Bodyart fotografie op locatie (Foto & Verhaal)

Verleden jaar september bezocht ik Avonturia de Vogelkelder in Den Haag. Dit is de grootste dierenspeciaalzaak in de Benelux die vaak leuke evenementen organiseert. De reden van mijn bezoek was dan ook het evenement bodyart for Nature georganiseerd door Stichting Herpetofauna (i.s.m. Syllie Faces). De stichting heeft als doelstelling het vergaren van kapitaal voor het ondersteunen van projecten die dierenwelzijn bevorderen, met name reptielen, amfibieën en geleedpotige.

Bodyart for nature is een evenement waarbij professionele bodypainters het volledige lichaam van een model in het thema van dat jaar ‘painten’. In de winkel staan diverse modellen die een volledig bodypaint krijgen. Het alleen al rondlopen is een geweldige ervaring omdat je het proces kan meemaken van naakt naar volledig kunstwerk. Je mag fotos’s maken van het proces mits je het netjes vraagt aan het model. Sommige vinden het minder prettig, maar over het algemeen zijn het modellen die dit al vaker hebben gedaan en het juist leuk vinden als er foto’s worden geschoten.

 

 

Zodra de bodypaintartist klaar is, mag het model naar een plek in de winkel die geschikt is voor shoots. Diverse fotografen mogen nu foto’s maken van het model die opgaat in de entourage van de winkel (jungle, grot ect). Vaak wordt hier ook gebruik gemaakt van de dieren uit de winkel. De modellen worden niet extra belicht. Het is geen studio setting, dus een flitser is aan te raden, alhoewel ik zelf zonder flits heb geschoten. De setting was in een soort kas. Voor mij was dit licht genoeg om het portret te schieten.

Ik heb diverse modellen geschoten, maar dit model Isla Modello had al meer ervaring en gaf dus een mooie spontane show weg wat resulteerde in geweldige foto’s. Dit was mijn eerste bodypaintshoot en het smaakt naar meer. Vooral het spontane en de prachtige setting en kleuren spreekt mij heel erg aan. Ik kijk dan ook uit naar de volgende editie.

Wil je meer te weten komen over Karin van Bijlevelt? Je kunt haar werk bekijken op haar website, facebook en instagram.

2 responses on "Bodyart fotografie op locatie (Foto & Verhaal)"

  1. Kunst met een grote K en gezien door de lens van die andere grote K

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 3500 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2018 DE ROOIJ FOTOGRAFIE