Beoordeling foto op metal HD canvas

Een foto op canvas kennen we inmiddels wel, maar een foto op metal HD canvas? Dat was ook nieuw voor ons, reden genoeg om een foto op dit materiaal af te drukken bij Fotogeschenk.nl en te kijken hoe het eruit ziet.

Een foto op HD mteal canvas is een nieuwe vorm van wanddecoratie. De charme van foto op canvas wordt bij dit product gecombineerd met de stoerheid van metaal. De afbeelding wordt in maximale afdrukkwaliteit op de metalen plaat gezet, waarna de randen worden omgebogen, om het frame.

Hoe ziet metal HD canvas eruit?

Enkele dagen nadat de bestelling geplaatst was kwam het pakket binnen. De foto print kwam goed verpakt binnen en ziet er heel gaaf uit. De kwaliteit van de fotoprint is erg hoog en het metaal geeft een mooie uitstraling. Bij het bestellen heb je de optie voor mat of glanzend. Ik koos voor mat, omdat invallend licht vanuit het raam anders voor spiegelingen kan zorgen. Met het matte metaal heb je daar geen last van en ondanks dat het mat is heeft het nog wel een licht glimmend oppervlak. Zelf ervaar ik dit als postief, want het laat echt zien dat het om metaal gaat en het glimt niet zo erg dat er vervelende spiegelingen ontstaan.

Zoals omschreven worden de randen van de foto omgebogen om het frame en netjes afgewerkt aan de achterzijde. Nu buigt metaal natuurlijk iets moeilijk dan een canvasdoek. Toch zien de hoeken er heel mooi afgewerkt uit en zit het metaal stevig vast aan de achterkant. In de onderstaande foto’s is dit goed te zien.

Algemene beoordeling

Is een foto op metal HD voor herhaling vatbaar? Ja, al zeg ik het zelf. Tot nu toe is mijn favoriete afdrukmateriaal aluminium dibond geweest. Aluminium dibond heeft het voordeel dat de gehele foto zichtbaar is als je voor de muur staat, bij metal HD canvas worden de randen omgebogen waardoor je een deel van de foto niet ziet. Dit laatste kan soms lastig zijn, want als fotograaf maak ik een bewuste uitsnede van een foto. Als je bij een afdruk opeens de randen mist kan dat wel een probleem zijn.

Aan de andere kant heeft het metal HD canvas toch wel een iets mooiere uitstraling. Het metaal komt net wat mooier over en kleuren komen ook goed tot uiting.

Wil jij ook metal HD canvas uitproberen?

Fotogeschenk.nl heeft de kortingscode probeermetalcanvas beschikbaar gesteld waarmee je nu 30% korting krijgt op een afdruk van 60×40 cm (profieldikte 2.5 cm). Doe er je voordeel mee en geniet van de mooie foto print. De kortingscode is geldig t/m 31 december 2019.

Delen met je fotografie maatjes via:

0 responses on "Beoordeling foto op metal HD canvas"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE