BASISCURSUS FOTOGRAFIE PLUS

Geavanceerde technieken, compositie & lichtgebruik

"Hoe meer ik leer, hoe leuker fotografie wordt"

Deze cursus is een vervolg van onze basiscursus fotografie. Heb je die cursus al gevolgd? Dan is dit de cursus voor jou om nog meer te leren over fotografie.

De belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO-waarde) begrijp je inmiddels, maar toch loop je nog tegen problemen aan zoals overbelichte luchten, donkere schaduwen en de composities van je foto’s zijn nog niet zo pakkend. In deze cursus leer je meer over verborgen instellingen van de fotocamera, geavanceerde fotografie technieken, compositie en de invloed van verschillende soorten licht. Hierdoor krijg je als fotograaf nog meer controle over het eindresultaat.

Aan de hand van leuke opdrachten gaan wij je ook anders laten kijken, zodat je creatievere foto’s maakt. Aan het einde van de dag is er tijd voor een fotobespreking waarin onze fotografiedocent aanvullende tips geeft op de gemaakte foto’s.

bekijk hier alle locaties op een rij

Voordelen vervolgcursus fotografie

Wat leer je tijdens de basiscursus fotografie plus?

– Ochtend: In de ochtend krijg je uitleg over de lichtmeetmethodes en kleurruimtes die je kan instellen in de camera. Ook leer je optimaal gebruik te maken van het histogram en krijg je uitleg over het handmatig instellen van de witbalans met behulp van een grijskaart.

– Middag: In de middag ga je een tijd lang fotograferen aan de hand van gerichte opdrachten. Deze opdrachten gaan ervoor zorgen dat je composities een stuk beter worden. Na het fotograferen worden er diverse foto’s besproken en geeft de docent aanvullende tips. De bespreking is vaak het meest leerzame deel van de cursus, omdat je leert wat jij wel en niet mooi vindt aan een foto. Ook ga je merken dat andere cursisten andere foto’s gemaakt hebben terwijl iedereen aan dezelfde opdrachten gewerkt heeft.

In de hand-out die je meekrijgt staat nog een korte introductie over de mogelijkheden van fotobewerking en uitleg over HDR fotografie. Dit is zelfstudie materiaal voor na de cursus.

Unieke opzet van de cursus

De opzet van deze cursus fotografie is uniek in Nederland, want in de 3 maanden na de cursus krijg je nog 6 opdrachten per e-mail toegestuurd. Dit is een goede manier om de geleerde theorie te herhalen en alles beter te onthouden. Daarnaast is dit ook een hele goede stimulans om te blijven fotograferen.

Prijs van de basiscursus fotografie plus

De prijs van deze cursus is 109 euro (incl. btw). Dit is inclusief koffie/thee en een lunch op de cursus dag. Je krijgt ook een mooie hand-out van de presentatie slides waarbij je direct aantekeningen kunt maken. Op deze manier kan jij ook na de cursus alles nog een keer rustig doorlezen.

Handout Vervolgcursus Fotografie

WAT ONZE CURSISTEN ZEGGEN OVER DE BASISCURSUS FOTOGRAFIE PLUS

240 beoordelingen | 9.2
Lees meer beoordelingen op de locatie pagina’s

6 CURSUSLOCATIES

De basiscursus fotografie plus geven wij het hele jaar door in verschillende steden in Nederland. Klik op de naam van de stad voor meer informatie over de data per locatie.

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

MELD JE GRATIS AAN VOOR FOTOGRAFIE TIPS (2x MAAND)

top
© COPYRIGHT 2011 - 2020 DE ROOIJ FOTOGRAFIE