Een tour door Valencia, Spanje (Foto & Verhaal)

Op 30 maart 2018 ben ik samen met mijn vrouw en dochter voor een lang weekend gevlogen naar het mooie Valencia. Na een korte vlucht van ca. 2 uur en aankomst op de luchthaven zijn we met de metro, wat heel goed te doen is, vertrokken naar ons hotel “Hostel Venecia”. Door de centrale ligging van het hotel was dit het ideale startpunt om Valencia te ontdekken. Ondanks dat Valencia de op twee na grootste stad van Spanje is kun je te voet heel veel zien. De historische stad ligt dan ook om de hoek van het hotel en struinend door de kleine steegjes waan je je gelijk terug in de tijd.

Om een goed beeld te krijgen over de stad is een bezoek aan de “Cathedral de Valencia” meer dan waard. Deze mooie kathedraal die opgebouwd is uit meerdere bouwstijlen heeft ook een klokkentoren genaamd “El Miguelete”. Deze toren kun je voor een kleine bijdrage beklimmen waarna je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

Foto 1 Valencia

Foto 2 Valencia

 

De kathedraal is vanuit diversen kanten te bekijken en één daarvan is vanaf het plein “Plaza de la Virgen”. Om alles rustig op je in te laten werken is een bezoek aan een van de terrasjes een uitkomst. Heerlijk zittend in de zon genietend van een cappuccino heb je uitzicht op de fontein “Fuente del Agua de la Acequia” de kathedraal, de “Basílica de la Virgen de los Desamparados” en natuurlijk de straatmuzikanten.

 

Foto 3 Valencia

 

Naast het historische erfgoed is Valencia natuurlijk ook de stad van het eten. Je hebt diversen restaurants, straattentjes waar je terecht kunt voor de heerlijke tapa’s en pinchos. Mocht je daarnaast zelf nog willen gaan koken of iets willen meenemen terug naar Nederland, dan is een bezoek aan “Mercado Central” zeker een aanrader. Je vindt er onder andere verse groenten en fruit, vlees, vis, brood, maar ook veel noten, kaas en delicatessen.

Ondanks dat Valencia te voet goed te doen is vinden wij het ook altijd leuk om een fiets te huren en dan vaak met een gids. Tijdens zo’n fietstocht, wat meestal zo’n 2 uur duurt, krijg je heel veel informatie die je vaak zelf niet had ontdekt. Op de dag dat wij de fietsen gehuurd hadden waaide het helaas erg hard, windkracht 8. We hebben de route om moeten draaien om zodoende het merendeel wind mee te fietsen. Onze fietstocht begon in het Centraal gelegen park en liep door richting de kust en weer terug. Tijdens zo’n fietstocht heb je niet echt de tijd om met een camera te fotograferen. maar je komt wel op plekken die je op een later, rustig tijdstip, opnieuw kunt bezoeken. Een van die plekken was de stad van kunst en wetenschap “Ciudad de Las Antes y las Ciencias”. Deze geweldige stad opgebouwd uit diversen gebouwen en ontworpen door Calatrava is een must voor iedereen die van architectuur en fotograferen houdt. Wat is dit geweldig zeg. Je kunt er uren rondlopen en als je dacht ik heb het nu wel gezien ontdek je weer andere dingen, details etc. Gelukkig was het tijdens ons bezoek nagenoeg windstil, dit t.o.v. de dag er voor met de fietstocht, waardoor de reflectie in het water de foto’s nog mooier maakte.

 

Foto 4 Valencia

Foto 5 Valencia

 

Om Valencia te ontdekken heb je wel wat tijd nodig. Wij hadden 4 dagen, vrijdag t/m maandag, en dit was naar mijn mening genoeg om sowieso de highlights te kunnen zien en om te genieten van het heerlijke eten. Rond deze periode kunnen de ochtenden en avonden wat frisser zijn, maar overdag is het met ca. 25 graden en zon goed vertoeven. Valencia is dus absoluut een aanrader voor iedereen die van cultuur, eten, mooi weer en fotograferen houdt.

0 responses on "Een tour door Valencia, Spanje (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE