De beste iPad fotografie apps

Iedereen die van fotograferen houdt kan zich helemaal uitleven op de iPad, want voor fotografie liefhebbers zijn er honderden interessante apps te downloaden. Hieronder vind je verschillende apps die ik regelmatig gebruik als voorbereiding voor het fotograferen, maar ook apps waar je schitterende foto’s vindt en waar je veel nieuwe inspiratie uit kunt halen. Mis je nog een interessante app in dit overzicht? Laat dan een reactie achter!

The Photographer’s Ephemeris (TPE)

Prijs: € 6,99
Licht is belangrijk bij fotografie en heeft veel invloed op het eindresultaat van je foto. Zeker als je buiten gaat fotograferen is het belangrijk om gebruik te maken van het mooiste licht. The Photographer’s Ephemeris (TPE) helpt je om dit mooie licht te vinden. Op een kaart kun je aangeven waar je gaat fotograferen. De app laat vervolgens zien waar de zon opkomt en waar de zon ondergaat. Ook wordt er precies aangegeven wanneer het gouden uur en het blauwe uur plaats vinden. Deze app gebruik ik regelmatig als ik de omgeving waar ik ga fotograferen nog niet zo goed ken. Met deze app weet je dus van te voren op welk tijdstip je aanwezig moet zijn en van welke kan het zonlicht komt. Deze app is ook voor Windows en Mac te downloaden.

TPE Fotografie App

Weatherbug

Prijs: Gratis
Voor je uit huis gaat is het fijn om te weten met wat voor weer je te maken krijgt. In Weatherbug selecteer je een locatie en kun je vervolgens een weerstation kiezen in de buurt. Vervolgens krijg je informatie over onder andere de neerslag, temperatuur en windsnelheid te zien. Je kunt zelf instellen welke informatie weergegeven moet worden door middel van het selecteren van een layer die over de landkaart geplaatst wordt.

Weatherbug App

Adobe Photoshop Express

Prijs: Gratis
Met behulp van eenvoudige vingerbewegingen kun je foto’s bewerken op je iPad. Natuurlijk geeft deze versie van Photoshop je niet de mogelijkheden die je op de computer vindt, maar diverse basisbewerkingen zijn goed uit te voeren. In Adobe Photoshop Express kun je foto’s croppen, draaien en rechtzetten. Ook de belichting, verzadiging en het contrast is aan te passen. Tenslotte kun je foto’s verscherpen, ruisreductie toepassen en leuke effecten of randen toevoegen. Als je de mogelijkheden van Photoshop Express te beperkt vindt kun je ook kiezen voor Adobe Photoshop Touch (€ 7,99).

Photoshop Express Fotobewerking

Fotopedia Heritage

Prijs: Gratis
Deze app bevat meer van 30.000 foto’s waaruit je veel inspiratie kunt halen. Alle foto’s zijn gemaakt op locaties die op de UNESCO wereldergoedlijst staan. Het is mogelijk om de mooiste foto’s toe te voegen aan je favorieten. Ook worden er regelmatig nieuwe fotoseries met een verhaal toegevoegd.

Werelderfgoed iPad App

Rough Guides World Lens

Prijs: Gratis
Ook in deze applicatie voor je iPad vind je schitterende foto’s. Bij alle foto’s staat een uitgebreide omschrijving zodat je ook nog iets leert over het onderwerp van de foto. Wekelijks verschijnen er nieuwe foto’s in deze app, dus er is iedere keer weer iets nieuws te zien.

Reisgids App

500px

Prijs: Gratis
500px is de laatste jaren hard gegroeid en veel professionele fotografen laten op deze website hun foto’s zien. Met de 500px iPad app kun je vanuit je luie stoel genieten van deze mooie foto’s. Je hebt ook de mogelijkheid om een reactie achter te laten of foto’s toe te voegen aan je favorieten. Ook kun je foto’s downloaden (tegen betaling) waarna ze worden toegevoegd aan de iPad fotogallerij.

500px iPad App

Gebruik je ook de bovenstaande apps? Laat dan in een reactie weten wat je van deze apps vindt. Gebruik je nog meer fotografie apps op de iPad? Vergeet deze dan ook niet te noemen.

Reacties (12)

Welke ipad is geschikt voor fotobewerking?
Kan je dan ook photoshop gebruiken?

De meest recente generatie iPad zou geschikt moeten zijn voor de meeste apps die je kan downloaden in de Appstore, maar het is erg lastig om te beoordelen welke iPad het beste is.

De reguliere Photoshop kan je helaas niet installeren op een iPad, maar er bestaat wel “Adobe Photoshop Fix” waar je enige bewerkingen mee kan uitvoeren.

Graag hulp bij hetvolgende: een foto van bijv 8mb die ik met Adobe PS Express app op de IPhone bewerk, komt er als 2,5mb uit. Hoe kan ik dit voorkomen ?

Helaas verkleind de app de foto aanzienlijk in grootte bij het opslaan door de compressie die het standaard kiest. Hier kan je verder als gebruiker niets aan doen.

toffe sites, heel erg bedankt.
nog een vraagje : wat is een prima app om op een ipad de van een computer geïmporteerde foto’s te rangschikken in mappen en submappen ?
alvast bedankt.

Je zou Photo Manager Pro hiervoor kunnen gebruiken. Die werkt erg fijn.

Interessante blog, maar wat mij vooral interesseert als fotograaf zijn de wat professionelere toepassing voor fotografie, de technische apps, voor belichting, opname, studio etc…
Maar vind daar maar eens info over in het oerwoud dat “internet” heet..

Goed punt. Ik zal binnenkort eens kijken of ik een blog kan schrijven over een paar apps waar ik dan dieper op in ga.

TtV Basic, ColorSpash en Big Lens zijn ook errug leuke apps. Zoals zo vaak: niet overdrijven met de effecten, maar leveren toch mooie resultaten mits juist gebruikt.

Hi Herbert. Bedankt voor de toevoegingen. Ik ga ze zeker uitproberen!

Bedankt voor je leuke tips heb er direct een aantal geïnstalleerd

Hoi Petra,

Bedankt voor je reactie. Als je nog andere leuke fotografie apps kent dan hoor ik dat graag.

Laat een reactie achter