5 Uitgebreide fotografie tips voor beginnende fotografen

In deze video geven wij 5 belangrijke fotografie tips voor beginnend fotografen. Heb je net een nieuwe camera en wil je simpele tips waardoor je je foto’s kunt verbeteren? Lees dan snel verder en bekijk de video.

5 fotografie tips voor beginnend fotografen: daar gaan we het dus over hebben. In dit bericht zullen we twee tips voor je uitlichten. De andere tips vind je terug in onderstaande video, met uitgebreide voorbeelden.

 

Het licht kan een foto heel mooi maken (of niet)

De allereerste tip gaat over licht. Het licht kan een foto heel mooi maken, maar het kan ook het tegenovergestelde doen. Het kan een foto van een situatie, landschap of gebouw ook helemaal verpesten. Je ziet hieronder een voorbeeld van een gebouw en deze drie foto’s zijn binnen een minuut gemaakt op een half bewolkte dag. Je ziet goed wat zonlicht met een onderwerp kan doen. Links staat het gebouw helemaal in de zon en komt het er lekker uit. De kleuren zijn erg helder. In het midden staat het gebouw in de schaduw, dit geeft een totaal ander gezicht. De foto rechts staat half in de zon en half in de schaduw. Er zit een mooi verloop in de belichting en het onderwerp is niet helemaal egaal belicht.

 

Hou het simpel en laat niet teveel zien

Dit is iets wat we vaak zien gebeuren en dat is heel begrijpelijk. Je staat voor een bekend gebouw en wil de hele Eiffeltoren of Erasmusbrug op de foto hebben. Om dat te kunnen doen moet je vaak heel breed fotograferen. Dan komen er ook vaak andere onderwerpen op de foto te staan zoals mensen, lantaarnpalen of verkeerslichten die alleen maar voor afleiding zorgen in je foto.

 

 

Zie hierboven een voorbeeld van een brandweerwagen. Als ik de brandweerwagen volledig op de foto wil zetten, dan zie je teveel van de achtergrond. Het levert een rommelige foto op. Daarom heb ik mij gericht op de voorkant van de auto en is het nog steeds herkenbaar als oude brandweerwagen. Natuurlijk is ook op deze foto nog iets te zien van de achtergrond, maar doordat ik mij meer focus op de voorgrond wordt de achtergrond onscherper terwijl je nog steeds het onderwerp kunt herkennen.

Dit zijn de twee tips die je in dit bericht kunt vinden. In de video zie je nog veel meer voorbeelden en gaan we meer de diepte in, dus vergeet vooral niet de video te bekijken! Het zijn makkelijke tips die jouw fotografie een stuk beter maken.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw favoriete tip. Deel jouw favoriete tip met ons in de reacties.

 

Mini Cursus Fotografie - Meld je gratis aan

Gratis mini cursus fotografie

Voor alle bezoekers van onze website hebben wij een speciale mini cursus (gratis) klaargezet. Ruim 15.000 bezoekers hebben deze mini cursus gevolgd en daar hebben wij veel positieve reacties op ontvangen.

Je kan gratis aanmelden en je ontvangt in de komende dagen het volgende:

  • eBook met 7 uitgebreide fotografie tips
  • 2 Whitepapers over avondfotografie
  • 2 Online videolessen over fotografie
  • 37 Extra fotografie tips
  • 1 Webinar over fotobewerking

0 responses on "5 Uitgebreide fotografie tips voor beginnende fotografen"

Laat een bericht na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE