Camera RAW bewerkingen opslaan in Photoshop Elements & XMP bestanden

Werken met Camera RAW in Photoshop Elements biedt de fotograaf behoorlijk wat bewerkingsopties. Fotobewerkingen kun je ook het beste in RAW doen, omdat je hier met veel meer bestandsinformatie werkt. Fotografeer je alleen nog in JPG? Dan raden we zeer zeker aan om over te stappen naar RAW. Je ontdekt het verschil tussen JPG en RAW pas echt wanneer je de foto’s gaat bewerken. In deze video leggen we uit hoe je RAW-bestanden in Camera RAW kunt bewerken en het beste kunt opslaan. Ook ontdek je wat de mogelijkheden zijn van XMP bestanden en hoe je deze terug kunt vinden in de Windows Verkenner of de Finder van je Mac. In deze video tutorial maken we gebruik van Adobe Photoshop Elements.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze video tutorial? Laat het weten door te reageren onderaan deze pagina.

Reacties (3)

OK, in Lightroom krijg je nu ook XMP bestanden die ik an een tip ook net verwijder….
Als ik echter een bewerkte foto wil opslaan met de mogelijkheid die bewerking terug te zien in LR, b.v voor een kennis die ook LR heeft, dan exporteer ik deze naar DNG…..
Overigens heb ik op deze manier vanuit een oude catalogus net voordat ik een update naar een nieuwe catalogus deed vanwege het aansluiten op een abonnement, een hoop foto’s gered waarvan ik aanvankelijk de bewerkingen eerst niet terug kon vinden….!
Logisch dat ik hier blij en opgelucht mee was……

Oh, ik bedoelde dus “die ik na een tip ook niet verwijder” , de XMP bestanden dus……

Goede tip, zeker het exporteren naar DNG.
In Lightroom kun je bij de catalogusinstellingen overigens kiezen of je wijzigingen wilt bijhouden in een XMP bestand. Het hoeft namelijk niet en dan worden alle wijzigingen alleen in de catalogus opgeslagen.

Laat een reactie achter