ONLINE MASTERCLASS
SOCIAL MEDIA MARKETING
VOOR FOTOGRAFEN

Aantal lessen: 5

Periode: November 2019 (meer info)

Tijdsduur: +/- 1 uur per les

Locatie: Online

Docent: Mark de Rooij

NORMAAL €225,- EX. BTW

NU €150,- EX. BTW

Vanaf 9 september vervalt de vroegboek-actie en betaal je €225,- ex. btw voor deze cursus

MEER KLANTEN EN VOLGERS MET FACEBOOK & INSTAGRAM

Door deel te nemen aan de cursus Social Media voor Fotografen mis jij het volgende niet:

👍 Hoe je een duidelijke, uitgewerkte social media strategie maakt

👍 Op welke manieren je meer volgers krijgt op Facebook en hoe je het bereik vergroot

👍 Slimme, goedkope en effectieve Facebook / Instagram advertenties opzetten

👍 Doeltreffende tactieken toepassen voor meer Instagram volgers

👍 Hoe je eenvoudig potentiële klanten op Instagram kunt benaderen

👍 Andere kanalen/websites die voor meer fotografie opdrachten zorgen

👍 Tips voor het bepalen van de juiste prijs voor iedere opdracht

De cursus Social Media Marketing voor Fotografen is gericht op fotografen die meer fotografie opdrachten willen binnenhalen. Dit kan zowel binnen de particuliere als zakelijke markt zijn. Buiten het cursus programma om is er voldoende tijd voor het stellen van extra vragen. 

Mark de Rooij
Docent: Mark de Rooij
Instagram Influencer Marketing
Social media marketing - Fotografen en Influencers

Tijdens de twee cursus avonden gaan we stap voor stap door de fases die benodigd zijn om tot een sterke social media strategie te komen. Een social media strategie kan niet ontstaan zonder een goede definitie van het te bereiken doel en de ideale doelgroep die jij als fotograaf hebt. We zullen daarbij stilstaan en direct inhaken op welke manieren die doelgroepen actief zijn op social media.  

FACEBOOK VOOR FOTOGRAFEN

Het eerste social media kanaal waar je veel over gaat leren is Facebook. In de media hoor je de laatste tijd regelmatig dat de populariteit afneemt. Dat is waar, maar meer dan 50% van de Nederlanders gebruikt Facebook nog steeds dagelijks. En misschien geloof je het niet, maar jouw doelgroep zit daar ook tussen. We gaan het hebben over het belang van een Facebook (bedrijfs)pagina, hoe je goede berichten maakt die door veel mensen gezien worden en je krijgt handige trucs over jezelf zichtbaar maken op Facebook buiten je Facebook pagina om. Tenslotte gaan we ook in op het opzetten van Facebook advertenties. Je gaat ontdekken dat je met een slimme opzet voor heel weinig geld je potentiële klanten kunt bereiken.

INSTAGRAM IS PERFECT VOOR FOTOGRAFEN

Instagram is het tweede grote social media kanaal waar we uitgebreid op in zullen gaan. Op Instagram draait het om foto’s, dat is dus ideaal voor jouw als fotograaf. Ongetwijfeld heb je gemerkt dat alleen het uploaden van foto’s je geen nieuwe klanten oplevert. Althans, de kans is vrij klein. Om echt succesvol te worden op Instagram moet je niet alleen meer werk verrichten, maar vooral slimmer te werk gaan. Instagram is momenteel de makkelijkste manier om direct in contact te komen met potentiële klanten. Wij leggen je dit stap voor stap uit, zorgen ervoor dat je meer volgers krijgt en je gaat ook nog eens extra reacties op je foto’s krijgen.

ANDERE ONLINE MARKETING KANALEN

De focus van deze cursus ligt op online marketing via Facebook en Instagram, maar gedurende de cursus leer je ook wat de voordelen zijn van een eigen website en hoe je social media daarin perfect kunt combineren. Ook leer je wat de voordelen zijn van e-mail marketing, zoekmachine optimalisatie en Google Adwords.

HET BEPALEN VAN JE PRIJS

Krijg je al opdrachten binnen en heb je moeite met het bepalen van een prijs? Hoewel er richtlijnen zijn die je kunt aanhouden, ben je vrij om een eigen tarief te bepalen. Wij hebben geen gouden formule om je prijs te bepalen, maar wel een lijst met handige tips die ervoor zorgen dat klanten veel sneller akkoord zullen gaan. Dat willen we toch allemaal?

Deze cursus is niet voor iedereen en alleen voor de fotografie liefhebbers die echt geld willen verdienen met fotografie.

Aanmelden voor deze cursus kan als:

👍 Je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel als fotograaf en in opdracht fotografeert

👍 Je af en toe fotografie opdrachten (betaald of onbetaald) uitvoert

👍 Je wel extra opdrachten kan gebruiken

👍 Je de ambitie hebt om fotografie in opdracht te gaan doen

Voor deze online cursus heb je geen bijzondere benodigdheden nodig. Uiteraard is een notitieblok wel handig om de nodige aantekeningen te maken, maar je blijft ook na de cursus gewoon toegang houden tot de lessen. Om het maximale uit deze social media cursus te halen is het aan te raden een Facebook (bedrijfs)pagina te hebben en een Instagram account. Om Facebook advertenties te maken heb je een bedrijfspagina nodig.

De online masterclass van november 2019 is als volgt opgebouwd. De eerste 4 lessen zijn uitgebreide videolessen over online marketing waarmee je direct nieuwe strategiën leert die je kunt gaan toepassen. Iedere week publiceren wij een nieuwe les die je op een zelf gekozen moment kunt bekijken. De planning is:

Les 1: – Vanaf 4 november toegang
Les 2: – Vanaf 11 november toegang
Les 3: – Vanaf 18 november toegang
Les 4: – Vanaf 25 november toegang
Les 5: – 28 november 19:30 t/m 20:30 uur: Vraag & Antwoord webinar over de cursus

Les 1 t/m 4 kan je dus flexibel indelen. Kan je niet niet live meekijken bij les 5? Geen probleem, want je krijgt toegang tot de herhaling. Daarnaast kun je eventuele vragen over de marketing lessen altijd per e-mail naar ons versturen. Ook na de cursus blijf je toegang houden tot alle lessen, zodat je het nog een keer rustig kunt bekijken.

Locatie
Alle lessen vinden dus online plaats, je hoeft het huis niet uit te gaan 🙂

Deelname aan de cursus Social Media Marketing voor Fotografen kost nu 150 euro ex. btw per persoon (181,50 euro incl. btw) . Het tarief van 150 euro is geldig t/m 15 september 2019. Daarna wordt de prijs 225 euro ex btw.

GELDIGHEID VROEGBOEK-ACTIE

De korting van 75 euro wordt uitsluitend gegeven indien je aanmelding uiterlijk 15 september 2019 ontvangen is.

BESCHIKBARE PLAATSEN

Voor deze cursus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, omdat wij voldoende tijd willen hebben om individuele vragen te beantwoorden. Wees er snel bij en geef je fotografie carrière een stimulans.

22% bezetting

INCLUSIEF

– 5 leerzame lessen over online marketing voor fotografen
– Onbeperkte toegang tot alle herhalingen
– Mogelijkheid gerelateerde vragen te stellen
– Handige lijst met websites/tools die je online marketing kunnen verbeteren

AANMELDEN

Wil jij serieus aan de slag als fotograaf en je kennis over social media marketing bijspijkeren? Dit is je kans. Meld je snel aan, zodat jij verzekerd bent van een plekje.

Na het aanmelden ontvang je een orderbevestiging per e-mail. Op 4 november mailen wij weer met de eerste les.

23 beoordelingen | 9.2

OVER ONS

De Rooij Fotografie is het kenniscentrum voor fotografie en fotobewerking in Nederland. Sinds 2011 worden er cursussen gegeven aan ruim 4000 fotografie liefhebbers per jaar. Lees verder…

Klantenservice
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

SOCIAL MEDIA

GRATIS FOTOGRAFIE TIPS & VIDEOLESSEN

Meld je aan voor onze 2 wekelijkse mailing en mis geen enkele fotografie tip, gratis videoles en exclusieve aanbieding meer.

top
© COPYRIGHT 2011 - 2019 DE ROOIJ FOTOGRAFIE