Fotograaf Renate Oskam

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Renate Oskam. Naast het werken voor 3 dagen als leerkracht op een basisschool, ben ik de laatste 10 jaar fanatiek aan het fotograferen geslagen. Door middel van het volgen van cursussen en workshops blijf ik mezelf uitdagen en nieuwe dingen leren. Zo ben ik gaandeweg gaan ontdekken wat ik het leukst vind om te fotograferen.

Wat fotografeer je graag en waarom?
Door het volgen van cursussen en workshops ontdekte ik dat ik blij werd van het fotograferen van lijnen, vlakken, patronen enz. Een liefde voor de architectuur was geboren. Soms fotografeer ik meer details, soms van wat verder weg, met een persoon in beeld of zonder. Vaak in zwart wit omdat ik kleur vaak vind afleiden van de vorm. De laatste tijd is er een andere liefde bij gekomen, namelijk het fotograferen van portretten van mens of dier. Het liefst in een fine art bewerking.

Renate Oskam

Renate Oskam

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Als ik mijn kinderjaren niet meetel, dan ben ik pas een jaar of 10 geleden begonnen met serieus fotograferen. Ik kocht een spiegelreflexcamera, wilde deze handmatig kunnen bedienen en begon aan een beginnerscursus fotografie. Daarna volgde nog een vervolgcursus, waarna ik zo de smaak te pakken had dat ik me nu nog steeds verder aan het ontwikkelen ben door middel van workshops en (online) cursussen.

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Ga niet gelijk voor de duurste apparatuur, begin met een instapmodel, doe cursussen om te begrijpen hoe een camera werkt, leer je camera handmatig in te stellen en leer wat je kan met compositie, licht e.d.
Gaandeweg ontdek je bij welk genre je passie ligt, waarna je deze passie nog verder kunt gaan ontwikkelen.

Een aantal foto's van Renate Oskam

© Copyright Renate Oskam

Een workshop bij Renate Oskam volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Wanddecoratie

Een deel van mijn foto’s zijn te koop als wanddecoratie. Daarnaast verkoop ik Fine Art Portretten.

Neem voor meer informatie contact met me op.