Creatieve en unieke foto’s maken in de stad (Foto Tips #006)

In de rubriek Foto Tips bespreken wij een foto. Je komt te weten met welke camera, objectief en eventuele accessoires de foto gemaakt is, wat de instellingen zijn en waarom er voor die instellingen gekozen is. Ook vertellen wij wat het achterliggende verhaal van de foto is of hoe de foto tot stand gekomen is. In de onderstaande video zitten dus handige fotografie tips verwerkt.

Deze week geven we een aantal tips over hoe je creatieve en unieke foto’s kan maken in de stad.

Onder de video vind je de instellingen van de foto. Heb je een vraag? Laat het weten door onderaan de pagina te reageren op deze foto.

Instellingen & Foto apparatuur

Camera: Sony A7R III
Objectief: Sony FE 24-105mm f/4 G OSS

Diafragma: f/4
Sluitertijd: 1/800 sec.
ISO: 100
Brandpuntsafstand: 105mm

Als je meer uit je camera wilt halen en meer zekerheid wilt hebben over welke instellingen je nodig hebt in de meest uiteenlopende situaties, kijk dan eens naar onze online fotografie cursus of volg de cursus in één van de vele steden in Nederland.

Foto als wanddecoratie

1500px Fotografie Tips 006 creatieve en unieke fotos maken in de stad sevilla

Deze foto is ook te koop als wanddecoratie. Wij kunnen dit op vele materialen leveren. Of het nu voor thuis of op het werk is, wij zorgen ervoor dat jij binnenkort van een schitterende foto kan genieten.

Op welke materialen kan het gedrukt worden? Denk aan een foto afdruk op canvas, aluminium, hout, Xpozer (fotoposter), plexiglas of diamantglas. Ook een hele muur bedekken met fotobehang behoort tot de mogelijkheden. Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie.

Reacties (7)

Mooi, maar idd de arm en de schaduw storen mij ook.

Leuke tip over het afwisselen van scherp en onscherp. Ik zou niet hebben geraden dat dit een detail van een (zeer mooie) brug is. Goed dat jij de camerainstellingen laat zien, zo is het leerzaam. Helaas willen sommige fotografen die gegevens niet prijs geven. Bedankt.

Bedankt voor je reactie. Ik heb geen geheimen en daarnaast is het ook weer geen rocket science. Ik wil er wel bij opmerken dat de camera instellingen niet alles zeggen. In dit geval is het gekozen diafragma i.c.m. de brandpuntsafstand belangrijk om het effect te krijgen. De sluitertijd speelt in deze situatie bijvoorbeeld een minder belangrijke rol en die is ‘toevallig’ zo om ervoor te zorgen dat de foto een goede belichting krijgt.

Mark, ik vind het echt een prachtige creatieve foto en zou willen dat ik hem zelf gemaakt zou hebben!
Eén heel klein detail, kun je die arm met T-shirt van een persoon aan de rechterkant weg fotoshoppen?
Als je het al geprobeerd hebt, dan graag deze response verwijderen.
Voor de rest: echt topklasse!

Dat zou zeker mogelijk zijn, het is geen lastige plek in ieder geval. Zelf doe ik dit soort dingen eigenlijk zelden, puur omdat ik er een hekel aan heb om dat te doen. Maar het is inderdaad een optie om te overwegen.

Heel mooi en vernieuwend idee. Wat mij in deze foto toch ietwat stoort is het donkere ‘element’ in de rechterbovenhoek.

Goed punt waar ik mij eigenlijk tot nu toe niet aan heb gestoord (stukje schaduw is het). Ben benieuwd of het iets is wat mij nu wel gaat storen, want soms ga je je pas aan elementen storen op het moment dat je er echt heel bewust van bent/wordt.

Laat een reactie achter