Wat is er nieuw in de DxO NIK Collection 2018

Goed nieuws, de Nik Collection is terug! Wat is de Nik Collection en wat is er veranderd aan de vernieuwde Nik Collection 2018? Lees dan snel verder en bekijk de video. Eerder maakten wij al een online cursus over Nik Collection die ook met deze nieuwe versie goed te volgen is.

DxO is de nieuwe ontwikkelaar van de Nik Collection. Voorheen was Nik Collection zelfstandig, maar werd overgenomen door Google. Google maakte de collectie vervolgens gratis, maar deed er vervolgens helemaal niets meer mee. Nu is het overgenomen door DxO en dit is een goede ontwikkeling, omdat DxO de Nik Collection blijft doorontwikkelen. De Nik Collection bevat plugins waarmee je je foto’s kunt gebruiken en is enorm populair bij heel veel fotografen. Je kunt de plugins gebruiken voor Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.

Wat is de Nik Collection 2018?

De Nik Collection bestaat uit verschillende plugins die je bijvoorbeeld kan koppelen aan Adobe Lightroom of Adobe Photoshop. De collectie bevat meerdere plugins. Elke plugin richt zich op iets anders. Je hebt bijvoorbeeld de Color Efex Pro waarmee je kleurcorrecties kunt toepassen en je hebt Sharpener Pro waarmee je op een slimme manier je foto’s kunt verscherpen. Bekijk hieronder een overzicht van alle plugins.

 

Nik Collection 2018 van DxO.

 

Wat is er nieuw?

Misschien wel de belangrijkste wijziging is dat de Nik Collection nu niet meer gratis is. Dan kan je zeggen, dat is een slechte ontwikkeling, maar aan de andere kant is het begrijpelijk. De collectie wordt doorontwikkeld en er wordt in geïnvesteerd, dus moet er geld in het laatje komen bij dit bedrijf. Je kunt de Nik Colleciton 2018 aanschaffen voor 49,99 dollar. Dit is een hele nette prijs, omdat de plugins enorm veel mogelijkheden bevatten. Mocht je twijfelen of het wat voor je is, download dan de gratis proefversie van 30 dagen. Verder zegt DxO dat het stabieler is geworden en dat er een automatisch update engine geïnstalleerd is. Het zal dus makkelijker te updaten zijn als er een update beschikbaar is.

Ben je benieuwd naar verdere aanpassingen en hoe de Nik Collection werkt en eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video.

 

 

Mini Cursus Fotografie - Meld je gratis aan

Gratis mini cursus fotografie

Voor alle bezoekers van onze website hebben wij een speciale mini cursus (gratis) klaargezet. Ruim 15.000 bezoekers hebben deze mini cursus gevolgd en daar hebben wij veel positieve reacties op ontvangen.

Je kan gratis aanmelden en je ontvangt in de komende dagen het volgende:

 • eBook met 7 uitgebreide fotografie tips
 • 2 Whitepapers over avondfotografie
 • 2 Online videolessen over fotografie
 • 37 Extra fotografie tips
 • 1 Webinar over fotobewerking

10 responses on "Wat is er nieuw in de DxO NIK Collection 2018"

 1. Ik bewerk mijn bestanden met photoshop elements versie 12. Daarin heb ik de gratis google versie van NIK gezet. Hier ben ik erg blij mee. Inmiddels ben ik toe aan een update naar versie 2019 van photoshop elements. Ik wil dan ook graag de laatste, betaalde versie, van Nik installeren. Ik heb opgevangen dat dit niet werkt. Is dit waar of werkt het gewoon stabiel net als mijn huidige programma’s

  • Op de website van DxO is terug te lezen dat de laatste versie Nik Collection ook compatibel is met de laatste versies van de Adobe producten (waaronder Photoshop Elements).

 2. Ik heb de oude versie (gratis versie) ooit geïnstalleerd, ik wil nu de nieuwe versie uitproberen van DXO. installatie lijkt goed te verlopen alleen als ik vanuit lightroom “bewerken in” aanklik zie ik het oude versienummer en doet het verder niet.
  Geprobeerd de oude versie te verwijderen, resultaat hetzelfde

 3. Ik heb dit programma gedownload, maar krijg het na installatie niet gestart. Het programma verschijnt niet op mijn buroblad en wordt onder “Afbeeldingen’opgeslagen.

  • Het kan zijn dat de installatie niet een snelkoppeling heeft gemaakt en daarom niet op het bureaublad staat, het prgramma hoort niet in de afbeeldingen map te staan.
   Je kan het beste NIK opnieuw installeren en de juiste locatie selecteren om te installeren (meestal kiest het installatie programma automatisch de juiste installatie map).

 4. Nu ik een nieuwe (snelle) computer heb durf ik wat meer te downloaden. Nav jouw artikel en tutorial heb ik met succes nog de gratis NIK collectie van Google kunnen downloaden. Dit is erg makkelijk te doen en zelfs in de Nederlandse taal. Het resultaat is verbluffend. Het urenlange pielen in Lightroom met je foto’s kan je hierdoor flink verkorten. En het mooie is dat na een NIK bewerking je in Lightroom ook nog verder kan gaan met bewerken.

 5. Ja, als je de nieuwe versie (Engelse taal) installeert ben je de oude versie kwijt.

 6. Mijn vraag is is de nieuwe versie in het nederland en als ik een nieuwe versie is dat dan voor mijn laptop en mijn desktop.
  Als ik hem installeer ben ik dan de oude versie kwijt.

  Groet,
  Peter Nieuwenhuis

 7. Mark dank voor jou toelichting op de Nik collection. Ik ga nog door met mijn gratis google versie. Mochten er veranderingen zijn dan hoop ik dat t.tz.t. te vernemen van jou en kan ik alsnog overgaan op een andere versie.

 8. Ik vond dit best nuttig, omdat ik ook al bang was dat als ik de proefversie zou installeren, mijn gratis versie weg zou zijn.
  Dit heb jij dus nu bevestigd. Dank je wel voor de tip. Ik blijf voorlopig nog even de gratis versie gebruiken.

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE