Driving home (Foto & Verhaal)

Al enige tijd liep ik met de gedachte om een speciale foto te gaan maken, een die je niet zomaar doet. Althans, ik heb het zelf nog nooit gezien. Ik had het idee om mijn camera met statief achter in mijn auto te plaatsen. Twee poten van de driepootstatief kon ik tussen de stoelen plaatsen. Gelukkig heeft mijn auto drie losse stoelen achterin. Op deze manier stond het statief lekker stevig. Mijn camera had ik via WiFi contact laten maken met mijn telefoon. Op mijn camera plaatste ik een 18-105 zoomlens en koos voor een brandpuntafstand van 24mm gericht op de voorruit van mijn auto. Uiteraard ging de stabilisatie uit en ook de autofocus, omdat het donker was en ik niet wilde dat de focus veranderde tijdens het rijden. Ik stelde scherp op het dashboard van de auto.

Aangezien het idee was om een foto al rijdend te maken, moest op de foto natuurlijk ook de indruk zijn dat de auto aan het rijden was. Ik koos ook voor een lange sluitertijd van 20 seconden. Uiteraard deed ik dit in de avond, omdat het plan was dat de straatverlichting en het verkeer een mooi kunstwerk zou vormen door de voorruit. Het diafragma stelde ik in op F 11, omdat ik vond dat het dashboard en de rest van het interieur duidelijk moest zijn in de auto. Eerst even een paar test shots via de app op mijn telefoon. Het leek er op dat alles wel goed stond. De telefoon klemde ik in de telefoonhouder op het dashboard (veiligheid voorop), ik startte de motor en rijden maar.

 

Lange sluitertijd in rijdende auto
EXIF: 24 mm, f 11, 20 seconden.

 

Tijdens het rijden maakte ik zo een aantal foto’s met de hoop op een goede afloop. Ik hoopte natuurlijk dat het goed was, controleren zat er natuurlijk niet in tijdens het rijden. Eenmaal op bestemming aangekomen was ik te nieuwsgierig, dus pakte ik mijn telefoon uit de houder en keek via de app hoe de foto’s waren geworden. Wauw, ik vond het een stoer effect! Uit de vele foto’s heb ik deze foto gekozen. Waarom? Omdat ik er zelf op deze foto het minst bewogen op sta. Op de weg die ik reed was stil zitten geen optie, ik moet toch immers ook sturen. Maar ook het lichtspel vond ik wel interessant. Zeker het groene licht, dat waarschijnlijk van het tankstation af komt die deze kleur draagt, gaf een leuk effect.

Ik zelf ben zeer tevreden over deze foto. Maar dan de test…. Wat vinden anderen van deze plaat? Dit heb ik even getest op internet en tot mijn verassing kreeg ik heel veel leuke reacties van ‘gaaf’, ‘origineel’ tot ‘wat creatief’. Het mooie is nog dat er meer mensen zijn die dit willen gaan proberen en zelfs om tips kwamen vragen om het uit te breiden naar meer ideeën en opties. Dat is toch wel heel gaaf, dat je met een foto iets los krijgt bij medefotografen. Voor mij is dus het plan en de uitwerking geslaagd! Wordt vervolgd?

Delen met je fotografie maatjes via:
8 oktober 2018

0 responses on "Driving home (Foto & Verhaal)"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE