Details verbeteren in een foto met de nieuwste Adobe Lightroom Classic CC functie

Adobe Lightroom Classic CC heeft sinds de update van februari 2019 een nieuwe functie genaamd, Detail verbeteren. Hiermee kan je net iets meer details uit een foto halen. In deze video laten wij zien hoe dat werkt.

Laat ons ook even weten of je deze nieuwe functie al toegepast hebt en wat jouw ervaringen zijn. Onderaan dit bericht kan je reageren.

Details verbeteren

Deze nieuwe functie Details verbeteren vind je via de bovenste menubalk. Bij Foto zie je optie Detail verbeteren, de sneltoets hiervoor is Ctrl + Alt + I. Het doel van deze functie is om nog meer detail in de foto te verkrijgen.

Wanneer gebruik je het?

Deze functie gebruik je voornamelijk bij grotere afdrukken vanaf een meter breedt (of hoog). Voor kleine weergave, zoals voor op het internet of kleine afdrukken heeft deze functie weinig nut. De extra details zullen in kleinere weergaven niet waarneembaar zijn.

Het scherm “Details verbeteren”

Zodra je deze functie aanklikt komt er een nieuw venster tevoorschijn met de voorvertoning. De voorvertoning is inclusief de extra details. Als je met de muis op de foto klikt krijg je de weergave zonder de extra details te zien. Bij sommige foto’s zie je nauwelijks verschil, maar soms is er wel degelijk een verbetering zichtbar. Het ligt aan de hoeveelheid details in de foto. Hoe meer details, hoe beter deze functie zal werken.

Als je een foto met grote kleurvakken hebt zal je het verschil in details minder zien dan bij kleine kleurvakken. Pas deze functie dus alleen toe als het echt de foto verbetert en wanneer je plannen hebt om de foto op een groot formaat af te drukken.

0 responses on "Details verbeteren in een foto met de nieuwste Adobe Lightroom Classic CC functie"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE