Een oude camera inruilen – Dit maakt Cameranu tegenwoordig mogelijk én gemakkelijk

Fotografie en videografie is voor veel mensen een geliefde hobby. Het biedt de mogelijkheid om prachtige momenten vast te leggen en om er jarenlang van te genieten. Michiel Maas, marketing manager bij Cameranu, deelt in dit interview zijn passie voor foto- en videografie en de innovatieve inruil functie van Cameranu.

Hoe maakt Cameranu foto- en videografie toegankelijk voor iedereen?

Michiel Maas legt uit: “Onze persoonlijke aanpak maakt het maken van beeld voor iedereen toegankelijk. Iedere klant is uniek, en dat begrijpen wij bij Cameranu als geen ander. Onze medewerkers in de winkel zijn professionele beeldmakers. De meeste van hen werken drie dagen bij ons en zijn twee dagen per week actief als fotograaf. Hierdoor kunnen we klanten in onze fysieke winkels écht helpen met hun vragen en behoeften. We staan voor een persoonlijke benadering met expertise.”

Een juiste oplossing voor iedere beeldmaker

Maas vervolgt: “Wat we vooral willen is mensen helpen bij het maken van de mooiste beelden. We willen hun kennis van apparatuur verbeteren en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Daarom biedt Cameranu een breed scala aan producten in verschillende prijsklassen. Zo is er voor iedereen wat te vinden.”


“Dit is een van onze sterke punten,” zegt Maas. “Bij Cameranu hebben we een klantenbestand dat voor ongeveer de helft uit amateurs en voor de helft uit professionals bestaat. Door ons ruime aanbod kunnen we voor elke beeldmaker een passende oplossing bieden.”

De nieuwe inruil functie van Cameranu

Michiel Maas vertelt enthousiast over een van de nieuwste diensten van Cameranu: de inruil functie. “We bieden klanten nu de mogelijkheid om hun oude camera’s eenvoudig in te ruilen,” legt hij uit. “Via onze inruilpagina kunnen klanten direct de waarde van hun oude apparatuur berekenen. Ze weten meteen waar ze aan toe zijn, wat het proces eenvoudig en snel maakt. Klanten kunnen hun apparatuur inruilen voor contant geld of voor korting op een nieuw toestel. Wij zijn de eerste in Nederland die deze service aanbieden, en daar ben ik enorm trots op.”

Wat gebeurt er met de ingeruilde apparaten?

“Alle apparatuur wordt volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd,” legt Maas uit. “We controleren het serienummer en zorgen ervoor dat alle onderdelen aanwezig zijn. Vervolgens worden de apparaten weer te koop aangeboden. Transparantie en betrouwbaarheid zijn daarbij essentieel.”

Circulaire economie bij Cameranu

Circulaire economie is een belangrijke drijfveer achter de inruiloptie. Maas legt uit: “Veel mensen vinden het prima om een tweedehands product te kopen. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe toestellen, bespaart grondstoffen en verlaagt de uitstoot. We blijven ons ontwikkelen op het gebied van circulaire economie. In oktober openen we een nieuwe winkel in Utrecht, waar we zonnepanelen zullen installeren om onze eigen elektrische energie op te wekken. Duurzaamheid is een kernwaarde voor ons.”

Uitdagingen en oplossingen voor tweedehands toestellen

Het inruilen en verkopen van tweedehands toestellen brengt uitdagingen met zich mee. Maas licht toe: “We moeten elk toestel grondig controleren en repareren waar nodig. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat deze toestellen van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn. Daarom zijn we zo open en transparant mogelijk. Als klanten een tweedehands toestel willen kopen, kunnen we precies laten zien wat er met het toestel is gedaan sinds het werd ingeruild.”

Klantgerichtheid en service

Cameranu streeft ernaar klanten op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Maas zegt: “Of het nu gaat om het instellen van een camera of de aanschaf van een nieuwe lens, we willen onze klanten helpen. Garantie speelt daarbij een belangrijke rol. Zo kunnen mensen met een gerust hart bij ons terecht voor tweedehands toestellen.”

Toekomstvisie van Cameranu

Over de toekomstplannen van Cameranu zegt Maas: “We blijven doorgaan met wat we doen: meer mensen samenbrengen, nieuwe diensten verlenen, en meer winkels openen. We willen ook sterker worden in Vlaanderen. “Wat betreft ons productaanbod willen we het aantal tweedehands producten verder uitbreiden, terwijl we ons aanbod nieuwe producten op peil houden. Elk toestel verdient goede zorg, zelfs eentje van tien jaar oud dat aan zijn derde leven begint,” sluit Michiel Maas overtuigend af.

Laat een reactie achter