Fotograaf Karen Raedts

Stel jezelf eens kort voor…
Mijn naam is Karen, getrouwd met Dominique en moeder van 3 zoontjes, Pim, Koen & Ties. Sinds 2 jaar ook nog dog-mom van Beer en is het huis gevuld met de geadopteerde valkparkiet Otto.
Naast de fotografie werk ik nog 2 dagen op een middelbare school en ben ik in mijn vrije tijd vooral te vinden in de natuur.
Voor een fijne wandeling met de hond, een klein avontuur met de jongens of om een nieuwe shoot-locatie spotten… It’s all good!

Wat fotografeer je graag en waarom?
Vanaf de start ben ik al bezig met het portretteren van mensen. Van alles heb ik gedaan, van newborns tot aan rugby-wedstrijden en van gala-foto’s tot aan personeelsfotografie maar eigenlijk zijn de mensen secundair met wat ik doe.
Ik ben een echte licht-junky en ben dus altijd op zoek naar het juiste licht en de werking van schaduwen.
Met het juiste licht maak je de meest alledaagse plek tot een magisch locatie. En als ik dat mag vangen op beeld, wordt de wereld voor heel eventjes net nog een beetje mooier!

Fotografie docente Karen Raedts Sittard

Karen Raedts

Hoe ben je begonnen met fotografie?
Jaren geleden ben ik begonnen met een spiegelreflex maar net als bij zoveel mensen, snapte ik niks van al die knopjes en toestanden (want ik durf wel te zeggen dat ik niet technisch ben onderlegd) en belandde dat apparaat al snel in de kast. Nadat onze Pim geboren was, heb ik me toch ingeschreven voor een basiscursus van 3 maanden en van daaruit is alles langzaam gegroeid. Nadat ik in eerste instantie had gedacht om mijn hobby te kunnen bekostigen, is nu uitgelopen tot een serieus klein mini-bedrijfje waar ik al mijn passie en creativiteit in kwijt kan!!

Welke tip wil je beginnende fotografen meegeven?
Wees zuinig met je geld maar investeer in kijken!
Ik zie heel veel fotografen met rugtassen vol met apparatuur maar die geen idee hebben hoe om te gaan met al die techniek. In mijn optiek maak het niet zoveel uit wat voor camera dat je hebt, maar juist met de manier hoe je deze gebruikt. Niet voor niets komen de analoge camera’s steeds meer terug. Lees het licht, of dat nu buiten of binnen is, natuurlijk of gestuurd met kunstlicht maar kijk wat het doet met je onderwerp. Maak het jezelf niet makkelijk en probeer uit!

Een aantal foto's van Karen Raedts

© Copyright Karen Raedts

Een workshop bij Karen Raedts volgen?

Hieronder vind je een overzicht welke cursussen en workshops gegeven worden door deze fotograaf. Sommige workshops worden door meerdere fotografen gegeven, kijk dus goed op de pagina door wie een workshop uitgevoerd wordt.

Extra diensten

Veel van onze fotografiedocenten bieden ook extra diensten aan, denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een fotoshoot of het verkopen van wanddecoratie. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van deze fotograaf. Het is mogelijk direct contact op te nemen met de fotograaf voor meer informatie.

Aanbod fotoshoots:
-Outdoor session
-Studio session
-Wedding stories