Cursus Adobe Photoshop (Landschap-, Portret- en Vakantiefoto’s Bewerken)

Waardering 4.83 op 5 gebaseerd op 6 klantbeoordelingen
(6 klantbeoordelingen)

 99,00 incl. BTW

Basiscursus Fotografie - Interesse Formulier

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Photoshop is een geweldig programma om van alles met beeld te kunnen doen. Het wordt in veel vakgebieden gebruikt, van fotografie tot filmmakers, van websites tot illustraties. Het veelzijdige programma is dan ook zo uitgebreid dat mensen vaak door de vele functies het bos niet meer zien.

In deze cursus Adobe Photoshop (Landschap-, Portret- en Vakantiefoto’s Bewerken), die wij organiseren in samenwerking met Draumlist en Photoshop expert Roderique (artiestennaam: Dracorubio), gaan we dan ook kijken hoe we Photoshop voor fotografie kunnen toepassen en gidst Roderique jullie door het veelzijdige bos aan functies, knoppen en mogelijkheden terwijl diverse landschapsfoto’s, portretfoto’s en vakantiefoto’s bewerkt worden.

De cursus is vooral bedoeld om je een houvast te geven en je bekend te maken met de mogelijkheden, zodat je zelf verder kunt onderzoeken en werken aan je foto’s. In de cursus wordt de basis van Photoshop uitvoering uitgelegd, maar er zal ook veel ruimte zijn om uitleg te geven over vragen van cursisten. Interactiviteit is dus mogelijk en hierdoor zal de cursus Adobe Photoshop extra waardevol zijn.

 

Voor wie is de cursus Adobe Photoshop?

Deze basiscursus Adobe Photoshop is voor iedereen die een snelle start wilt maken met Adobe Photoshop (de cursus is dus voor beginners). Tijdens de workshop leer je de basisprincipes van Photoshop onder de knie te krijgen. Denk hierbij aan het werken met lagen, de belichting aanpassen, kleuren verbeteren en storende elementen uiteen foto verwijderen. Dit geeft een goede basis om na de cursus zelfstandig aan de slag te gaan. De nadruk van deze cursus zal liggen op het bewerken van landschapsfoto’s, portretfoto’s en vakantiefoto’s.

Beste Photoshop Cursus Nederland

Cursus Adobe Photoshop Programma

Ochtend:
We beginnen met een uitleg van het Adobe Photoshop; wat het is, wat kun je ermee en wat kun je er niet mee. We lopen de belangrijkste punten voor fotografen na en er wordt uitleg gegeven over waar alles zich bevind. Onderwerpen/functie die onder andere besproken worden zijn:
– Het werken met lagen (layers)
– Het gebruiken van penselen (brushes)
– Uitleg over wat laagmaskers (layer masks) zijn
– Goede selecties maken met gereedschappen
– De belichting van de foto optimaliseren
– Meer contrast toevoegen in een foto
– Nauwkeurige selecties maken met diverse gereedschappen
– Storende elementen uit een foto verwijderen

Middag:
Na de lunch kijken we naar wat geavanceerdere functies:
– Kleuren in de foto verbeteren en veranderen
– Retoucheren van portretfoto’s
– Onderdelen in een foto dupliceren met de kloonstempel
– Plugins en filters gebruiken in Photoshop
– Foto’s voorbereiden voor een afdruk

Je kan aan de slag met eigen foto’s of met de voorbeelden die verstrekt worden. Aan het einde gaan we verder dan Photoshop en kijken we hoe de foto’s uit Photoshop te halen zijn zodat je ze kunt gebruiken om te publiceren op het internet of voor een afdruk.

 

Meedoen met of zonder laptop, het kan allebei

De hele workshop Adobe Photoshop wordt opgenomen waardoor het niet perse nodig is om een eigen laptop mee te nemen. Dit geeft de mogelijkheid om thuis alles rustig opnieuw te bekijken en vormt dus een perfect naslagwerk. Uiteraard is het wel toegestaan een laptop mee te nemen zodat je eventuele handelingen van de docent direct na kunt doen. De cursus is gebaseerd op gebruikers van Photoshop CC 2016, Photoshop CC 2015, Photoshop CC 2014, Photoshop CC en Photoshop CS6. Tijdens de cursus zal ook aandacht besteed worden aan het nut van een tekentablet.

 

Wat kan je bereiken met fotobewerking? Een aantal voorbeelden…

 

Datum, tijd & locatie

De cursus Adobe Photoshop wordt gehouden in gebouw De Nieuwe Stad: Brabantsestraat 17, 3812 PJ Amersfoort.
Het is mogelijk om gratis te parkeren in de omgeving.

Je kunt nu inschrijven voor de volgende cursus:
– Zaterdag 8 april 2017 van 10:00 t/m 17:00 (volgeboekt)
– Zaterdag 11 november 2017 van 10:00 t/m 17:00 (bijna vol)

Binnenkort plannen we weer een nieuwe workshop datum in. Wil je op de hoogte blijven? Stuur ons dan een bericht via het interesse formulier. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een nieuwe datum is ingepland.

 

Prijs

De prijs van deze cursus is €99,- inclusief BTW. Dit is inclusief lunch en koffie/thee.

 

Aanmelden voor de cursus

Ben je ook enthousiast geworden en wil je graag deelnemen aan deze cursus Adobe Photoshop? Selecteer bovenaan de datum waarvoor je wilt aanmelden en voeg de cursus toe aan de winkelwagen. Je kunt direct afrekenen via iDeal, Mistercash, PayPal, Visa, Mastercard of een bankoverschrijving. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je direct een aanmeldbevestiging per email.

Extra informatie

Docent

Roderique Arisiaman (Dracorubio)

Maximum aantal deelnemers

8

Locatie

Brabantsestraat 17, 3812 PJ Amersfoort (gebouw: De Nieuwe Stad)

Inclusief

Lunch, koffie en thee

6 beoordelingen voor Cursus Adobe Photoshop (Landschap-, Portret- en Vakantiefoto’s Bewerken)

 1. Waardering 4 uit 5

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 2. Waardering 5 uit 5

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 3. Waardering 5 uit 5

  Zeker een aanrader!
  Het was de 2 uur reistijd (enkele reis) meer dan waard vind ik.
  Ik heb enorm veel opgestoken en hoop dit door oefening onder de knie te krijgen en dan nog eens een workshop te gaan volgen voor een vervolg hierop.

 4. Waardering 5 uit 5

  Alleen sterrenclassificatie ingevuld

 5. Waardering 5 uit 5

  Tot nu toe liep ik een beetje om Photoshop heen door onbekendheid. Ik gebruikte maar een paar bewerkingen. Tutorials op Youtube vind ik vaak heel snel gaan. Een lange workshop in een klein groepje geeft meteen een kickstart en is voor mij een goeie manier om de mogelijkheden te leren kennen en te oefenen. Handig dat je dan aan de workshopleider kunt vragen waarom iets niet werkt en hoe je dat kunt veranderen. Kortom, het begin is er, nu gewoon zelf veel oefenen en in praktijk brengen.

 6. Waardering 5 uit 5

  Alleen een sterrenclassificatie ingevuld

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 De Rooij Fotografie. All rights reserved.