem.

Een aantal foto’s om een impressie te geven van wat je kunt verwachten:
Foto op Hout afdrukken

Foto op Hout Bestellen

Foto op Hout Kopen

Afdrukken op Hout

Conclusie

Wij zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de foto op hout. Daarnaast is het bestellen op FotoGeprint.nl erg makkelijk en worden alle bestellingen binnen 5 dagen afgeleverd. Ook de prijs van onze afdruk viel ons best mee. De prijzen van berkenhout zijn vergelijkbaar met een afdruk op canvas. Vurenhout is iets duurder. Heel veel mensen hebben tegenwoordig wel een canvas in huis hangen, maar met een foto op hout heb je echt iets bijzonders!

Speciale aanbieding voor alle bezoekers van De Rooij Fotografie

Bestel zelf ook een foto op hout bij FotoGeprint.nl en ontvang maar liefst 20% korting op je bestelling! Gebruik de kortingscode derooij20 in het bestelproces en profiteer direct van deze aanbieding.

Heb jij ook iets besteld? Laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring!

Delen met je fotografie maatjes via:
22 januari 2015

3 responses on "Foto Op Hout Bij FotoGeprint.nl"

  1. Wil grraag langs komen om een mooie foto te laten maken en vervolgens op hout te plaatsen.
    Weet alleen wanneer en waar het is.
    Gr Ronald.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE