De volgorde van de Lightroom Classic CC deelvensters in Ontwikkelen aanpassen

In deze Lightroom Classic CC tutorial laten wij je één van de nieuwste updates zien. In Lightroom Classic CC kan je namelijk de Deelvensters in Ontwikkelen aanpassen naar eigen wens om je workflow te optimaliseren.

Deelvensters in Ontwikkelen

Lightroom Classic CC beschikt over een aantal modules. Één van de modules heet Ontwikkelen. Bij module Ontwikkelen kan je een foto aanpassen van belichting, kleur, contrast, scherpte en eventuele creatieve bewerkingen. Deze aanpassingen zijn verdeeld onder verschillende categorieën die je kan in- en uitklappen. Deze categorieën worden ook wel Deelvensters genoemd.

Deelvenster herschikken

Wat je nu in de nieuwste versie kan doen is dat je bepaalde deelvensters in module Ontwikkelen kan herschrikken of uit kan zetten. Dit laatste was al mogelijk, maar het herschikken is nieuw. Je kan het dus naar eigen wens inrichten om je workflow te optimaliseren.

Klik op een deelvenster met de rechter muisknop op de naam. Vervolgens kan je kiezen voor Het deelvenster Ontwikkelen aanpassen. Er opent een nieuw scherm.

In het nieuwe scherm kan je aangeven of een deelvenster getoond moet worden of dat je het helemaal weg wilt halen. Ook kan je de volgorde aanpassen. Zo kan je een deelvenster die je nauwelijks gebruikt helemaal onderaan plaatsen. Lightroom vraagt daarna wel of je het programma opnieuw kan starten om de aanpassingen door te voeren.

Solo-modus

Als extra tip willen wij de Solo-modus nog kort toelichtenAls je op één van de deelvensters op rechter muisknop klikt zie je Solo-modus. Solo-modus is een modus waarin je maar één deelvenster tegerlijkertijd opengeklapt ziet. De rest van de deelvensters zullen dan gesloten zijn wat zorgt voor minder afleiding en je hoeft minder te scrollen als je naar het volgende deelvenster wilt gaan.

Kijk voor jezelf wat je makkelijk vindt om te gebruiken. Heb je nog vragen, laat het ons weten door te reageren onderaan deze pagina. Laat ook even weten of je deze optie al ontdekt had en welke deelvensters je altijd gebruikt en welke bijna nooit.

5 responses on "De volgorde van de Lightroom Classic CC deelvensters in Ontwikkelen aanpassen"

 1. Ik kende de 2 functies niet, lijkt me wel handig. Bedankt voor de tip.

 2. Hoi Mark,
  Deze tools kende ik nog niet.
  Bedankt, handige video tips.
  Groeten Bram

 3. Hoi Marc,

  Het herschikken was mij nog niet bekend, de solomodus wel.

  Bedankt wederom!!

 4. korte video, maar leuke tip

 5. Volgorde aanpassen wist ik nog niet, solo modus wist ik al.
  Gr Ruud

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE