Fotograaf Kevin Teerlynck

Stel jezelf eens kort voor…
Hallo, mijn naam is Kevin Teerlynck en ondertussen ben ik al meer dan een decennium intensief aan het fotograferen. De laatste 6 jaar lag de focus voornamelijk bij de landschapsfotografie, de niche waarin ik m’n passie vond. Naast de passie voor het fotograferen van mooie landschappen hou ik er ook van om m’n kennis te delen, om zo anderen te proberen helpen om ook betere beelden te maken. Daarom ben ik in 2020 ook begonnen met workshops en fotoreizen te begeleiden.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Waar ik vroeger op reis vooral fotografeerde om te documenteren, de mooie momenten, indrukken en uitzichten vast te leggen, heeft mijn interesse voor fotografie dit in een latere fase helemaal omgedraaid. Ik ben namelijk meer en meer speciaal op pad beginnen gaan op zoek naar de pracht van de natuur, in combinatie met het juiste licht en de gewenste sfeer. Ik hou er van om de elementen te trotseren en vervolgens de natuur in al z’n glorie te kunnen vastleggen.
Naast landschappen bij zonsopkomst en – ondergang of stormachtig weer, fotografeer ik ook graag tijdens de nachtelijke uren. Het is heerlijk om de maan te zien opkomen of de sterrenhemel vast te leggen op de gevoelige plaat.

kevin teerlynck fotografie docent de rooij

Kevin Teerlynck

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Al van jongs af aan kwam ik in contact met de camera en de wondere wereld van de fotografie. Dit met name door m’n vader die altijd wel een fototoestel bij had om de herinneringen en familiemomenten vast te leggen. Het duurde dus niet lang eer ik ook een toestel in m’n handen kreeg en de microbe ook al snel te pakken had. Na een eerste kennismaking en wat dingen geprobeerd te hebben, merkte ik al snel dat er meer nodig was dan enkel op het knopje te drukken om een mooi beeld te maken. Ik ben me dus verder gaan verdiepen in de verschillende fototechnieken en ook de digitale nabewerking. Het combineren van deze 2 werelden werden het begin van de ontwikkeling van m’n eigen stijl in de landschapsfotografie.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Ik zou vooral adviseren om in het begin vooral veel zelf te proberen en uit te zoeken wat je zelf leuk en interessant vind op fotografisch vlak. Maak je vervolgens de technieken eigen, kijk waar je tegenaan loopt en spendeer veel uren in het veld om zo beter te leren fotograferen. Op die manier kan je je eigen visie vervolgens ook verder gaan ontwikkelen.

Een aantal foto's van Kevin Teerlynck

© Copyright Kevin Teerlynck

Een workshop bij Kevin Teerlynck volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

  • Fotoprints / wanddecoratie
  • Fotolicenties
  • Privé fotoworkshops / persoonlijke begeleiding