FOTOREIS COSTA RICA

Docenten: Bas Meelker & Yolanda Wals

Periode: 19 november t/m 2 december 2019

Verblijf: Lodges en hotels

Aantal deelnemers: 8 tot 14

NU €3795,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Wat is inclusief? Meer info…
 

Aanbetaling: € 1750,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

Deze reis wordt uitgevoerd door Fotografie-reizen.nl. Fotografie-reizen.nl is lid van de VvKR en het reisgarantiefonds GGTO. Na aanmelding krijg je via Fotografie-reizen.nl de factuur, de boekingsgegevens en alle overige informatie.

FOTOGRAFEREN OP DE MOOISTE PLEKKEN OP DE BESTE TIJDSTIPPEN

VEERTIEN EXCURSIES EN VIER NATIONALE PARKEN INCLUSIEF!
Ongekend! Dat is onze fotorondreis door Costa Rica. De reis zit boordevol natuurexcursies die begeleid worden door lokale gidsen met kennis van de natuurwereld. Elke dag trekken we erop uit om weer nieuwe diersoorten te bewonderen. Zoveel verschillende dieren heb je nog niet eerder in zo’n korte tijd kunnen spotten. Van de bijzondere Costa Ricaanse kikkers tot apen en van vogels tot krokodillen. Soms trekken we er in de nacht op uit, soms gaan we per boot en een andere keer wandelend door het regenwoud. En het mooie is: alle beschreven excursies zijn inclusief! Veertien natuurtours maar liefst en daarnaast nog onze eigen georganiseerde natuurwandelingen onder leiding van natuurfotograaf Patrick Gijsbers. Ook de entrees van vier Nationale Parken zitten in de prijs. Dat vind je nergens, alleen bij ons.

MUST VOOR NATUURLIEFHEBBER
Costa Rica is een waar natuurparadijs. Meer dan 5% van alle flora en fauna in de wereld komt voor in dit kleine land gelegen in Centraal Amerika. Costa Rica is hiermee dan ook een absolute must voor elke fervente fotograaf en natuurliefhebber. Tijdens onze rondreis komen we op de meest bijzondere en diverse locaties waarbij je dagelijks een overvloed aan tijd hebt om te fotograferen.

Deze rondreis biedt alle mogelijkheden om jouw fotografiekennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Je telelens komt bijvoorbeeld van pas om de meer dan 800 soorten vogels te fotograferen die Costa Rica rijk is. De macrolens is perfect voor de intrigerende insecten en kleurrijke bloemen. Maar ook prachtige landschappen, zonsondergangen en watervallen kunnen worden gefotografeerd met je groothoeklens. We maken geregeld gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht.

VERBLIJF
We verblijven in diverse hotels en lodges, vaak met zwembad en mooi in de natuur gelegen. Doordat we niet vanuit één hotel werken en ’s avonds steeds weer terug moeten naar ons hotel, maar doorreizen naar een volgend hotel en onderweg allerlei mooie fotolocaties aandoen, verliezen we zo min mogelijk kostbare ‘fototijd’. Bovenstaande prijs is op basis van een 2-peroonskamer (gescheiden bedden). Tegen een meerprijs is het mogelijk om een individuele kamer te boeken.

TWEE DOCENTEN
De reis wordt begeleid door twee fotografen: natuurfotograaf Patrick Gijsbers die over de hele wereld de flora en fauna heeft vastgelegd met zijn camera en in Costa Rica heeft gewoond en professioneel fotografe Yolanda Wals die al vele fotoreizen heeft begeleid en daarnaast veel fotocursussen en -workshops geeft. Patrick en Yolanda vormen samen een ideale combinatie. Ze vullen elkaar goed aan. Patrick heeft enorm veel kennis van de natuur en natuurfotografie en Yolanda weet alles over de juiste camera-instellingen en beeldcomposities om bijzondere foto’s te (leren) maken.

BENODIGDE APPARATUUR
– Het maakt voor deze reis niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Wel is een camera die behoorlijk in kan zoomen belangrijk
– Voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s is het raadzaam naast een standaard/groothoeklens ook een telelens mee te nemen. Dit om dieren op enige afstand ook mooi close-up in beeld te krijgen
– Ook een macrolens voor de kleine dieren is aan te raden
– Beschik je over filters, neem deze dan ook mee
– Daarnaast is een statief of monopod handig
– Neem voldoende geheugenkaartjes mee
– Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is
– Een draadontspanner of infrarood-ontspanner is superhandig, maar niet strikt noodzakelijk. Je kunt bij lange sluitertijden de camera ook op zelfontspanner zetten

De fotografe beschikt over diverse filters en verloopringen. Heb je zelf geen filters, maar lijkt het je wel leuk om ermee te leren werken, dan kan je deze ter plekke lenen.

0
DOCENTEN
0
DAGEN
0
NATUUREXCURSIES
0
MOOIE FOTO'S
FOTO'S MAKEN VAN
  • VULKANEN
  • WATERVALLEN
  • APEN
  • KIKKERS
  • JUNGLE

PROGRAMMA FOTOREIS COSTA RICA

DAG 1 EN 2
We vliegen van Amsterdam naar San José. Na onze eerste overnachting vertrekken we vroeg in de ochtend richting de Poás vulkaan in het gelijknamige nationale park. Op de 2708 meter hoge, actieve vulkaan kunnen we tot aan de krater lopen. De korte wandeling brengt ons bij het turquoise blauwe kratermeer Laguna Caliente. Vanaf dit kratermeer wandelen we richting Lake Botos, een ander kratermeer. We lopen door het nevelwoud en maken kans om diverse soorten kolibries, vogels en eekhoorns te spotten.

We vervolgen onze weg richting La Fortuna wat is gelegen aan de voet van een andere vulkaan genaamd de Arenal. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Arenal National Park waar we een wandeling maken door het regenwoud. Onderweg hebben we kans om witschoudercapucijnapen en mantelbrulapen te zien. Veel geziene vogels in het park zijn de relatief zeldzame bruine hokko en toekans. Na een korte beklimming over gestold lava van een recente uitbarsting komen we op een uitzichtpunt waar we de Arenal-vulkaan kunnen zien en vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over het grootste meer van Costa Rica, Lake Arenal. Na het fotograferen van de zonsondergang gaan we via de korte route terug naar ons mooie hotel.

DAG 3
Vroeg in de ochtend gaan we op weg naar Los Chiles, gelegen aan de grens met Nicaragua. In Los Chiles brengen we een bezoek aan het Caño Negro reservaat wat een must is voor natuurliefhebbers en fotografen. Door het Caño Negro reservaat ligt de Río Frío rivier waarop we een mooie boottocht gaan maken op zoek naar de grote aantallen dieren die hier voorkomen. Onderweg heb je hele grote kans om brilkaaimannen, groene leguanen, kroonbasilisken, mantelbrulapen, witschoudercapucijnapen, zwarthandslingerapen, 6 soorten ijsvogels, slangenhalsvogels en tal van andere dieren te zien. We nemen deze dag ruim de tijd om de dieren rustig te fotograferen. Tussen het fotograferen en spotten van dieren door genieten we van een heerlijke lunch op de boot. Tijdens de tour hebben we onze eigen ruime privéboot wat je alle mogelijkheid geeft om rond te lopen en rustig te fotograferen.

In de avond gaan we samen met een lokale gids op zoek naar de beroemde kikkers met de rode oogjes, de roodoogmakikikker. Naast deze kikker heb je tijdens de tour de mogelijkheid om allerlei andere soorten kikkers te zien welke in avond actief zijn zoals bijvoorbeeld boomkikkers en de doorzichtige glaskikkers.

DAG 4
Voordat we in de ochtend op weg gaan naar Rincón de la Vieja gaan we onder begeleiding van een lokale gids, al voor het ontbijt, een birdwatching tour te doen. Rondom La Fortuna en de Arenal Vulkaan komen meer dan 400 soorten vogels voor waarvan sommige zeer kleurrijk zijn, zoals de verschillende tangara soorten. Ook maak je kans om verschillende papegaai-achtigen en toekans te zien.

Onderweg naar Rincón de la Vieja passeren we Lake Arenal. Vanaf hier hebben we vanaf diverse plekken prachtige uitzichten op het meer en soms op de Arenal-vulkaan. Uiteraard maken we onderweg diverse fotostops om de mooie landschappen in beeld te brengen.

Als we Lake Arenal verlaten komen we al snel in het drogere deel van Costa Rica. De provincie Guanacaste, waarin ook onze eindbestemming gelegen is. Voordat we hier arriveren brengen we eerst nog een bezoek aan de prachtige Llanos de Cortez basalt watervallen waar je eventueel ook kan zwemmen.

Na het bezoek aan de watervallen rijden we door naar de Buena Vista Lodge aan de rand van het Nationale Park Rincón de la Vieja. Op het terrein van de lodge komen diverse dieren voor welke je erin alle rust kunt fotograferen. Aan het einde van de middag kan je onder het genot van een cocktail bij de bar van de lodge genieten van een prachtige zonsondergang.

Watervallen bij Llanos de Cortez in Costa Rica Een eekhoorntje in het park bij de Poas vulkaan in Costa Rica. Een neusbeertje in Costa Rica. Kokend modderpoeltje in Rincon de la Vieja tijdens de fotoreis door Costa Rica.

DAG 5
Vandaag besteden we de ochtend in het Rincón de la Vieja National Park, een van de mooiste parken van Costa Rica. Het park ligt rondom de 1916 meter hoge gelijknamige vulkaan. We maken in het nationale park een wandeling over de Las Pailas route. Deze wandeling is een mooie en zeer afwisselende route welke ons brengt langs mooie riviertjes, een waterval en diverse vulkanische activiteiten zoals kokend grondwater, kokende modderpotten en prachtig gekleurde zwavelmeren. Ook in dit park komen diverse soorten dieren voor zoals het neusbeertje, zwarthandslingerapen maar ook prachtige gekleurde vlinders.

In de middag arriveren we weer bij onze lodge en heb je tijd om te relaxen bij het zwembad of in de omgeving rond te lopen en te fotograferen. Ook hebben we deze middag de tijd om de tot nu toe gemaakte foto’s te evalueren.

Een kokende waterplas bij de vulkaan Rincon de la Vieja. Aan de wandel door het vulkaanpark Rincon de la Vieja tijdens de fotoreis door Costa Rica. Close-up van een jonge capucijneraap.

DAG 6
Na het ontbijt vertrekken we richting het Palo Verde National Park. Het Palo Verde National Park herbergt de grootste wetlands van Costa Rica waar veel vogels naar toe trekken vanuit Noord Amerika om te overwinteren. Naast de diverse soorten eenden is het ook het park waar je roze lepelaars en de zeldzame maar bijzondere ooievaar soort, de Jabiroe, kan vinden. Naast vele vogelsoorten zijn in dit park ook de spitssnuitkrokodillen die 6 meter lang kunnen worden te vinden. Tijdens ons bezoek aan het nationale park houden wij een boottocht op de Tempisque rivier welke in het nationale park ligt.

DAG 7
We vervolgen onze weg naar de beroemde nevelwouden van Monteverde. Onderweg naar Monteverde hebben we spectaculaire vergezichten met uitzichten tot aan de Stille Oceaan. Uiteraard gaan we weer regelmatig stoppen voor een fotostop. Rond lunchtijd komen we aan in Monteverde waarbij we in de middag een bezoek kunnen brengen aan de vlindertuin waar diverse spectaculaire vlindersoorten, zoals de blauwe morpho, rondvliegen. Een perfecte plek om deze kleurrijke insecten vast te leggen.

In de avond maken we een nightwalk. Samen met een lokale gids, een zaklamp en je camera trek je de jungle in bij Monteverde op zoek naar het nachtleven. Tijdens de wandeling heb je kans om o.a. tarantula’s en slangen te zien en op de gevoelige plaat vast te leggen.

DAG 8
De nevelwouden van Monteverde zijn adembenemend en mysterieus en behoren wellicht tot de meest groene plekken ter wereld. Vandaag zijn er diverse manieren om de nevelwouden te verkennen. Zo is er de mogelijkheid om als een vogel tussen en over de boomtoppen te zweven met een spectaculaire canopytour. Dit is optioneel. Een andere manier is via de loopbruggen waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de nevelwouden welke je op deze manier fantastisch kunt fotograferen. Deze bijzondere Skywalktour in Selvatura is in de prijs inclusief, evenals de kolibrituin en een bezoek aan reptielen en amfibieën onder leiding van een gids. In Monteverde komen een groot aantal soorten kolibries voor. Deze kleurrijke maar ook razendsnelle vogels zijn een uitdaging om te fotograferen.

In en rondom Monteverde is veel te doen. In de middag heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lokale orchideeëntuin te bezoeken. Het is verbazingwekkend hoeveel soorten en maten orchideeën er bestaan. De kleinste zo klein als een speldenknop terwijl anderen de heerlijk geur hebben van chocolade. Wist je dat vanille ook gewonnen wordt uit een orchideeënsoort? Ook hebben we deze middag weer de tijd om foto’s te bespreken.

DAG 9
Vandaag bezoeken we in de ochtend een andere locatie in Monteverde: Curicancha. Hier gaan we samen met een lokale gids rustig op zoek naar allerlei soorten vogels zoals de bijzondere drielelklokvogel, de elegante quetzal en de dansende manakins.

In de middag is er een mogelijkheid om er zelf op uit te gaan en bijvoorbeeld de slangentuin van Monteverde te bezoeken waar veel slangensoorten uit Costa Rica te vinden zijn. Hier is het mogelijk om rustig de bekende boa constrictor maar ook de gevaarlijkste slang van Costa Rica, de lanspuntslang, van dichtbij en veilig te fotograferen. Ook is in Monteverde een kikkeronderkomen. Is het je nog niet gelukt om het symbool van Costa Rica, de roodoogmakikker, te fotograferen, dan lukt het je hier zeker.

DAG 10
Vandaag dalen we af richting Manuel Antonio, gelegen aan de Pacifische kust. Onderweg richting Manuel Antonio gaan we eerst stoppen in Tarcoles voor een spectaculaire boottocht vanwaar we o.a. spitssnuitkrokodillen gaan zien vanaf zeer korte afstand. De boottocht brengt ons o.a. langs mangrove waarbij we ook de mogelijkheid hebben om verschillende reigersoorten te zien zoals de bijzondere schuitbekreiger met zijn opvallende brede snavel. Andere vogelsoorten die je hier kan zien zijn de visarenden, gieren, caracara’s en ibissen.

DAG 11
Vandaag bezoeken we het nationale park van Manuel Antonio. Een van de kleinere nationale parken van Costa Rica maar ook een plek waar veel dieren van dichtbij kunnen worden gezien en voorzien van mooie tropische stranden. We gaan met een lokale gids het park in die je zal wijzen op de bijzondere dieren van het park. Zo kunnen in het park doodshoofdaapjes, luiaards, witstaartherten, wasbeertjes en zwarte leguanen worden gevonden.

Onze wandeling met de lokale gids eindigt uiteindelijk bij het strand in het nationale park waar je de mogelijkheid hebt om heerlijk te zwemmen in een tropische baai. Je kan er ook voor kiezen om zelf op pad te gaan in het park naar de mirador, het uitzichtpunt of over de punta cathedral. Aan het einde van de dag kunnen we hier genieten van een prachtige zonsondergang.

DAG 12
We verlaten de kust en rijden via het hoogste punt van onze reis op meer dan 3000 meter naar een van de mooiste valleien van Costa Rica: Quetzal vallei. Hier overnachten we in een prachtige groene en vogelrijke omgeving in een klein plaatsje genaamd San Gerardo de Dota.

In de omgeving kan je rustig wandelingen maken langs de mooie Savegre rivier welke door de vallei loopt, op zoek naar de meer dan 200 soorten vogels welke voorkomen in dit gebied. Aan het einde van de dag hebben we ook weer de mogelijkheid om in alle rust de foto’s te bespreken.

DAG 13
De omgeving van San Gerardo de Dota behoort bij het Parque Nacional de Los Quetales, het Quetzal National Park. Het is een van de beste locaties om deze adembenemende vogel te vinden. Het prachtige metaalgroene met rode verenkleed van deze vogel en de sierlijke lange staart zorgde er voor dat deze vogel heilig was voor de Maya’s en de vogel verkozen is als nationale vogel van Guatemala. In de ochtend, voor het ontbijt, gaan we samen met een lokale gids op zoek te gaan naar deze majestueuze vogel.

Na het ontbijt gaan we op weg richting San José, de hoofdstad van het Costa Rica. Onderweg brengen we rond lunchtijd eerst een stop in het stadje Cartago waar je de mogelijkheid hebt om de mooiste, en meest bijzondere basiliek van het land te bezoeken. De basiliek is een bedevaartsoord voor veel gelovige Tico’s. Dan in de middag komen we aan in San José waar je de mogelijkheid hebt om nog een bezoek te brengen aan bijv. het goudmuseum en het nationale theater.

Na onze laatste gezamenlijke avondmaal zetten we onze weg voort naar het vliegveld om vervolgens laat in de avond te beginnen aan onze terugvlucht naar Amsterdam.

DAG 14
In de loop van de middag arriveren we op de luchthaven van Amsterdam met honderden, zo niet duizenden, schitterende natuurfoto’s en een geweldige ervaring rijker.

  • PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DEZE FOTOREIS

PRIJSINFORMATIE & AANMELDEN

VOOR: €3795,- P.P.

Prijs op basis van 2-persoonskamer
Aanbetaling: € 1750,-
Resterende bedrag: 8 weken voor vertrek

This form does not exist

INCLUSIEF
– Rechtstreekse vlucht met KLM: Amsterdam – San Jose (Costa Rica) (retour)
– Luchthavenbelasting Schiphol en brandstoftoeslag
– Transfer naar hotel
– Overnachtingen en ontbijt in diverse hotels/lodges
– Lunch tijdens Cano Negro Tour
– Vervoer gedurende de reis
– Begeleiding van twee Nederlandstalige professionele natuurfotografen
– Engels/Spaanstalige chauffeur
– Entree Poas National Park
– Entree Arenal National Park
– Entree Manuel Antonio National Park
– Entree Rincon de la Vieja National Park
– Watervallen en zwemmen Llanos de Cortez
– Kikkertour La Fortuna incl. gids
– Birdwatching Tour La Fortuna incl. gids
– Boottocht Cano Negro incl. lunch
– Boottocht Palo Verde
– Skywalk Tour Selvatura
– Kolibrituin Monteverde incl. gids
– Vlindertuin Monteverde incl. gids
– Amfibieën en reptielen Monteverde incl. gids
– Nighttour Monteverde incl. gids
– Excursie Curicancha Monteverde incl. gids
– Krokodillentour Tarcoles boottocht incl. gids
– Excursie Manuel Antonio incl. gids
– Quetzal tour San Gerardo de Dota incl. gids

 

BIJKOMENDE KOSTEN
– Boekingskosten 30,- euro
– Bijdrage garantiefonds GGTO 15,- euro per boeking

 

EXCLUSIEF
– Reis- en annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Overige maaltijden en drankjes
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Fooien chauffeur en hotels

  • ONTDEK COSTA RICA ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING
  • OP PAD MET MENSEN DIE DEZELFDE PASSIE HEBBEN
  • 2 WEKEN LANG GENIETEN

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FOTOREIS

Is het bovenstaande programma definitief?

De dagschema’s worden zoveel mogelijk aangehouden. Echter kunnen weersvoorspellingen ervoor zorgen dat de week toch anders ingedeeld wordt. Als er wijzigingen zijn zal het altijd als doel hebben om mooiere foto’s te maken.

Wat zijn de extra kosten van een privé kamer?

Hou ongeveer rekening met 575 euro.

Wie bepaalt de kamer indeling?

In principe doen wij dit, maar als er een bekende van jou meegaat en je overnacht graag samen met die persoon dan kun je dit uiteraard gewoon aangeven. De overige personen delen wij in waarbij we mannen en vrouwen gescheiden houden.

Kan mijn niet fotograferende partner mee?

Gezien de vele mooie locaties is deze reis tevens geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Wel moet je er rekening mee houden dat je met een fotoreis mee bent en je dus wat langer op diverse locaties verblijft, omdat fotografen nou eenmaal meer tijd nemen.

Zijn de kosten van ontbijt, lunch en diner inclusief?

Ontbijt is inclusief en ook zullen enkele lunches (volgens het programma) inclusief zin. Overige lunches en diners zijn voor eigen rekening.

Hoeveel mensen gaan er maximaal mee?

Aan deze reis zullen 8 tot 14 deelnemers deelnemen. Tijdens de hele reis zijn er 2 fotografen die je begeleiden.

Kan ik de reis later nog annuleren?

Doordat deze fotoreis uitgevoerd wordt door Fotografie-reizen.nl zijn de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van Fotografie-reizen.nl van toepassing.

Fotografie-reizen.nl behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelname, een negatief reisadvies of een andere dringende reden een reis te annuleren. Fotografie-reizen.nl gaat in dat geval in overleg met de deelnemer(s) of zij voor een andere reis van Fotografie-reizen.nl kiezen of het reeds betaalde deel van de reissom terug gestort willen hebben. Eventuele door de deelnemer opgelopen schade en/of extra kosten worden niet vergoed.

Annulering door deelnemer
Indien de deelnemer de reis annuleert, zijn de volgende annuleringskosten aan Fotografie-reizen.nl verschuldigd:
– Bij annulering tot de 56e dag voor vertrek: de aanbetaling.
– Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
– Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de dag van vertrek of gedurende de reis: 100% van de reissom.

Wordt de reis voor meerdere deelnemers geannuleerd dan zijn de deelnemers die annuleren annuleringskosten verschuldigd.
Als door deze annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag of andere kosten, dan worden deze kosten met de deelnemer verrekend. Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissommen zal de totale reissom van de oorspronkelijke deelnemer(s) niet te boven gaan.

980 reviews | beoordeling: 9.3/10
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE