FOTOREIS TANZANIA

Docenten: Bas Meelker & Yolanda Wals

Periode: 19 februari t/m 3 maart 2020 (14 dagen)

Verblijf: Hotels en lodges

Aantal deelnemers per docent: 5 tot 10

NU €3595,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…
 

Aanbetaling: € 1750,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

Deze reis wordt uitgevoerd door Fotografie-reizen.nl. Fotografie-reizen.nl is lid van de VvKR en het reisgarantiefonds GGTO. Na aanmelding krijg je via Fotografie-reizen.nl de factuur, de boekingsgegevens en alle overige informatie.

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

SAFARIFOTOGRAFIE OP ELK NIVEAU
Lijkt het je leuk om met gelijkgestemden op pad te gaan, waarbij ruimschoots de tijd wordt genomen om foto’s te nemen in werkelijk schitterende nationale parken, waar je de ‘big five’ en vele andere dieren kunt spotten, dan is deze fotoreis echt iets voor jou. Iedereen wordt door de professionele fotograaf op zijn eigen niveau begeleid. De meegereisde fotograaf kijkt regelmatig mee op jouw cameraschermpje en geeft continu aanwijzingen, zodat je steeds beter leert fotograferen. Ben je beginner dan leer je alles over diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en compositie en uiteraard hoe je ‘wildlife’ het best vast kunt leggen. Ben je gevorderd dan komen verder gevorderde technieken aan bod en kun je bijvoorbeeld aan het experimenteren met filters.

TANZANIA
De ‘big five’ spotten en kennis maken met de lokale bevolking en het landschap van Tanzania. Die zaken staan centraal tijdens deze adembenemende fotoreis naar Tanzania. Je leert de mooiste dierenfoto’s te maken. Daarnaast doen we aan straatfotografie, landschapsfotografie en cultuurfotografie. Met andere woorden: je komt als een volleerd fotograaf weer thuis. We zullen tijdens deze fotoreis ook regelmatig korte fotostops maken als zich een mooi (dieren)moment voordoet. Dat is het voordeel van het reizen in een kleine groep.

VERBLIJF & MAALTIJDEN
We verblijven in diverse lodges en hotels. Door voor meerdere hotels te kiezen verliezen we zo min mogelijk ‘fototijd’. De prijs is inclusief de vlucht, alle maaltijden, alle in het reisprogramma genoemde excursies en alle entrees van nationale parken. Dus weinig kosten ter plaatse meer. Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer. Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

ERVAREN DOCENT MET KENNIS VAN TANZANIA
De docent van deze fotoreis is zeer ervaren. Ze geeft al jaren fotocursussen en verzorgt fotoreizen en weet uitstekend hoe ze begeleiding op individueel niveau moet geven.

BENODIGDE APPARATUUR
– Voor een safarireis als de fotoreis naar Tanzania is in ieder geval een telelens aanbevolen naast je gewone standaardlens.
– Een pittenzak is handig om je camera op te leggen als je vanuit de jeep fotografeert.
– Neem voldoende geheugenkaartjes mee!
– Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera accu leeg is.
Filters zijn altijd leuk om mee te experimenteren.

De fotografe beschikt over diverse filters en verloopringen. Heb je zelf geen filters, maar lijkt het je wel leuk om ermee te leren werken, dan kan je deze ter plekke lenen.

0
DOCENT
0
DAGEN
0
UNIEKE LOCATIES
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN VAN
  • DE BIG FIVE
  • WILDLIFE
  • LANDSCHAPPEN
  • CULTUUR

PROGRAMMA FOTOREIS TANZANIA

DAG 1 EN 2
We vliegen naar Kilimanjaro International Airport waar ons safari-avontuur begint. Maar we beginnen met straatfotografie in Arusha, een levendig stadje.

DAG 3
Het Arusha Nationaal Park is de ideale plek om te beginnen met ‘wildlife fotografie’. We gaan een unieke wandelsafari maken. Al lopend kunnen we heel dicht bij de wilde dieren komen. De lokale natuurgids zorgt er echter wel voor dat we op veilige afstand van bijvoorbeeld olifanten blijven.

DAG 4
Wederom moet de telelens uit de fototas gehaald worden. We rijden met een jeep door het Tarangire National Park met haar grote kuddes olifanten en leeuwen. De gnoes en zebra’s zoeken in juni het water van de rivier op. Dit levert ons mooie beelden op.

DAG 5
Vandaag opnieuw een safaridag. Na deze dag zal het wildlife fotograferen al aardig in onze vingers zijn gaan zitten. We kunnen in het Manyara National Park onder andere impala’s, bavianen, flamingo’s, olifanten, gnoes, nijlpaarden en giraffen voor onze lens aantreffen.

De flora en fauna is hier zeer divers, doordat hier constant water aanwezig is. Er zijn vele vogelsoorten, waaronder flamingo’s en grijskopijsvogels.

DAG 6
De Masai zijn de oorspronkelijke bewoners van Tanzania die in het gebied Masai Mara wonen. We brengen een bezoek aan deze kleurrijke stam. We mogen in hun huizen kijken om te zien hoe ze leven. Wij betalen onze gastheren en gastvrouwen hier een vergoeding voor. Dit bedrag gebruiken zij om hun gemeenschap te verbeteren, zoals het bouwen van een waterput, of het verbeteren van een basisschool. We hopen op deze manier bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Tanzania. Een lokale vrouwengroep maakt voor ons een maaltijd in de vorm van een buffet met diverse Tanzaniaanse gerechten. Ze koken op hout gestookte vuren. Wie zin heeft mag een handje helpen met het kokkerellen. Unieke fotomomenten!

DAG 7
Straatfotografie in het dorpje Mto wa Mbu staat vandaag op het programma. Een leuke tak van sport binnen de fotografie. Mto wa Mbu is klein en overzichtelijk. Hierdoor kun je uitstekend zelf met de camera erop uit trekken en het fotogenieke dorpsleven vastleggen. De bevolking is kleurrijk en er is onder andere een kunstmarkt, een bananenplantage en er zijn rijstvelden. Vandaag kunnen we ook schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen fotograferen, want vlakbij onze accommodatie is hier een mooie locatie voor.

DAG 8
Kristalhelder, turqoise gekleurd water bieden de Kikuletwa Hotsprings. Deze bronnen worden omgeven door palmbomen en kronkelende wortels van vijgenbomen. De Kikuletwa Hotsprings bieden een pittoreske plek voor fotografie.

DAG 9
Tijd voor een bezoek aan de Kilimanjaro. Deze berg herbergt veel watervallen door het vele smeltwater wat naar beneden komt. Een waterval goed op de gevoelige plaat vastleggen vergt speciale instellingen van de fotocamera en vandaag wordt dat geleerd. Er is vandaag ook ruimte om in lokale dorpjes aan straatfotografie te doen. In dit gebied wordt ook veel koffie verbouwd. De koffieboeren tonen graag hoe zij koffie verbouwen en hoe het proces van boon tot koffie gaat. Wederom unieke fotomomenten.

DAG 10
Op fotografiegebied hebben we vandaag een nieuwe uitdaging: het vastleggen van planten en dieren in het donkere regenwoud. Vaak mislukken foto’s in een donker bos. Foto’s krijgen geen mooie diepe groene kleur en de opnamen zijn bewogen omdat er een te lange sluitertijd wordt gekozen. Vandaag leren we hoe we de camera in moeten stellen in een bos tijdens een wandeling door het regenwoud, dat de Kilimanjaro omzoomd. We zien veel bloemen en planten, maar daarnaast ook apensoorten en kameleons. De Kilimanjarokameleon is alleen hier te vinden en nergens anders op de wereld.

DAG 11
Een lokale markt biedt altijd een perfect decor voor schitterende, kleurrijke foto’s. Zo ook de markt in het kleine plaatsje Same. ’s Avonds kunnen we de zonsondergang over de steppe fotograferen.

DAG 12
De pittenzak en de telelens komen er vandaag weer aan te pas. Het is tijd om nog een keer te oefenen met wildlife fotografie. In Mkomazi lopen minder dieren dan in de bekendere parken, maar de dieren die er zijn, zijn wel veel zeldzamer. Voorbeelden zijn de generoek (girafgazelle), oryxen (spiesbokken) en de kleine koedoe. In Mkomazi vind je tevens de zwarte neushoorn, de wilde hond en vogels als de Friedamnns leewerik, de damarakakelaar en de Kaapse krombek.

DAG 13
Lake Chala is een klein juweeltje tegen de Keniaanse grens. Het kratermeer onder de rook van de Kilimanjaro heeft een magnifiek uitkijkpunt. Hier vandaan kunnen we geweldige foto’s maken. Afhankelijk van de tijd van het jaar kleurt het water turquoise, diepblauw of diepgroen. Mooi om vast te leggen met een big stopper. Een must-see.

DAG 14
Met een berg aan schitterende foto’s en veel nieuw vergaarde fotokennis landen we vandaag weer op Schiphol.

  • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

VOOR: €3595,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Aanbetaling: € 1750,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

This form does not exist

INCLUSIEF
– Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro (Tanzania) (retour)
– Luchthavenbelasting Schiphol
– Brandstoftoeslag
– Transfer naar hotel
– Overnachtingen in hotels/lodges
– Volpension – 3 maaltijden per dag
– 1 fles water per dag
– Vervoer gedurende de reis
– Excursies conform programma
– Begeleiding van een Nederlandstalige professioneel fotograaf
– Begeleiding van een Engelstalige gids
– Verschillende natuurgidsen in de parken

 

 

BIJKOMENDE KOSTEN
– Boekingskosten 30,- euro
– Bijdrage garantiefonds GGTO 15,- euro per boeking

 

 

EXCLUSIEF
– Reis- en annuleringsverzekering
– Visum Tanzania
– Vaccinaties
– Drankjes
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Fooien

  • ONTDEK TANZANIA ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
  • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
  • 14 DAGEN LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Is het bovenstaande programma definitief?

De dagschema’s worden zoveel mogelijk aangehouden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de weken toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal het altijd als doel hebben om mooiere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 200 euro.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Gezien de vele mooie locaties is deze reis tevens geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Wel moet je er rekening mee houden dat je met een fotoreis mee bent en je dus wat langer op diverse locaties verblijft, omdat fotografen nou eenmaal meer tijd nemen.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Ja, deze 3 maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Het maximum aantal deelnemers voor deze reis is 10.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Doordat deze fotoreis uitgevoerd wordt door Fotografie-reizen.nl zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van Fotografie-reizen.nl van toepassing.

Fotografie-reizen.nl behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelname, een negatief reisadvies of een andere dringende reden een reis te annuleren. Fotografie-reizen.nl gaat in dat geval in overleg met de deelnemer(s) of zij voor een andere reis van Fotografie-reizen.nl kiezen of het reeds betaalde deel van de reissom terug gestort willen hebben. Eventuele door de deelnemer opgelopen schade en/of extra kosten worden niet vergoed.

Annulering door deelnemer
Indien de deelnemer de reis annuleert, zijn de volgende annuleringskosten aan Fotografie-reizen.nl verschuldigd:
– Bij annulering tot de 56e dag voor vertrek: de aanbetaling.
– Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de dag van vertrek of gedurende de reis: 100% van de reissom.

Wordt de reis voor meerdere deelnemers geannuleerd dan zijn de deelnemers die annuleren annuleringskosten verschuldigd.
Als door deze annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag of andere kosten, dan worden deze kosten met de deelnemer verrekend. Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissommen zal de totale reissom van de oorspronkelijke deelnemer(s) niet te boven gaan.

980 reviews | beoordeling: 9.3/10
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE